mr. queen

KORESÖZLÜK
Günümüzde, Jang Bong-Hwan, Başkanın Mavi Evinde şef olarak çalışmaktadır. Özgür bir ruhu var ama ruhu bir şekilde Joseon döneminde Kraliçe Kim So-Yong'un ( Shin Hye-Sun ) bedenine girmenin yolunu buluyor .

Kral Cheoljong'un ( Kim Jung-Hyun ) sırları vardır. Nazik ve kolay davranan bir figür gibi görünüyor. Aslında güçlü yönlerini gizler. Kraliçe Sunwon ( Bae Jong-Ok ), merhum Kral Sunjo'nun karısıdır. Ülkedeki gerçek gücü elinde tutuyor ve bu nedenle Kral Cheoljong'u sadece bir figür olarak görüyor. Kim Jwa-Geun ( Kim Tae-Woo ) Kraliçe Sunwon'un küçük erkek kardeşidir. O son derece iddialı.

kral jeongjo

KORESÖZLÜK
Kral Jeongjo (1752-1800) Joseon Hanedanlığı'nın 22. hükümdarıdır. Ülkenin gelişmesi için çeşitli reformlara girişmesi nedeniyle Joseon'da reformcu hükümdar olarak kabul edilir. Büyükbabası Kral Yeongjo (1724-1776)'dan sonra ve oğlu Kral Sunjo (r. 1800-1834)'dan önce gelmekteydi. Kendisi birçok kişi tarafından Joseon'da Kral Sejong'la beraber en başarılı ve ilerigörüşlü hükümdar olarak kabul edilmektedir.

Babası Kral Yeongjo tarafından öldürülen Veliaht Prens Sado'nun oğludur. Annesi Hanımefendi Hyegyeong'un yazdığı Hanımefendi Hyegyeong'un Hatıratı adlı otobiyografisinde Kore'nin Talihsiz Veliaht Prensesi olarak yaşamını ayrıntılarıyla anlatmıştır. Paha biçilemeyecek kadar değerli olan bu eser Kral Yeongjo, Kral Jeongjo ve Kral Sunjo'nun saltanatları süresince yaşanan politik olaylara kaynaklık etmektedir.

Reformu nedeniyle Kral Jeongjo, kralın gücünü geliştirmesi için çok çalışan ancak sonunda suikast girişiminde bulunan ihtilaflı politikacı Hong Guk-yeong ile tanışmıştır.

Jeongjo, babasının adını temize çıkarmak için uzun süre saltanatta kalmıştır. Sarayın yanı sıra babasının mezarının da bulunduğu şehir olan Suwon'a gitmiştir. Babasının mezarını koruması için Hwaseong Kalesi'ni yaptırmıştır. Kale, bugün UNESCO Dünya Miras Alanı olarak kabul edilmektedir.

papatya (deiji)

demo
Amsterdam'da geçen DAISY, genç bir kız ile hayatındaki iki erkek arasındaki aşk üçgeninin hikayesini anlatıyor. Hye-young (Jeon Ji-hyun), Amsterdam'da hafta boyunca büyükbabasının antika dükkanına bakan ve hafta sonları sokak ressamı olarak ekstra para kazanan bir ressamdır. Onun resmi sayesinde bir suçluyu kovalayan Interpol polisi Jeong-woo (Lee Sung-jae) ile tanışır, ancak Hye-young'u gerçek işi hakkında karanlıkta tutar. Diğer adam, Park Yi (Jung Woo-sung), onun için bir zaaf bulan ve onu bir süre uzaktan izleyen bir tetikçidir.

Ancak, utangaç ve profesyonel kariyerinin tehlikelerine karşı her zaman dikkatli olan Park Yi, hala gölgede kalırken ona sadece küçük jestler yapabilir. Hye-young, her gün kapısının önüne çiçek bırakan ve bir kez düştükten sonra onun için bir derenin üzerine bir köprü inşa eden adamla tanışmak için can atıyor. Her iki adam da kimliklerini saklarken uzaktan onu etkilemeye çalışıyor, çünkü o hala orada. yalnız ama ona yaptığı bu inanılmaz jestlerden etkilenmişti. Bu aksiyon dolu aşk hikayesinde tetikçi ve Interpol ajanının yollarının kesişmesi ve her şeyin gerçekten çözülmeye başlaması an meselesi.

k-pop

btsdaily
T-ara
k-pop
Core Contents Media MBK tarafından 2009'da kurulan k-pop kız grubu “T-ara”, ilk çıkışını “Good Person” şarkısıyla yaptı. Şarkı, daha sonra “Cinderella Man” dizisinde kullanıldı. Grup, 2011'de yayımladıkları “”Roly-Poly” şarkısıyla ülke çapında asıl ününü kazandı. Zaman zaman bazı çekişmeler sebebiyle popülerliği düşse de grup Çin'deki en popüler kız gruplarından biri olarak görülüyor. Gruba 2013'te “T-ara N4” ve “QBS” adlı iki adet alt grup kuruldu.

T-ara grup üyeleri:
– Park Ji-yeon (vokal)
– Ryu Hwayoung (vokal)(ayrıldı)
– Ham Eun-jung (vokal)
– Park So-yeon (lider vokal) (ayrıldı)
– Hyomin (vokal)
– Jeon Boram (vokal) (ayrıldı)
– Lee Qri (vokal)
– Lee Areum (vokal) (ayrıldı)
– Yang Jiwon (vokal)
– Hana (vokal) (ayrıldı)

full house

koreanturk
Bu drama, ünlü bir aktör ve sıradan bir kadından oluşan iki kişinin, sadece kağıt üzerinde anlaştıkları bir evlilikte birbirlerini sevmeyi öğrenip öğrenemeyecekleri sorusunu yanıtlamaya çalışır. Şimdiki zaman ne kadar zor görünürse görünsün, sadece varlıklarıyla hayatımıza umut getirenler sayesinde dünyanın hala iyi bir yer olduğunu sunarak ailenin anlamını araştırıyor.

Bu drama, çeşitli karakterlere sahiptir: düşünceli, sevecen, açık sözlü, sabırlı, hayatın temel değerlerine bağlı. Ancak kişilikler ne kadar farklı olursa olsun, herkes sonunda mutluluğu bulur.

the hanmaiden

KORESÖZLÜK
Hizmetçi, bir dolandırıcı tarafından kiralanan bir hizmetçinin hanımefendisine duyguğu gizli aşkı konu ediyor. 1930'larda geçen hikayede kendisini Kont olarak tanıtan bir dolandırıcı, gizemli ve saf görünen Japon varis Leydi Hideko'nun zenginliğini ele geçirmek için onu kendisine aşık etmeyi planlar. Sook-hee'yi ise ona yardım etmesi için Leydi'ye hizmetçi olarak kiralar. Ancak bu hizmetçinin her şeyden habersiz hanımefendisine delicesine aşık olması işleri karıştıracaktır... Film, Sarah Waters'nın Fingersimth adlı romanının modern bir Kore uyarlamasıdır. Filmin yönetmenliğini Chan-wook Park üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Jung-woo Ha, Min-hee Kim, Jin-woong Jo ve Tae Ri Kim gibi isimler yer alıyor.
the hanmaiden

a violent prosecutor

KORESÖZLÜK
Byun Jae-Wook ( Hwang Jung-Min ) sadece gerçeğin peşine düşen asabi bir savcıdır. Zorlu araştırmalarıyla ünlüdür. Byun Jae-Wook'un sorgusu altındaki bir şüpheli daha sonra ölü bulunur. Byun Jae-Wook tutuklandı ve 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Beş gözyaşı sonra, Byun Jae-Wook hapishanede yakışıklı dolandırıcı Chi-Won ile tanışır. Chi-Won, Byun Jae-Wook'un davasını biliyor. Byun Jae-Wook, Chi-Won'un planını hapishane dışında gerçekleştirebileceğini düşünüyor. Eski bir savcı olarak bilgisini kullanarak Chi-Won'u beraat ettirir. Byun Jae-Wook, ona tuzak kuranlara karşı bir karşı saldırı hazırlar. Chi-Won, Byun Jae-Wook'tan kaçmak için bir fırsat arar.

blackpink

KORESÖZLÜK
2016 yılında ilk kez sahneye çıkar çıkmaz sektörde sağlam bir yer edinen dörtlü, kısa sürede benzersiz ateşiyle dünyayı aydınlatacak.

Yoğun güçlü marşları ve EDM'den daha yavaş şarkılara kadar uzanan müzikal tarzları ile Girl Crush konseptlerini öldürürken, aynı zamanda tüm benzersiz yanlarını sergilemeye hazır çok yönlü bir grup olarak tanınmaya başladılar.
blackpink

film

deniss
the beauty inside filmini izlemeyen varsa şiddetle öneririm. han hyo joo ve park seo joon başrol.dizinin konusu her gün görünüşü değişen bir kişinin bir kıza aşık olması hakkında. 18 yaşında olan bir erkek sabah uyandığında kendini bambaşka birine dönüşmüş olarak bulur, ilk başlarda kabullenemese de zamanla alışmak zorundadır. ve yıllarca her uyandığında başka biri olur. sadece yüzü değil cinsiyeti,yaşı,vücudu kısaca tamamen değişerek başka bir kişi olur. bence izleyin derim ,cidden güzeldi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol