stayc

KORESÖZLÜK
StayC (Korece:스테이씨, açılımı: Star To A Young Culture) High Up Entertainment tarafından kurulan Güney Koreli kız grubu. Grup altı üyeden oluşmaktadır: Sumin, Sieun, Isa, Seeun, Yoon ve J.

Yapımcı Black Eyed Pilseung tarafından oluşturulan grup, High Up Entertainment'ın ilk grubudur.

Grup, 12 Kasım 2020'de ilk single albümleri "Star to a Young Culture" ile çıkışını gerçekleştirdi.

k-pop

btsdaily
Miss A
k-pop
Anlamı “Miss Asia” olan “Miss A” grubu, JYP Entertainment tarafından 2010'da kuruldu. 7 yıl boyunca etkin faaliyet gösteren grup, ilk çıkışını “Bad Girl Good Girl” şarkısıyla yapmıştı. Gaon Digital Chart'ta 1 numaraya yükselen şarkı, o yıl boyunca listelerde en iyi performans gösteren şarkı oldu. Son olarak Billboard, 2017'de “Son On Yılın En İyi 10 K-pop Kız Grubu” listesinde Miss A'yı 10 numaraya yerleştirdi. Kariyerleri boyunca pek çok konser veren grup, 2017'de resmi olarak dağıldı.

Miss A grup üyeleri:
– Wang Fei Fei (ana vokal)
– Lee Min Young (lider vokal, lider Rapçi)
– Bae Su-ji (lider vokal)
– Meng Jia (vokal, ana Rapçi) (gruptan resmi olarak ayrılan ilk üye)

orange marmalade

KORESÖZLÜK
00 yıl önce insanlar ve vampirler bir dostluk anlaşması imzaladılar. Ama halen birbirleriyle anlaşmaları çok zordur... Günümüzde... Jae-Min (Yeo Jin-Goo) okulun en popüler öğrencisidir. Okula yeni transfer olan kız öğrenci Baek Ma-Ri'e aşık olur. Baek Ma-Ri ise gerçek kimliğini herkesten gizlemeye çalışan bir vampirdir.
orange marmalade

memories of murder

KORESÖZLÜK
1986 yılında Güney Kore, askeri bir diktatörlük altındadır. Ülkede yasaklar ve baskılar tüm sıkılığı ile devam ederken bir gün, tecavüze uğrayarak vahşice bir cinayete kurban giden bir kadın bulunur. Hemen başlayan soruşturmanın başına, yerel polis dedektifi Park Doo-man getirilir. Fakat olayı çözmek için kullandığı yöntemler, herşeyi berbat etmekten başka bir işe yaramayacaktır.Başarısızlıkla sonuçlanan soruşturma yöntemleri nedeni ile bir çok tanığın zarar görmesi sonucu, Seul'dan yeni bir dedektif olan Seo göreve atanır. Zeki, kurnaz ve işini bilir tavırlarına rağmen Seo'nun da soruşturmada son derece başarısız olması, olayları iyice sarpa sardıracaktır.
memories of murder

lee min-ho dizileri

minny
2) The Legend of the Blue Sea
The Legend of the Blue Sea

Tür: Komedi, Fantastik, Romantik
Yapım Yılı: 2016
Bölüm Sayısı: 21 Bölüm
IMDb Puanı: 8,1
Kore'nin ilk resmi olmayan tarihi masal koleksiyonuna ait klasik Joseon efsanesinden esinlenen, bir denizkızını yakalayıp kaçıran balıkçı hakkındaki bu dizi; Joseon soylu Kim Dam Ryung (Lee Min Ho) ile Denizkızı Se Hwa (Jun Ji Hyun) arasında geçmektedir.

Ağustos 1598 akşamı Lord Yang, Dam Ryung'a Se Hwa adlı esir denizkızını gösterir. O gecenin ilerleyen saatlerinde Dam Ryung onu okyanusa bırakır ve denizkızı da elini ona uzatır. Günümüz zamanında ise Heo Joon Jae bir dolandırıcıdır. Heo Joon Jae ve denizkızı Se Hwa'yı, geçmişin izleriyle beraber neler bekliyor olacak?

the great queen seondeok

KORESÖZLÜK
Deokman (Kraliçe Seondeok'un çocukluk adı) bir ikiz olarak doğdu ama bebekken terk edildi. Daha sonra Silla sarayına geri getirildi ve burada gücü ele geçirmek isteyen Mi-shil'e karşı ikiz kız kardeşi Prenses Chonmyong ile güçlerini birleştirdi. Mi-shil, iki Silla prensesini krallıktan sürgün ettirmek için uğursuz planlar tasarladı ve gizli bir savaşta Prenses Chonmyong, Mi-shil tarafından öldürüldü. Ama Prenses Deokman kurnazca General Kim Yusin'in yardımına başvurdu ve onun baş düşmanı Mi-shil'i ortadan kaldırdı. Silla krallığının ilk kadın hükümdarı oldu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol