k-pop

btsdaily
2PM
k-pop
2008'de kurulan erkek k-pop grubu 2PM, JYP Entertainment tarafından yönetiliyor. “10 Jeom Manjeome 10 Jeom” (Türkçesi “10 Üzerinden 10” demek) şarkısıyla ilk çıkışını yapan grup, “Again & Again” adlı şarkısıyla ilk defa liste başı oldu. Zaman zaman anlaşmazlıklarla gündeme gelen 2PM grubu, her şeye rağmen günümüzde bile ayakta olan k-pop grupları arasındaki yerini koruyor💪! Ayrıca 2Pm'in bu zamana kadar 10 adet konser turu bulunuyor.

2PM grup üyeleri:
– Jun.K (baş solist)
– Nichkhun (vokalist)
– TaecYeon (baş Rapçi)
– Wooyoung (solist)
– Junho (solist)
– Chansung (vokalist, Rapçi)
– Jaebum (baş solist, Rapçi) (gruptan ayrıldı)

money game

KORESÖZLÜK
Kore hükümetinin hisse senetlerine sahip olduğu bir banka iflasın eşiğinde. Ülke, yakında 1997'de yaşananlara benzer bir mali krizle daha karşı karşıya kalacaklarından endişe ediyor. Mali Hizmetler Komisyonu'ndaki insanlar benzer bir olayı önlemek için mücadele ediyor.

Chae Yi-Hun ( Ko Soo ), Finansal Hizmetler Komisyonu'ndaki Ekonomik Politika Bürosunda bir şeftir. Ekonomi bürokratı olarak elinden geleni yapıyor. Babası Güney Kore'deki en iyi ekonomisttir, ancak Chae Yi-Hun babasının kimliğini gizler.

Heo Jae ( Lee Sung-Min ) Finansal Hizmetler Komisyonunun başkanıdır. O iddialı bir adam. 1997'de Kore Mali Krizini yaşadı. O sırada Kore'nin mali altyapısının güçsüzlüğü karşısında hayal kırıklığına uğradı. Amacı, ülkenin finansal altyapısını ne pahasına olursa olsun iyileştirmektir.

Lee Hye-Joon ( Shim Eun-Kyung ), Ekonomi ve Maliye Bakanlığı'nın Uluslararası Finans Bürosunda çalışmaya başlar. Kore Mali Krizi sırasında, o bir çocuktu ve ailesi bu süre boyunca mücadele etti. Bir binaya sahip olmayı hayal ediyor.

suits

korean
iş hayatımda tavsiyelerini aldığım çok sevdiğim kore dizisi. Artık yaptığın işi değil kendini pazarlamaktan geçiyor işler. suits dizisi kişisel gelişim dersi gibi birşey.

the devil judge

KORESÖZLÜK
Bir kaos döneminde, bir yargıç mahkemeyi bir realite şovuna dönüştürür ve kötü insanları acımasızca cezalandırır.

Kang Yo-Han ( Ji Sung ) bir yargıçtır. Aristokrat bir görünüme ve zarif bir tada sahiptir. Yolsuz ve açgözlü adamları güçle cezalandırır. Kang Yo-Han bir sır.

Jung Sun-A ( Kim Min-Jung ), Sosyal Sorumluluk Vakfı'nın yönetici direktörüdür. O akıllı ve güzel. Aynı zamanda Kang Yo-Han'ın düşmanıdır. Jung Sun-A, siyaset ve ekonomi gibi çeşitli sosyal çevrelerden önemli kişilerle ilgilenmektedir. İlişkilerini kullanarak ülkeyi kontrol etme gücüne sahiptir.

Kim Ga-On ( Jin Young ) çaylak bir yargıçtır. Çocukluğunda anne ve babasını kaybettiğinden beri zor zamanlar geçirmiş, ancak büyük çabalar harcadıktan sonra hakim olabilmiştir.

Yoon Soo-Hyun ( Park Gyu-Young ) bir dedektiftir. Kim Ga-On'un uzun zamandır arkadaşıdır ve Kang Yo-Han'ın sırrının peşine düşer.
the devil judge
1

spring waltz

KORESÖZLÜK
Jae-Ha ( Seo Do-Young ), yetenekli bir piyanist olarak onurlu bir hayat yaşayan zengin bir genç adamdır. Ancak Jae-Ha çocukken dolandırıcı olan babasıyla yaşadı ve sefil bir çocukluk geçirdi. Üvey annesi Hyun Ji-Sook ( Geum Bo-Ra ) kendi oğlunu kaybettiği için onu büyüttü.

Eun-Young ( Han Hyo-Joo ) annesiyle birlikte Chungsan adasında mutlu bir şekilde yaşıyordu. Jong-Tae ( Lee Han-Wi ) ve oğlu Soo-Ho göründüğünde karanlık geldi . Adam, Eun-Young'un ameliyatı için ayrılan Eun-Youn'un annesinden para çaldı. Eun-Young'un annesi, Jong-Tae'yi aramak için Seul'e gittiğinde bir kazada ölür. Eun-Young'ın hastaneye kaldırıldığı hastanede ameliyat olacak parası yoktur. O sırada, Jae-Ha'nın üvey annesi Hyun Ji-Sook, kendi oğlunun ölümüyle başa çıkamaması nedeniyle oradaydı. Diplomat kocası Yoon Myung-Hoon ( Jeong Dong-Hwan) Soo-Ho'dan oğulları olmasını ister. Bunu yaparsa, Eun-Young'un ameliyat masraflarını ödeyeceklerdi. Soo-Ho şimdi oğulları Jae-Ha (ölen oğullarının adı) olur ve Avusturya'ya gider. Bu arada, Eun-Young ameliyatını başarıyla alır. Eun-Young yeni bir aile ile büyür. Artık aksesuar yapıyor ve sokaklarda satıyor.

Bir gün, Eun-Young bir sergi yarışmasını kazanır ve ödül olarak Avusturya'ya gider. Orada Jae-Ha ve arkadaşları Phillip ( Daniel Henney ) ve Lee-Na ( Lee So-Yeon ) ile tanışır . Jae-Ha ve Eun-Young ilk tanıştıklarında birbirlerinden pek hoşlanmazlar ama yavaş yavaş birbirlerine çekilirler. Jae-Ha daha sonra Eun-Young'un geçmişte tanıştığı kız olduğunu ve babasının Eun-Young'un annesini öldürdüğünü şok edici bir şekilde keşfeder. Jae-Ha, bunu Eun-Young'dan saklamaya çalışır ama Eun-Young bir şekilde öğrenir. Daha sonra ayrılırlar.

Jae-Ha bir basın toplantısında karanlık geçmişini ortaya çıkarır ve yurt dışına gider.

Eun-Young, Jae-Ha'yı unutup hayatını yaşamaya çalışır. Avusturya'ya geri döner. Orada, Jae-Ha tekrar belirir...

the best hit

kore
Gerçekten başlanılmaması gereken bir dizi. Tamam konusuna eyvallah ama senarist maalesef diziyi nasıl mahvedebilirim çabalarına girmiş resmen. Dizinin başları gerçekten güzeldi fakat gerek aşk üçgeni olsun gerek dizideki bazı mantık hataları olsun diziyi izlenilmez yapıyor. Çok büyük umutlarla başlamıştım ama maalesef hayal kırıklığına uğradım.

dizi

btsdaily
Touch Your Heart, IMDb puanı: 7.6
dizi
ismi bir skandala karışan ünlü bir kadın oyuncunun izleyici tarafından tekrar kabul görmek için yeni bir rol teklifi alması ve bunun için bir avukatlık bürosunda sekreterlik yapması ele alınıyor.

the one and only

KORESÖZLÜK
Pyo In-Sook ( Ahn Eun-Jin ) bir çocukken, ailesi onu terk etti. Ondan sonra büyükannesi tarafından büyütüldü. Hayatı hiçbir zaman kolay ve rahat olmamıştı. Şimdi bir hamamda çalışıyor, müşterilerin cesetlerini temizliyor. Kendini savunma mekanizması, duygularını diğer insanlara ifade etmemektir. Bir gün, Pyo In-Sook bir doktordan, yaşayacak fazla zamanı kalmadığını ve o sırada duygularını bile ifade edemediğini duyar. Pyo In-Sook , bir kadın bakımevinde iki hasta, Se-Yeon ( Gang Ye-Won ) ve Mi-Do ( Joy ) ile tanışır . Se-Yeon sıradan bir ev hanımıdır, ancak yalnız bir hayat yaşamaktadır. Mi-Do, sosyal medyada popüler bir etkileyicidir.

Bu arada, Woo-Cheon ( Kim Kyung-Nam ) bir cinayet davasına karıştı. O zamandan beri hayatı tamamen değişti. Özel dedektiflik bürosunda çalışıyor. Her şeyi yapar, hatta yasadışı şeyler bile yapar ve hayatındaki hiçbir şeyden korkmaz. Yağmurlu bir günde Pyo In-Sook ile tanışır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol