kore dizileri

btsdaily
Guardian: The Lonely and Great God (2016-2017)

Kore dizisi deyince akla ilk gelen isimlerden biri olan ve popüler kültürde Goblin ismiyle bilinen bu dizi, biriyle evlenene kadar ölümsüzlük ile lanetlenmiş bir general olan 'Goblin” Kim Shin ile, yıllar önce kurtardığı bir kadının kızı olan 'Goblin gelini” Ji Eun-tak arasındaki dram ile dolu aşk hikayesini anlatır. Ölümsüz Kim Shin, yaşamını yardıma ihtiyacı olanlara yardım ederek sürdürür. Peki Eun-tak Kim Shin'e aşık olduğu zaman, göğsündeki kılıcı çıkarıp onun lanetine ve dolayısıyla hayatına son verebilecek midir?

lady of the storm

KORESÖZLÜK
Han Jung Im, kocası Moo Yeong ve ailesiyle birlikte Jeju'dan Seul'e yeni taşınan genç bir kızı olan evli bir kadındır. Kayınvalidesinin stresine rağmen, Jung Im bir eş ve anne olarak elinden gelenin en iyisini yapar. Seul'de zengin bir ailenin gayri meşru kızı olan arkadaşı Do Hye Bin ile tekrar bir araya gelir. Hye Bin de genç bir kız çocuğu annesidir ve onun şirketinde kardeşi Do Jun Tae ile birlikte çalışan Park Hyeon Seong ile evlidir . Park Hyoen Wu, avukat olarak çalışmaktan çok film yapmakla ilgileniyor, ancak ağabeyi Park Hyoen Seong'a karşı güçlü bir sevgisi var. Han Jung Im'in fakir ama basit mutlu hayatı, bir gün Hye Bin'in karşısına yıkıcı bir haberle çıkmasıyla parçalanmaya başlar

kill heel

KORESÖZLÜK
UNI Home Shopping'deki 3 kadının bitmeyen arzularının ve mücadelelerinin hikayesi.

Woo Hyun ( Kim Ha-Neul ) evde alışveriş şovunun sunucusu olarak çalışmaktadır. Bir alışveriş programı sunucusu olarak sicili ne iyi ne de kötü. En iyi alışveriş programı sunucusu olmayı hedefliyor, ancak dipsiz bir kuyuya düşüyor. Bu onun değişmesine neden olur.

Gi Mo-Ran ( Lee Hye-Young ), UNI Home Shopping'in başkan yardımcısıdır. Kariyerine düzenli bir çalışan olarak başladı ve yönetici pozisyonuna kadar yükseldi. Başarı hikayesi diğer insanlar için efsanevidir. Hatalara izin vermez ve ne düşündüğünü belli etmez ama karizması vardır.

Bae Ok-Sun ( Kim Sung-Ryoung ), UNI Home Shopping'de en iyi ev sahibidir. Yüksek sınıf bir ailede doğdu. Başkalarına karşı cömerttir ve şirketindeki çalışanlar tarafından saygı duyulur, ancak gerçekte düşündüğü şey örtülüdür.

queen seon deok-muhteşem kraliçe

koresozluk
Deokman (Kraliçe Seondeok'un çocukluk adı) bir ikiz olarak doğdu ama bebekken terk edildi. Daha sonra Silla sarayına geri getirildi ve burada gücü ele geçirmek isteyen Mi-shil'e karşı ikiz kız kardeşi Prenses Chonmyong ile güçlerini birleştirdi. Mi-shil, iki Silla prensesini krallıktan sürgün ettirmek için uğursuz planlar tasarladı ve gizli bir savaşta Prenses Chonmyong, Mi-shil tarafından öldürüldü. Ama Prenses Deokman kurnazca General Kim Yusin'in yardımına başvurdu ve onun baş düşmanı Mi-shil'i ortadan kaldırdı. Silla krallığının ilk kadın hükümdarı oldu.
queen seon deok-muhteşem kraliçe

emergency man and woman

KORESÖZLÜK
Dizi, başlarından evlenme ve boşanma geçtikten sonra aşkın asıl anlamını anlayan bir çiftin hikayesini anlatmaktadır. Ayrıca ölümle yaşam arasındaki savaşın olduğu acil servis yaşantısını izleyiciye göstermektedir.

Jin-Hee (Song Ji-Hyo) bir diyetisyen olarak tatmin edici bir hayat sümektedir. Daha sonra bir tıp fakültesi öğrencisi olan Chang-Min (Choi Jin-Hyuk) ile tanışır. Chang-Min'in ailesi doktorlarla doludur. Chang-Min'in zengin ailesi Jin-Hee ve Chang-Min evlenmesine karşı çıkmalarına rağmen, onlar evlenirler. Chang-Min tıp stajından vazgeçer ve bir ilaç satıcısı olarak çalışmaya başlar. Onların evlilik hayatı mutlu değildir. Chang-Min'in ailesi Jin-Hee'e tepeden bakmaktadır ve Chang-Min bile değişmiş gibi gözükmektir. Jin-Hee'den nefret etmeye başlar ve sonunda boşanırlar.

Onlar boşandıktan sonra, Jin-Hee bir tıp öğrencisi olur ve bir stajyer olarak çalışmaya başlar. Chang-Min de tıp okulundan mezun olur ve stajyer olarak çalışmaya başlar. Onlar çalışmaya başladıkları aynı hastanenin acil servisinde tekrar karşılaşacaklardır.
emergency man and woman

film

btsdaily
All About My Wife / Nae anaeui modeun geot (2012)
Doo-hyun eşinden boşanmak istemektedir ama kendisine bir türlü konuyu açamaz. Çalıştığı şirket, onu ülke içinde uzak bir yere transfer etmeye karar verince Doo-hyun eşinden ayrı kalacağı için mutlu olur. Fakat eşi de onunla birlikte gelmeye karar verir. Doo-hyun, çapkın biri olan yeni komşusuyla anlaşır ve ondan eşini tavlamasını ister. Anlaşmanın sonundaysa Doo-hyun, terk eden değil terk edilen taraf olacaktır.
film

chimera

KORESÖZLÜK
Geçmişte bir patlama meydana geldi. Bu patlama, Chimera davası olarak bilinen bir seri cinayet davasına yol a.çtı. 35 yıl sonra benzer bir patlama meydana gelir.

Cha Jae-Hwan ( Park Hae-Soo ) hevesli bir dedektiftir. Eugene ( Soo-Hyun ) küçükken , Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ebeveynleri tarafından evlat edinildi. Bir zamanlar FBI için çalıştı ve şimdi bir suç profili uzmanı olarak çalışıyor. Lee Joong-Yeop ( Lee Hee-Jun ) küçükken İngiltere'deki ebeveynleri tarafından evlat edinildi. Cerrah oldu ve Güney Kore'ye döndü, ancak gizemli bir vakaya karıştı.

Cha Jae-Hwan, Eugene ve Lee Joong-Yeop'un Chimera davasının gerçeğini kovalamak için farklı nedenleri var

night light

klip queen
Seo Yi-Kyung ( Lee Yo-Won ) hırslı bir şekilde kendi imparatorluğunu kurmak istiyor. O sakin ve aynı zamanda tutkulu. Açgözlülüğün günah olduğuna inanmıyor. Park Gun-Woo ( Jin Goo ) iyi bir görünüme sahiptir ve büyük bir şirketi işleten zengin bir aileden gelmektedir. Seo Yi-Kyung onun ilk aşkıdır ve hala ona aşıktır. Lee Se-Jin ( Uee ) fakir bir geçmişe sahiptir. İçinde bulunduğu durumdan umutsuzca kaçmak ister.
night light

liar game

KORESÖZLÜK
hinobu Kaitani'nin aynı adlı Japon mangalarına dayanan 2014 Güney Kore televizyon dizisidir. Kim So-eun, Lee Sang-yoon ve Shin Sung-rok'un oynadığı film, 20 Ekim - 18 Kasım 2014 tarihleri ​​arasında Pazartesi ve Salı günleri 12 bölüm için 23:00 zaman diliminde TVN'de yayınlandı.
liar game

the lover

KORESÖZLÜK
Drama dizisi, aynı apartmanda yaşayan dört çiftin hayatlarını anlatıyor.

Daire #609: Do-Si ( Oh Jung-Se ) ve Doo-Ri ( Ryoo Hyoun-Kyoung ) 2 yıldır birlikte yaşıyorlar. Çılgın aşık değiller ama birbirleriyle rahat hissediyorlar. Do-Si bir yayın istasyonunda seslendirme sanatçısı olmak istiyor ve Doo-Ri bir internet sitesinde stajyer muhabir olarak çalışıyor. Ailesi tarafından evlenmesi için baskı görüyor.

Daire #610: Young-Joon ( Jung Joon-Young ) bir müzik grubunda gitaristtir. Jin-Nyeo ( Choi Yeo-Jin ) ile birlikte yaşıyor . Ondan 12 yaş büyük. Garnitür dükkanı işletiyor. Bazen erkek arkadaşıyla yaşamaktansa bir oğul yetiştirdiğini düşünüyor.

Daire #510: Hwan-Jong ( Park Jong-Hwan ) ve Sul-Eun ( Ha Eun-Sul ) birlikte yaşamaya başladılar. Yeni daireleri taşınmaya hazır olduğunda evlenmeyi planlıyorlar.

Daire #709: Takuya ( Takuya Terada ) bir dünya gezginidir . Bir oda arkadaşı için bir ek görür ve Joon-Jae ( Lee Jae-Joon ) ile yaşamaya başlar . Takuya, Joon-Jae için üzülüyor çünkü o daireden çıkmıyor. Takuya, Joon-Jae'yi onunla bir şeyler yapmaya çalışır. Bu arada, Joon-Jae ilk başta Takuya'dan rahatsız olduğunu hisseder, ama o değişmeye başlar.

a business proposal

KORESÖZLÜK
Shin Ha-Ri ( Kim Se-Jeong ) bekar bir kadındır ve bir şirkette çalışmaktadır. Bir erkek arkadaşı vardır ve uzun süredir ona aşıktır ama arkadaşının bir sevgilisi olduğunu öğrenir. Shin Ha-Ri üzülür ve bir chaebol ailesinin kızı olan arkadaşı Jin Young-Seo ile tanışmaya karar verir. Jin Young-Seo daha sonra Shin Ha-Ri'den kör bir randevuda yerini almasını ister ve hatta onun zamanı için biraz para teklif eder. Shin Ha-Ri, arkadaşının teklifini kabul eder. Randevusu tarafından reddedilme niyetindeyken Jin Young-Seo olarak kör randevuya çıkıyor. Kör randevusunu gördüğünde Shin Ha-Ri şaşkına döner. Kör randevusu Kang Tae-Mu'dur ( Ahn Hyo-Seop ). Çalıştığı şirketin CEO'su.

Kang Tae-Mu, büyükbabasının kurduğu bir şirketin CEO'sudur. Bir gün, büyükbabası ona, kendisi için ayarladığı yaklaşan bir kör randevu hakkında bilgi verdi. Kang Tae-Mu bir işkoliktir ve büyükbabasının onun için kör randevular ayarlamasından rahatsızdır. Artık işinden rahatsız olmamak için, kör bir randevuda tanıştığı bir sonraki kadınla evlenmeye karar verir. O kadın Shin Ha-Ri ama Jin Young-Seo gibi davranıyor.

Ertesi gün, Shin Ha-Ri, Kang Tae-Mu'dan bir telefon alır. Onunla evlenmesini ister.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol