miss granny

KORESÖZLÜK
En çok izlenen Güney Kore filmleri sıralamasında önemli bir yere sahip olan Miss Granny, vizyona girdiği 2014 senesinde açılış gününde 850,000 kişiyi sinema salonlarına doldurmayı başarmış ve Güney Kore'de vizyonda olduğu süre boyunca, Hollywood yapımı animasyon filmi Karlar Ülkesi (Frozen)'dan sonra ikinci en çok izlenen film olmuştur. Miss Granny dünya çapında 59.6 milyon dolar hasılat elde etmiştir ve gelmiş geçmiş en çok izlenen Kore filmlerinden biri olmuştur.

Listemizin diğer bir gençliğe özlemi konu alan filmi olan Miss Granny'nin konusuysa şöyle: 74 yaşındaki Oh Mal-soon, oğlu ve ailesiyle yaşamaktadır. Bir takım olaylardan ötürü, oğlu onu huzurevine göndermeye karar verir. Oh Mal-soon, mutsuzca sokaklarda gezinirken bir fotoğraf stüdyosu gözüne ilişir. Ölümünün yakın olduğuna inanan Oh Mal-soon, bunun son fotoğrafı olacağını düşünerek stüdyodan içeri girip portresini çektirir. Stüdyodan çıktığında ise gözlerine inanamaz çünkü bir anda 20 yaşındaki haline döndüğünü fark eder. Bu durumun keyfini çıkarmak isteyen Oh Mal-soon'un bu mucizeyi nasıl kullandığını anlatan duygusal ve komik Kore filmi, izleyicilerden de tam not almış gibi duruyor.

emergency couple

KORESÖZLÜK
Jin-Hee ( Song Ji-Hyo ) bir diyetisyen olarak tatmin edici bir hayat sürdü. Daha sonra tıp fakültesi öğrencisi Chang-Min ( Choi Jin-Hyuk ) ile tanıştı . Zengin ailesinin güçlü muhalefetine rağmen, Jin-Hee ve Chang-Min evlenmeye karar verdi. Chang-Min'in ailesi doktorlarla dolu. Chang-Min tıp stajından vazgeçti ve ilaç satıcısı olarak çalışmaya başladı. Evlilik hayatları mutlu değildi. Chang-Min'in ailesi Jin-Hee'ye tepeden baktı ve Chang-Min bile değişmiş gibiydi. Chang-Min, Jin-Hee hakkında çok düşünmeye başladı ve sonunda boşandılar.

Boşanmalarının ardından Jin-Hee tıp öğrencisi oldu ve şimdi stajyer olarak çalışıyor. Chang-Min ayrıca tıp fakültesinden mezun oldu ve stajyer olarak çalışmaya başladı. Bir gün birlikte çalışacakları bir hastanenin acil servisinde buluşurlar.
emergency couple

youth of may

KORESÖZLÜK
1980 yılının Mayıs ayında, Gwangju Ayaklanmasının çalkantılı zamanlarında, Hee-Tae ( Lee Do-Hyun ) ve Myung-Hee ( Go Min-Si ) birbirlerine aşık olurlar. Aşkları kader tarafından belirlenmiş gibi görünüyor.

Hee-Tae tıp fakültesine sınıfının en üstünde girmiş bir tıp öğrencisidir. Uysal bir insana benziyor, ama aynı zamanda boyun eğmez bir ruhu ve inatçılığı var. Myung-Hee son 3 yıldır hemşire olarak çalışıyor. Adil olmayana karşı duran sevimli bir insandır.
youth of may

the sweet blood

KORESÖZLÜK
İnsan bir anne ve bir vampir baba arasında doğan Yeon Seo, sıradan bir insan hayatı yaşamaktan başka bir şey istemeyen 118 yaşında bir yarı vampirdir. Doğal güzelliği ve bir dizi vampir yeteneği ile Yeon Seo istediği her şey olabilirdi, ancak yaşına en yakın görünenlerle uyum sağlamayı seçti. Sonuç olarak, Yeon Seo şimdi kendini hayatın en önemli sorunlarından biriyle karşı karşıya buluyor.en zor zorluklar: liseden mezun olmak. Yeon Seo, vampir dürtülerine karşı savaşarak okula uyum sağlamak için elinden gelenin en iyisini yapar; çoğunlukla oldukça kolay olan bir görev. Ancak sınıf arkadaşı Song Meo Roo'nun tatlı kanı hem vampirlerin hem de kurt adamların dikkatini çekince işler biraz daha karmaşık hale gelir. Meo Roo'nun kanının siren çağrısını umutsuzca görmezden gelmeye çalışan Yeon Seo, sınıf arkadaşını onu avlayanlardan korumayı kendine görev edinir. Yeon Seo ve Meo Roo hayatlarını kurtarmak için koşarken, damarlarındaki kan onu çağırır. Aile görevi ve kendi kalbinin arzuları arasında kalan Yeon Seo'nun içinde bir savaş patlak verir. İnsanlığını kucaklayabilecek ve bu çocuğun tatlı kanının cazibesine karşı koyabilecek mi yoksa sonunda vampir tarafı galip mi gelecek?

k-pop

btsdaily
The Boyz

k-pop
Cre.ker Entertainment tarafından 2017'de kurulan erkek k-pop grubu The Boyz, ilk çıkışını “Boy” şarkısıyla yaptı. Görece yeni bir grup olmasına rağmen 14 ödül alan grup, kimi zaman bazı televizyon programlarına da çıktı. Başlangıçta 10 kişiden oluşan grubun sayısı daha sonra The Boyz Hwall sağlık sorunları sebebiyle gruptan ayrılınca 9'a düştü.

The Boyz grubu üyeleri:
– Sangyeon (lider, ana vokalist)
– Jacob (vokalist)
– Younghoon (vokalist)
– Hyunjae (vokalist)
– Juyeon (vokalist)
– Kevin (ana vokalist)
– New (ana vokalist)
– Q (ana vokalist)
– Ju Haknyeon (Rapçi, vokalist)
– Sunwoo (ana Rapçi)
– Eric (Rapçi)

that man oh soo

KORESÖZLÜK
Oh Soo ( Lee Jong-Hyun ) 20'li yaşlarında bir adamdır ve bilişim alanında gelecek vaat eden bir mühendis, bir kafe sahibi ve bir barista olarak çalışmaktadır. O akıllı ve yakışıklı. Gizemli bir polen kullanarak siz erkekler ve kadınlar için aşk tanrısı oynuyor. Polen yüzünden Seo Yoo-Ri'ye ( Kim So-Eun ) aşık olur . Ayrıca 20'li yaşlarında ve polis memuru olarak çalışıyor. Parlak bir kişiliğe sahiptir ve ailesini tek başına destekler.

love in sadness

korean
Seo Jung-Won ( Ji Hyun-Woo ) plastik bir cerrahtır. O iyi bir insan, akıllı ve yakışıklı. Yoon Ma -Ri'ye ( Park Han-Byul ) aşık olur . Yoon Ma-Ri bir sanatçı ve bir chaebol ailesinin gelinidir. Evlilik hayatı sefildir. Kocası Kang In-Wook ( Ryu Soo-Young ) mükemmel bir koca gibi görünür ama Yoon Ma-Ri'ye takıntılıdır ve ona şiddet uygular. Yoon Ma-Ri, takıntılı kocasından kaçmaya karar verir. Seo Jung-Won ile tanışır ve ona aşık olur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol