dizi

btsdaily
Itaewon Class (2020) – IMDb: 8,2
dizi
Netflix'in 2020 yılında izleyicilerine sunduğu dikkat çekici yapımlardan biri olan Itaewon Class dizisi izleyicisine güzel bir Kore draması sunuyor. Dizide eski bir mahkum arkadaşıyla birlikte Seul'un en canlı sokağında bar açmaya çalışan ana karakterimiz ve bu süreçte karşılaştığı sorunlar konu edinilmiştir. Dizi özellikle duygusal sahneleri ve oyunculuk performanslarıyla izleyicisini büyülemeyi başarmıştır.

a year-end medley

KORESÖZLÜK
Yeni Yıl civarında Hotel Emros'ta çalışan insanların ve orada kalan konukların hikayesi.

Otel müdürü ( Han Ji-Min ) işini iyi yapıyor ama özel hayatında kendine pek güvenmiyor. 15 yıldır erkek arkadaşına aşıktır, ancak ona nasıl hissettiğini söyleyemez. Otelin CEO'su ( Lee Dong-Wook ) çift sayılara takıntısı olan genç bir adamdır. Otel personeli arasında genç bir kadın ( Lim Yoon-A ), oda hizmetçisi olarak çalışmaya başlayan ve müzikal aktris olma hayalini bir kenara bırakan yeni çalışan ( Won Jin-A ) ve bir kadın kapı görevlisi ( Lee Hye ) bulunmaktadır. -Genç ).

Misafirler arasında otele iş bulmak için gelen genç bir adam ( Kang Ha-Neul ) vardır. 5 yıl boyunca kamu görevlisi olmak için sınava hazırlandı, ancak sınavda başarısız oldu. Kız arkadaşı bile onu terk etti. Şarkıcı-söz yazarı/radyo DJ'i ( Seo Kang-Joon ) şu anda oldukça popüler, ancak popüler olmayan bir şarkıcı-söz yazarı olarak zor zamanlar geçirdi. Bir yönetici ( Lee Kwang-Soo ) popüler bir sanatçı için çalışmaktadır. O ve sanatçı zor zamanlar geçirdi, ancak müvekkili sonunda başarıya ulaştı. Sözleşmeleri yakında sona erecek. Büyük bir yönetim şirketi müşterisini devre dışı bırakmaya çalışıyor, ancak yönetici bu konuda hiçbir şey yapamıyor. Bir radyo DJ'i ( Kim Young-Kwang ) ve caz piyanisti ( Ko Sung-Hee )) ilk görüşte birbirlerine aşık oldular. Artık düğünlerine hazırlanıyorlar ama beklenmedik bir durumla karşı karşıyalar. Bir plastik cerrah ( Lee Jin-Wook ) her cumartesi otel salonunda oturup kader aşkı için bekler. Yurtdışında yaşayan bir iş kadını ( Lee Hye-Young ), kızının düğününe katılmak için Güney Kore'ye döner. Otelde 40 yıl önceki ilk aşkıyla tanışır. otelin kapı görevlisi olarak çalışıyor. Bir falcı ( Lee Kyu-Hyung ) sık sık müşterileriyle buluşmak için oteli ziyaret eder. Lise öğrencisi bir yüzücü ( Jo Joon-Young ) ve bir lise öğrencisi patenci ( Won Ji-An ) birbirlerine karşı hisler beslemeye başlar.

the hanmaiden

KORESÖZLÜK
Hizmetçi, bir dolandırıcı tarafından kiralanan bir hizmetçinin hanımefendisine duyguğu gizli aşkı konu ediyor. 1930'larda geçen hikayede kendisini Kont olarak tanıtan bir dolandırıcı, gizemli ve saf görünen Japon varis Leydi Hideko'nun zenginliğini ele geçirmek için onu kendisine aşık etmeyi planlar. Sook-hee'yi ise ona yardım etmesi için Leydi'ye hizmetçi olarak kiralar. Ancak bu hizmetçinin her şeyden habersiz hanımefendisine delicesine aşık olması işleri karıştıracaktır... Film, Sarah Waters'nın Fingersimth adlı romanının modern bir Kore uyarlamasıdır. Filmin yönetmenliğini Chan-wook Park üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Jung-woo Ha, Min-hee Kim, Jin-woong Jo ve Tae Ri Kim gibi isimler yer alıyor.
the hanmaiden

dizi önerileri (okul konulu)

alinya
Okul konulu Kore dizileri
Seri:6
Blue birthday:
10 yıl önce doğum günlerinde hayatını kaybeden ilk aşkının bıraktığı gizemli fotoğraflarla ana karakterin geçmişi yeniden ziyaret edeceği fantastik bir aşk dizisi.

Red Velvet'ten Yeri – Oh Ha Rin
İlk aşkını 10 yıl önce kaybeden Oh Ha Rin erkek arkadaşı Seo Jun'a doğum gününde itiraf etmeye karar vermişti ama sonunda kendi hayatını kendi şokuna ve dehşetine götürdü. Halen terk edilmiş bir evcil hayvan barınağında çalışıyor ancak olayın 10. yıldönümünde ilk aşkının geride bıraktığı bazı fotoğrafları ele geçiriyor.

mask

bangtanarmyaze
Mask dizisi pek çok insan tarafından bilinmese de, gerçekten insanı kendine bağlayan dizilerden biri. Sizi kendine sarıyor.
Dizinin konusu:
Dizide başrol kadın rolunu Park Soo Ae oynuyor. Dizide 2 kadının rolünü oynuyor. İlk rolu Byun Ji Sook isminde fakir bir kadın. Byun Ji Sook babasının borcları yüzünden zor günler geçiriyor. Böyle zor günlerde bile pozitif kalmaya çalışan Ji Sook başına gelen çok korkutucu bir olaydan sonra Eun Ha rolüne bürünür. Eun Ha zengin milletvekilinin kızı olmasına rağmen hayatı beklenildiği kadar kolay değil. Hayatını tehdit ve yalanlarla geçirmektedir. Üstüne bir de mantık evlenmesi yapmaya mecbur kalıyor ve kocasından hiç sevgi göremiyor. Eun Ha'nın hayatı zor olsa da, Ji Sook zamanla böyle yaşamaya alışır ve onu bu duruma sokandan intikam ister. Bu sırada da kocası Min Woo (Jo Ji Hoon) ile yakınlaşmaya başlar. Zengin bir ailede büyümüş olan başrol erkeğimiz psikolojik sorunlar yaşamaktadır. Bunun da sebebi annesini çok küçük yaşta Min Woo'yu kurtarmaya çalışırken kaybetmesi ve biraz temizlik hastası olmasıdır. Min Woo varislik için babasının dediklerini yapmak zorunda kalır. Tabii Eun Ha ile evlenmek de buna dahil. Başlarda evlilikleri sadece iş anlaşması gibi dursa da, sonradan aralarındaki iş aşka dönüşür. Daha sonra evlendiği kadının Eun Ha değil de Ji Sook olduğunu öğrenince işler bir az karışıyor. Sonda neler olduğunu görmek için diziyi izlemenizi tavsiye ederim. İlk başlarda Min oo bir az mıy mıy diyebilirsiniz, ama bir kaç bölüm geçdikce öyle olmadığını anlayacaksınız. Şimdiden izleyenlere iyi seyirler :)

mask

let's eat 3

KORESÖZLÜK
Dae-Young ( Yoon Doo-Joon ), Soo-Ji ( Seo Hyun-Jin ) bir kazada öldüğünden beri iş yerinde ve özel hayatında bir çöküş içindedir . Bir gün Ji-Woo ( Baek Jin-Hee ) ile 12 yıl aradan sonra ilk kez tanışır . Dae-Young ve Ji-Woo, üniversite öğrencileriyken birbirlerini tanıyorlardı. Yan yana yaşıyorlardı. Dae-Young'u bir gurme olması için etkileyen kişi Ji-Woo'ydu. Şimdi, Ji-Woo hemşire olarak çalışıyor ve mutfaktaki yiyeceklerle ilgilenmiyor. Sadece ihtiyaçtan yiyor. Dae-Young, Ji-Woo ile aynı mahalleye taşındığında ve kariyerini sigorta satıcısından yiyecek yaratıcısına değiştirdiğinde işler değişir. Dae-Young ve Ji-Woo birlikte yemeye başlar.

hooray for love

KORESÖZLÜK
Kang Jae Mi ailesiyle mutlu bir hayat sürdü, ancak o 19 yaşındayken babasının bir ilişkisi vardı ve ailesi kısa süre sonra boşandı. Jae Mi, annesine babasını bir daha asla göremeyeceğine dair söz verdi. Daha sonra Jae Mi, Han Jung Soo'ya aşık oldu ve evlendi. 3 yıl sonra, Jae Mi mutlu bir aile kurmak için elinden geleni yapar. Kocasıyla bir restoran işletiyorve tüm niyet ve amaçlar için mutludur. Jae Mi ayrıca kocasının mutlu olduğuna inanıyor. Ebeveynlerinin boşanması nedeniyle, Jae Mi de asla boşanmayacağına kesin olarak karar verdi, ancak Jung Soo'nun başka bir kadınla ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Ayrıca metresi hamile kalır ve Jung Soo boşanmak ister. Jung Soo, 3. yıldönümlerinde annesi ve teyzesi Jae Mi'ye Guam için uçak bileti hediye eder. Byun Dong Woo, annesi tarafından desteklenen bir avukattır. Her zaman annesinden ve kız kardeşinden etkilenmiştir. Dong Woo her zaman hayatının geri kalanında bekar kalmak istediğini düşündü. Kaderin bir cilvesi sonucu, kız kardeşinin kocası, aynı zamanda tüm taraflarca bilinmeyen Jae Mi'nin babası Kang Hyung Do'dur. Annesini daha iyi hissettirmek için Dong Woo, Guam için uçak bileti aldı. Her iki aile de tatil için Guam'a gider. gerçekleşecek olan kader birlikteliklerinden habersiz. Bu arada, Jae Mi Guam'dayken kocası Jung-Soo yasadışı bir şekilde boşanma davası açma planını uygular.

han ji min

koresozluk
İsim: Han Ji Min
Hangul: 한지민
Doğum tarihi: 5 Kasım 1982
Doğum yeri: Güney Kore
Üniversite: Seul Kadın Üniversitesi
Yükseklik: 161cm
Kan grubu:
Facebook: resmi.hjm
Instagram: roma.emo



Filmler
Yıl Sonu Karışık | Mutlu Yıllar (2021) - So-Jin
Josee (2020) - Josee
Varsayılan | Gukgabudoui Nal (2018) - Lee A-Ram (minyatür)
Bayan Baek (2018) - Baek Sang-A
Tarih (2018) - öğretmen (minyatür)
Kalbin Anahtarları | Geugeotmani Nae Sesang (2018) - Ga-Yool
Gölgeler Çağı | Miljung (2016) - Yun Gye-Yakında
Salut D'Amour | Jangsoosanghwe (2015) - Min-Jung (Geum-Nim'in kızı)
Ölümcül Karşılaşma | Yeokrin (2014) - Kraliçe Jungsoon
Plan Adamı | Plan Man (2014) - Yoo So-Jung
Dedektif K: Erdemli Dul Kadının Sırrı | Joseon Myungtamjung : Gakshituku Ggotui Biil (2011) - Han Kaek-Ju
Kadavra | Haebuhak Gyosil (2007) - Sun-Hwa
Mavi Kırlangıç | Cheung Yeon (2005) - Lee Jung-Hee


Drama dizisi
Bizim Blues | Woorideului Blues (TBA / 2022) - Lee Young-Ok
Belleğin Ötesinde | Yondeo (TVING / 2022) - Yi-Hu
İşte (TBA / 2020)
Bir Bahar Gecesi | Bombam (MBC / 2019) - Lee Jeong-In
Gözlerinizdeki Işık | Nooni Booshige (JTBC / 2019) - Kim Hye-Ja
Tanıdık Karısı | Aneun Waipeu (tvN / 2018) - Seo Woo-Jin
Kıskançlık Enkarne | Jiltooui Hwashin (SBS / 2016) - Hwa-Shin ile kör randevudaki kadın (ep.11)
Hyde Jekyll, Ben | Haideu Jikil, Na (SBS / 2015) - Jang Ha-Na
Çatı Prensi | Oktab Bang Wangseja (SBS / 2012) - Park Ha / Boo-Yong
peder peder | Bbadam Bbadam .. Keuwa Keunyeoui Shimjangbakdongsori (JTBC / 2011-2012) - Jung Ji-Na
Kabil ve Habil | Kaingwa Abel (SBS / 2009) - Oh Young Ji
Eski Seul'de Skandal | Kyeongseong Seukaendeul (KBS2 / 2007) - Na Yeo-Kyeung
Lee San, Sarayın Rüzgarı | Yi San (MBC / 2007-2008) - Sung Song Yeon
Büyük Beklentiler | Widaehan Yusan (KBS2 / 2006) - Yoo Mi-Rae
Süper Çaylak Korucu | Moojeokeui Nakhasan Yowon (SBS / 2006) - Kong Joo-Yeon
Yeniden Doğuş (KBS2 / 2005) - Seo Eun Ha
Sarayda Bir Mücevher | Dae Jang Geum (MBC / 2003) - Shin Bi
All In (SBS / 2003) - Min Soo Young (çocuk)

dizi

btsdaily
Rich Man
dizi
Sevilen Kore komedi dizisinde Seoul'deki Next IN adında bir şirketin CEO'su olan Lee Yoo-chan (Kim Jun-myeon) hırslı ve zeki bir patrondur fakat insanların yüzlerini hatırlamada güçlük çekmektedir.

Kim Bo-ra (Ha Yeon-soo) ise ailesini başarısıyla gururlandıran fakat iş bulmakta güçlük çeken üniversite öğrencisi genç bir kızdır.

Lee Yo-chan ve Kim Bo-ra'nın yolları kesişir ve komedi dolu romantizm başlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol