chimera

KORESÖZLÜK
Geçmişte bir patlama meydana geldi. Bu patlama, Chimera davası olarak bilinen bir seri cinayet davasına yol a.çtı. 35 yıl sonra benzer bir patlama meydana gelir.

Cha Jae-Hwan ( Park Hae-Soo ) hevesli bir dedektiftir. Eugene ( Soo-Hyun ) küçükken , Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ebeveynleri tarafından evlat edinildi. Bir zamanlar FBI için çalıştı ve şimdi bir suç profili uzmanı olarak çalışıyor. Lee Joong-Yeop ( Lee Hee-Jun ) küçükken İngiltere'deki ebeveynleri tarafından evlat edinildi. Cerrah oldu ve Güney Kore'ye döndü, ancak gizemli bir vakaya karıştı.

Cha Jae-Hwan, Eugene ve Lee Joong-Yeop'un Chimera davasının gerçeğini kovalamak için farklı nedenleri var

voice 2

KORESÖZLÜK
Bir acil durum 112 çağrı merkezinin etrafına kurun. Bir suç işlendikten sonraki altın dönemde, çağrı merkezi bir seri katil de dahil olmak üzere suçluların peşine düşer.
voice 2

faydalı

korean
benim de faydalı bulduğum bir site. kore dizileri , kpop , kore filmleri , kore tarihi, kore kültürü vs güney kore hakkında her şeyi bulabileceğimize inanıyorum. kore sözlük ekibini kutluyorum

train to busan

KORESÖZLÜK
Sok-woo, yoğun iş temposundan dolayı sürekli kızını ihmal etmektedir. Doğum gününde kızının ısrarlarına dayanamayan Sok -woo, onu eski eşinin yanına götürmek için gönülsüzce Seul'den kalkıp Busan'a gidecek olan trene biner. Tren kalkmak üzereyken, Güney Kore'yi etkisi altına alan yıkıcı bir zombi virüsünden etkilenen bir kadın, virüsü trendekilere yaymaya başlar. Virüsün bulaştığı herkes, birer birer zombiye dönüşür. Sebebi belirlenemeyen virüs, tüm ülkeye yayılırken, hızla Busan'a yol alan trende de Sok-woo, kızı ve daha birçok yolcu amansız bir hayatta kalma mücadelesine girişir.
train to busan

night light

klip queen
Seo Yi-Kyung ( Lee Yo-Won ) hırslı bir şekilde kendi imparatorluğunu kurmak istiyor. O sakin ve aynı zamanda tutkulu. Açgözlülüğün günah olduğuna inanmıyor. Park Gun-Woo ( Jin Goo ) iyi bir görünüme sahiptir ve büyük bir şirketi işleten zengin bir aileden gelmektedir. Seo Yi-Kyung onun ilk aşkıdır ve hala ona aşıktır. Lee Se-Jin ( Uee ) fakir bir geçmişe sahiptir. İçinde bulunduğu durumdan umutsuzca kaçmak ister.
night light

txt

KORESÖZLÜK
Tam adı Tomorrow X Together, bu 5 çocuğun daha iyi bir yarın inşa etme umuduyla sürekli olarak geleceğe birlikte bakmalarını öneriyor.

2019'daki çıkışlarıyla pek çok ödüle imza atarak, sürekli başarı iddiasında bulundular; Olağanüstü hikaye anlatımı ve çeşitli müzik tarzlarının yanı sıra yaptıkları her şeye olan açık tutkularıyla benzersiz konseptlerini inşa ediyorlar.
txt

beasts clawing at straws

demo
Joong-Man ( Bae Sung-Woo ) işinde başarısız olduktan sonra bir hamamda yarı zamanlı olarak çalışmaktadır. Maddi durumu zor ve Alzheimer hastası olan annesiyle yaşıyor. Joong-Man hamamda bir dolapta nakit dolu bir çanta bulur. Parayı almaya karar verir.

Tae-Young ( Jung Woo-Sung ) gümrük memuru olarak çalışmaktadır. Bir tefeciden büyük miktarda borç alır ve parayı kız arkadaşı Yeon-Hee'ye ( Jeon Do-Yeon ) ödünç verir . Yeon-Hee bir iş sahibidir ama birden ortadan kaybolur. Tefeci, Tae-Young'a parası için baskı yapmaya başlar. Bir kadının cesedi bulunur ve cesedin Yeon-Hee'ye ait olduğu varsayılır. Bu arada Mi-Ran ( Shin Hyun-Bin ) borsada çok para kaybetti. Ayrıca fiziksel istismara uğrayan kocasıyla da uğraşmak zorunda kalır ve para kazanmak için bar hostesi olarak çalışır. Bir gün müşterisi Jin-Tae ( Jung Ga-Ram ) kocasını öldürmeyi teklif eder. Farklı arzuları olan bu kişilerin ilişkileri ortaya çıkar.

kore dizileri

btsdaily
Moon Lovers-Scarlet Heart Ryeo (2016)
kore dizileri
IMDb: 8.6

Tür: Dram, Tarih, romantik, fantastik

Go Ha-Jin, bir su kenarına içmeye gittiğinde, boğulmak üzere

olan bir çocuğu kurtarmak için suya atlar. Çocuğu kurtardıktan sonra sudan çıkması için uzatılan eli tutamaz ve dibe doğru batmaya başlar. Suyun yüzeyine çıkmak için uğraşır ve tam o sırada güneş tutulması olur. Gözlerini açtığında ise artık şu anki dünyasında değildir. Karakterimiz gözlerini açtığında kendini yüz yıllar öncesinde, Goryeo Hanedanlığı zamanında bulur. Artik burada Hae Soo adli genç bir kız olarak yaşamaya başlar ve orada diğer insanların korkudan önünde titrediği Wang So'ya aşık olur.

guardian the lonely and great god oyuncuları

KORESÖZLÜK
Eski zamanlarda, Kim Shin ( Gong Yoo ) savaşlarda yenilmez bir generaldir, ancak genç Kral ( Kim Min-Jae ) Kim Shin'i kıskanır ve onu öldürür. Kim Shin ölümsüz bir hayata sahip olan Dokkaebi (Goblin) olur. Önce kutsandığını düşünür ama lanetli olduğunu anlar.

Günümüze yaklaştıkça, Kim Shin 900 yıl boyunca bir insan gelinin ölümsüz hayatına son vermesini beklemiştir. Bir gece, kaderi ölmek üzere olan hamile bir kadını ( Park Hee-Von ) kurtarır . Bu arada, Azrail ( Lee Dong-Wook ) ölü hamile kadını bulamıyor. Kadın, Ji Eun-Tak (daha sonra Kim Go-Eun tarafından oynanacak) adında bir kız çocuğu doğurur . 9 yıl sonra, Ji Eun-Tak annesiyle birlikte yaşıyor ve hayaletleri görebiliyor. Bir gece annesi aniden ölür. O gece Azrail ile tanışır.

Günümüzde Ji Eun-Tak bir lise öğrencisidir. Hala hayaletleri görüyor ve onların "Dokkaebi'nin gelini" fısıltılarını duyuyor. Şimdi teyzesinin ailesiyle birlikte yaşıyor ama onlar tarafından kötü muamele görüyor. Ji Eun-Tak, doğum gününde elinde ışıklı bir doğum günü pastası ile deniz kenarında oturuyor. O sırada, Kim Shin aniden onun önünde belirir. Kim Shin nedenini bilmiyor, ama sesini duyabiliyor ve iradesine karşı onun önüne çıkıyor. Tesadüfen, Kim Shin, Azrail ile aynı evde yaşıyor.

Şimdi, Kim Shin, ışıkları kapattığında, iradesine karşı onun önünde beliriyor. Bir gün Ji Eun-Tak ona Dokkaebi olduğunu ve onun gelini olduğunu söyler.
guardian the lonely and great god oyuncuları

k-pop

btsdaily
•BTS ÜYESİ RM•

k-popGerçek ismi: Kim Nam Joon (김남준)
Gruptaki görevleri: Ana rapçi ve grubun lideri.
Doğum tarihi: 12 Eylül 1994
Burcu: Başak
Boyu: 1.81 cm
Kilosu: 67 kg
Kan grubu: A
Doğum yeri: Ilsan – Gyeonggi-d
Kardeşi: Kız kardeşi var.
Hobisi: İnternette sörf yapmak.
Eğitimi: Apgujeong Lisesi, Global Cyber Universitesi
En sevdiği sayı: 1
En sevdiği renk: Siyah
En sevdiği yemekler: Et yemekleri ve el yapımı eriştelerden yapılan geleneksel bir Kore çorbası olan “Kalguksu”yu çok seviyor.
1

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol