best chicken

KORESÖZLÜK
Bo-A ( Kim So-Hye ) bir webtoon yazarı olmak istiyor ama hayalini gerçekleştirmek için mücadele ediyor. Bo-A, büyükbabasına ait olan bir hamam işletiyor ve aynı zamanda hamamın ikinci katında yaşıyor. 3 arkadaşı dışında kimseyle ilişki kurmaz. Hamam, kendisini toplumdan soyutlaması için mükemmel bir yerdir.

Choi-Go ( Park Sun-Ho ) büyük bir şirkette çalışan işini bırakmıştır. Tavuk lokantası açacak yer arar. Bo-A'nın büyükbabasının sahip olduğu hamama bir göz atar. Choi-Go, tavuk restoranının hamam yerini beğeniyor ve bir kira sözleşmesi imzalıyor. Bo-A'nın büyükbabası, restoranda çalışması için Bo-A'yı işe alırsa, ona aylık kirasında indirim yapmayı teklif eder.

snowdrop

mrs angel
Adı: Snowdrop | 설강화
Tür: Dram, Tarih, Romantik
Yönetmen: Jo Hyun-Tak
Senarist: Yoo Hyun-Mi
Yapım Şirketi: Drama House, JTBC Studio
Yayıncı: JTBC
imdb: -
Bölüm Sayısı: 16
Yapım Yılı: 2020 – 2021
Yayın Tarihi: 18 Aralık 2021 - 6 Şubat 2022
Yayın Günleri ve Saati: Cumartesi-Pazar,17:00
Dili: Korece
Ülke: Güney Kore

ANA KARAKTERLER

Jisoo(Eun Young-Ro)
Jung Hae-In(Im Soo-Ho)
Kim Hye-Yoon(Kye Boon-Ok)
Jang Seung-Jo(Lee Kang-Moo)
Yoo In-Na(Kang Chung-Ya)
Yoon Se-Ah(Pi Seung-Hee)
Jung Eugene(Jang Han-Na)

DİĞER KARAKTERLER

Park Sung Woong / Nam Tae Il
Kim Min Kyu / Joo Gyeok Chan
Jung Ae Ri / Choi Soo Ryun
Lee Jung Hyun / Park Geum Chul 
Eun Chang Soo / Eun Young Ro'nın babası
Kim Jung Nan / Hong Ae Ra
Jung Hye Young / Jo Sung Shim
Kwon Han Sol
Kim Seo Hyun 
Ji Ui Jung
Heo Joon Ho
Choi Kyung Hoon
Choi Yoon J

ı hear your voice

KORESÖZLÜK
Bir savcı, yıllar önce babasının öldürülmesine tanık olduğu, psişik güçlere sahip liseli bir oğlanın yardımıyla adaletin gözlerinin önündeki perdeyi kaldırmaya çalışır.
Başroldekiler:Lee Bo-young,Lee Jong-suk,Yoon Sang-hyun
Yaratıcılar:Jo Soo-won,Sin Seung-woo,Park Hye-ryun
ı hear your voice

crazy love

KORESÖZLÜK
Noh Go-Jin ( Kim Jae-Wook ) özel eğitim alanındaki en popüler matematik öğretmenidir ve GOTOP Education'ın CEO'sudur. Henüz lise düzeyinde bir eğitime sahip olmasına rağmen tüm başarısını aşırı zekası sayesinde elde etmiştir. Yakışıklı bir görünüme, yüksek IQ'ya ve zenginliğe sahip mükemmel bir adama benziyor. Aynı zamanda narsisttir. Bir gün aniden öldürüleceği konusunda uyarılır.

Lee Shin-A ( Krystal ), Noh Go-Jin'in sekreteri olarak çalışmaktadır. Çalışkan ve sorumluluk sahibi bir çalışandır. Sessiz ve içine kapanık kişiliğinden dolayı patronu Noh Go-Jin ve iş arkadaşlarıyla arası pek yoktur. Meslektaşları onu tanımaya başlar, çünkü 1 yıldan fazla bir süredir kötü şöhretli Noh Go-Jin için çalışmaktadır. Daha sonra yaşamak için fazla zamanının kalmadığını öğrenir.

happy home

KORESÖZLÜK
Sam-Bong ( Kim Young-Chul ) Çin restoranı Gahwamansasung'u açar. Ailesine karşı ucuz ve otoriterdir. Bir karısı ve üç çocuğu var: ikizler Hae-Ryung ( Kim So-Yeon ) ve Man-Ho ( Jang In-Sub ) ve küçük kardeşi Hae-Won ( Choi Yoon-So ).

Hae-Ryung'un kocası Hyun-Ki ( Lee Pil-Mo ) ile mükemmel bir hayatı var gibi görünmektedir . Kayınvalidesi başarılı bir Kore geleneksel kıyafet tasarımcısıdır. Gerçekte, Hae-Ryung'un hayatı mükemmel olmaktan uzaktır. Tek oğlu 5 yıl önce bir trafik kazasında öldü. Kocası ona karşı kayıtsız, kayınvalidesi ise özel hayatında ona karşı acımasızdır. O sırada Hae-Ryung, Ji-Gun ( Lee Sang-Woo ) ile tanışır . Ortak bağları paylaştıkça yakınlaşırlar, ancak Ji-Gun'un Hae-Ryung'a söyleyemeyeceği bir sırrı vardır.

Hae-Ryung'un ikiz kardeşi Man-Ho, beceriksiz ve çocuksu. Karısı Mi-Soon ( Kim Ji-Ho ) ile babasının Çin restoranında çalışmaktadır . Hem işte hem de evde Mi-Soon'a güveniyor. Bir gün, geçmişte Sam-Bong'un restoranında çalışan ve Mi-Soon ile aynı yetimhanede büyüyen Se-Ri ( Yoon Jin-Yi ), bir bebek oğluyla ortaya çıkar. Se-Ri, Mi-Soon'a çocuğun babasının Man-Ho olduğunu söyler.

En küçük kardeş Hae-Won bir moda dergisinde editör olarak çalışmaktadır. Yeni baş editörü Kang-Min'i ( Park Min-Woo ) sevmiyor , çünkü babasının şirketin CEO'su olması nedeniyle pozisyonu kazandı.

artificial city

KORESÖZLÜK
Yoon Jae-Hee ( Soo-Ae ), Sungjin Grubunu yöneten chaebol ailesinin ikinci gelinidir. Sanat galerisi Space Jin'de çalışıyor. Geçmişte, yıllardır birlikte olduğu bir erkek arkadaşı vardı, ama onu Jung Joon-Hyeok ( Kim Kang-Woo ) ile evlenmek için terk etti . Jung Joon-Hyeok, chaebol ailesinden evlilik dışı dünyaya geldi.

Yoon Jae-Hee, kocasını Güney Kore başkanı yapmak istiyor. Bunun için bir sonraki başsavcı ile işbirliği yapar ve kayınvalidelerine karşı bir savaş başlatır.

bts

yezda
BTS
7 üyeden oluşan Güney Koreli grup. Bir çatı katı altında şarkılar yazmaya başlayarak dünyada rekorlar kıran bir grup haline geldi. İnsanların kendilerini sevmesi amacıyla şarkılar yazan,söyleyen bir grup fanlarına ARMY adını vermişlerdir.Hadi birlikte BTS üyelerini tanıyalım.

Kim Namjoon: Rm grubun lideri ve rapçilerden biri, 12 Eylül 1994 (26 yaşında) Güney Kore doğumlu, Başak burcu, 1.80cm boyunda ve 74 kilo

Kim Seok Jin: Jin grubun vokalisti, 4 Aralık 1992 (27 yaşında) Güney Kore doğumlu,Yay burcu,1.79cm boyunda ve 63 kilo

Min-Yoon-Gi: Suga grubun bir diğer rapçisi,9 Mart 1993 (26 yaşında) Güney Kore doğumlu,Balık burcu,1.73cm boyunda ve 59 kilo

Jung Ho Seok: J-Hope grubun ana dansçısı ve alt vokallik,alt rapçilik yapıyor. 18 Şubat 1994 (25 yaşında) Güney Kore doğumlu,Kova burcu, 1.77cm boyunda ve 65 kilo

Park Ji Min: Jimin BTS'e katılan son üye,grubun ana dansçısı ve baş vokalisttir. 13 Ekim 1995 (24 yaşında) Güney Kore doğumlu,Terazi burcu,1.73cm boyunda ve 60 kilo

Kim Tae Hyung: V grubun baş dansçısı ve aynı zamanda yardımcı vokal, 30 Aralık 1995 (24 yaşında) Güney Kore doğumlu,Oğlak burcu,1.79cm boyunda ve 63 kilo

Jeon Jung Kook: Jungook grubun baş dansçısı,ana vokalisti ve alt rapçisi, 1 Eylül 1997 (22 yaşında) Güney Kore doğumlu,Başak burcu,1.78cm boyunda ve 66 kilo

doom at your service

KORESÖZLÜK
Tak Dong-Kyung ( Park Bo-Young ) bir web roman şirketinde editördür. Myul-Mang ( Seo In-Guk ), sıradan hayatında aniden belirir. Myul-Mang ile hayatını ve aşkını riske atarak 100 günlük bir sözleşme yapar.

Myul-Mang, Tanrı ve insanlar arasında bir orta yöneticinin varlığıdır. Tak Dong-Kyung ile bir sözleşme yapar.
doom at your service

the great battle

KORESÖZLÜK
Ansi Kalesi kuşatmasını konu alan tarihi-aksiyon Kore filmi, Yang Man-chun ve Goguryeo'nun 88 gün boyunca 500,000 Tang askerine karşı verdiği mücadeleyi anlatıyor. The Great Battle, tarihi-aksiyon filmlerinden zevk alanların keyifle izleyebileceği, kaliteli sinematografisiyle izleyiciyi kendisine bağlayan Kore filmi.

41.5 milyon dolar hasılat yapan 2018 yapımı Kore filmi The Great Battle için, kalenin bir replikası yapılmış ve çekimler 6 aydan daha kısa sürede bitirilmiş. Bununla beraber The Great Battle'ın, Korean Association of Film Critics tarafından Yılın En İyi 11 Filminden Biri seçildiğini de hatırlatmak isteriz.

dizi önerileri (okul konulu)

btsdaily
•Who Are You: School 2015 (IMDb Puanı: 7.8)•
Sam Hammington, Mi-seon Jeon ve So-hyun Kim'in başrollerinde olduğu 2015 yapımı 16 bölümlük Kore dizisinin konusu şöyle: Bir okul gezisinde ilk kez ikiziyle tanışan Go Eun-Byul, zor durumda olan ikizinin hayatını kurtarmak için onunla yer değiştirir. Şimdi ikisi de herkese yalan söylemek ve birbirlerinin hayatını yaşamak zorundadırlar.
dizi önerileri (okul konulu)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol