film

btsdaily
Bin Jip (2004) - IMDB Puanı: 8,1

Bin Jip, Güney Kore sanat sinemasının en başarılı isimlerinden biri olan Ki-duk Kim'in en beğenilen filmlerinden. Film Türkçeye Boş Ev ismiyle çevrildi. Film, boş evlere gizlice girme alışkanlığı olan Tae-Suk ve eşinden şiddet gören bir kadının karşılaşmasını, bu karşılaşma sonunda kadının kurtuluşunu konu alıyor. Filmde anlatılan hikaye uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek türden. Aynı zamanda film müziklerinde ünlü Mısırlı sanatçı Natacha Atlas da devreye giriyor.

the heirs

KORESÖZLÜK
Farklı sosyal sınıflardan gelen iki genç, Los Angeles'ta şans eseri karşılaşmalarının ardından Kore'nin en zenginlerinin gittiği seçkin bir lisede tekrar bir araya gelir.
Başroldekiler:Lee Min-ho,Park Shin-hye,Kim Woo-bin
Yaratıcılar:Kang Shin-hyo,Kim Eun-sook

the heirs

the jinx's lover

yukiko
Şanssız kaderiyle uzlaşan bir adam ve lanetini kırmak için gerçek dünyaya atlayan bir tanrıça etrafında dönüyor. Gong Soo Kwang, zanaat bira dükkanı işleten bir bira ustası. Kalbinde tutku dolu, ama her zaman sakin ve tok kalmayı başarıyor. Ayrıca ciddi bir tavırla donanmış, gittiği her yerde kadınlar arasında popüler olan çekici bir adamdır . Lee Seul Bi, Gong Soo Kwang ile tanışan ve kendi kaderiyle savaşan servet tanrıçasıdır. (Kaynak: Naver) ~~ Yazar Han Ji Hye (한지혜) ve illüstratör Gu Seul (구슬) tarafından yazılan "The Jinx's Lover" (징크스의 연인) adlı webtoon'dan uyarlanmıştır.

fly again

KORESÖZLÜK
Ünlü olma hayalleri onu sürekli ileriye iten Han Yo Han, dahi bir dansçıdan çok yönlü yetenekli bir idole geçiş yapma zamanının geldiğine karar verir. Hayallerini daha iyi sürdürmek için Hanbit Sanat Lisesi'ne transfer olur. Ne yazık ki, Yo Han için işler yeni okulunda pek iyi gitmez, özellikle de talihsiz bir kazanın ömür boyu hayallerini çalmasından sonra. Kazaya rağmen Yo Hanhayallerini gerçekleştirmenin yeni bir yolunu aramak için elinden gelenin en iyisini yapar. Tesadüfen, "Kötüler" adlı dans kulübünün üyeleriyle sık sık yollarının kesiştiğini fark eder. Dans kulübüyle ne kadar çok zaman geçirirse, ona tamamen yeni bir dünyanın açıldığını o kadar çok fark etmeye başlar. Yo Han bu heyecan verici yeni dünyayı keşfetmeye başlarken, idol olmak için doğmuş onur öğrencisi On Ji Min ile tanışır. Ailesi onu sürekli daha iyi ve en iyi olmaya zorlarken, başarmaktan başka bir şeyi nasıl yapacağı konusunda hiçbir fikri yoktur. Ancak, ilişkileri beklenmedik bir dönüş yaptıktan sonra hem Ji Min hem de Yo Han için işler tamamen değişir. Önlerinde açılan yeni yollar ile Yo Han ve Ji Min, yeni hayaller kurma cesaretini bulmaya başlar. Ama etraflarındaki herkes ve her şey onları tutmaya çalışırken, bu hayallerinin peşinden gidebilecekler mi?

tale of the nine tailed

tokorain
Dizi, dokuz kuyruklu bir tilki (kore mitolojisinde geçen efsanevi bir yaratık) ile bir insanın etrafında dönmektedir. Bir programın yapım yönetmeni olan Nam Ji-A, şehirlerinde yaşayan dokuz kuyruklu bir tilkinin varlığını öğrenir ve programına çıkartmak için onun peşine düşer.
tale of the nine tailed

moral sense

KORESÖZLÜK
Jung Ji-Woo ( Seohyun ) büyük bir şirkette çalışmaktadır. İş arkadaşı Jung Ji-Hoo'ya ( Lee Jun-Young) karşı hisleri var.), ama ona nasıl hissettiğini ifade etmedi. Bir gün Jung Ji-Woo bir paket alır. Paket, iş arkadaşı Jung Ji-Hoo için tasarlanmıştı, ancak isimleri benzer olduğu için teslimat karışıktı. Jung Ji-Woo paketi açtığında kutuda bir köpek tasması görür. O sırada Jung Ji-Hoo koşar ve ona onun paketi olduğunu söyler. Köpek tasması S&M kullanımına yöneliktir ve Jung Ji-Hoo'ya aittir. Jung Ji-Woo'ya S&M fetişini ve itaatkar bir rol oynamaya olan ilgisini anlatır. Jung Ji-Woo, Jung Ji-Hoo'ya dokunan Jung Ji-Hoo hakkında yargıda bulunmaz. Jung Ji-Woo'ya efendisi olup olmayacağını sorar. Jung Ji-Woo kabul eder ve Jung Ji-Woo'nun efendisi olmasıyla üç aylık geçici bir ilişki kurmaya söz verirler.

dizi önerileri (okul konulu)

alinya
Okul konulu Kore dizileri
Seri:13
The Temperature of Language: Our Nineteen:
Okulun en iyi öğrencilerinin giriş sınavlarından 100 gün önce ortadan kaybolması temasını kullanan 11. sınıf öğrencilerinin bir "genç yaşta büyüme aşkı".

loveholic

KORESÖZLÜK
Bu itaatsiz öğrenci Kang-uk ile öğretmeni Yul-ju arasındaki Chuncheon'daki bir lisede geçen bir aşk hikayesidir.

Yul-ju, Kang-uk ile tanışmadan önce bir savcı olan Tae-hyeon ile çıkıyor. Ancak zamanla Yul-ju ve Kang-uk, toplumsal önyargılara, yaş farkına ve öğretmen-öğrenci ilişkisine rağmen birbirlerine derinden aşık olurlar. Bir gün Yul-ju, Kang-uk'u kasten taciz eden sınıf arkadaşını yanlışlıkla öldürür. Ancak Yul-ju, olay sırasında uyuya kaldığı için narkolepsi nedeniyle neler olduğunu hatırlamaz. Onu korumak için Kang-uk, Yul-ju'nun yerine hapse girer.

Beş yıl sonra, Kang-uk hapishaneden serbest bırakıldığında Yul-ju ile tekrar buluşur, ancak Yul-ju, Tae-hyeon ile nişanlıdır. Onun için ne fedakarlık yaptığını öğrenen Yul-ju, Kang-uk'a geri dönmek ister, ancak bu sefer Kang-uk yalnız değildir - eski sınıf arkadaşı ve şu anda bir radyo programı sunucusu olan Ja-kyung onun yanındadır. Koşullar Yul-ju'yu Kang-uk'u sevmekten alıkoyuyor, ancak Yul-ju'nun kaybettiği beş yılı geri kazanmasına ve birinci sınıf bir aşçı olmasına yardım etmek için çaresiz.

loveholic

the partner

KORESÖZLÜK
"Ortak", sanıkları ve çevrelerindekileri savunmak için mücadele eden iki hukuk firmasını merkez alıyor. Dul bekar bir anne ve avukat olan Eun-ho Kang ( Kim Hyun-Joo ), karizmatik ve acımasız avukat Tae-jo Lee ( Lee Dong-Wook ) ile uğraşır .

İlk iki bölümde avukatlar, üvey kız kardeşini öldürmekle suçlanan bir üvey kardeşi ve zengin bir kayınvalide ile boşanmış gelini arasındaki davayı içeren davalar üzerinde çalışıyorlar.

Birbirini izleyen her bölüm, bunun gibi kışkırtıcı davaları ele alırken, aynı zamanda avukatların cazibesini ve günlük hayatlarını da gün ışığına çıkaracak.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol