koresozluk.com açıldı

KORESÖZLÜK
Yeni nesi Kore sözlüğümüz koresozluk.com açıldı :)

Kore dünyası ile ilgili tüm bilgi ve birikimlerimizi yazarlarımız ve okurlarımızla paylaşmak için heyecanlıyız.

kore dizileri, kore filmleri, kore magazini, kpop, kore ünlüleri, kore yemekleri, kore tarihi, kore ürünleri .... kısaca Güney Kore'ye dair ne varsa bu yeni nesil sözlükte toplamayı amaçlıyoruz.
2

ghost

KORESÖZLÜK
Kim Woo-Hyun ( So Ji-Sub ) yüksek rütbeli bir polis memurunun tek oğludur. Woo-Hyun polis akademisine birinci olarak girdi ve akademiden birinci olarak mezun oldu. Bir dedektif olarak daha sonra siber soruşturma departmanına katılır. Woo-Hyun daha sonra siber dünyada saklananların sırlarını ortaya çıkarmak için çalışır.

a superior day

KORESÖZLÜK
Lee Ho-Chul ( Jin Goo ) itfaiyeci olarak çalışmaktadır. Karısını ve kızını seven tipik ev reisinizdir. Son zamanlarda, medya çözülmemiş bir seri katil vakasını ele alıyor. Davanın Lee Ho-Chul ile hiçbir ilgisi yok, ancak "Seri katilin kim olduğunu size bildireceğim" yazılı bir metin mesajı ve bir fotoğraf alıyor. Fotoğraf, elinde kanla kaplı bir bıçak tutan bir adama ait ve öldürülen bir kişinin yanında.

Lee Ho-Chul, kanlı bıçağı tutan adamın , yanında yaşayan Kwon Shi-Woo ( Lee Won-Geun ) olduğunu fark eder. Lee Ho-Chul, "24 saat içinde Kwon Shi-Woo'yu öldürün. Bunu yapmazsanız, kızınızı bir daha görmeyeceksiniz" yazan başka bir kısa mesaj alır. Lee Ho-Chul, kızının şimdi kayıp olduğunu keşfeder.

Bu arada, kısa mesajı gönderen kişi Bae Tae-Jin'dir ( Ha Do-Kwon ). Seri katil Kwon Shi-Woo'nun peşinden koşan kiralık bir katildir. Bae Tae-Jin, Lee Ho-Chul'u kullanarak Kwon Shi-Woo'yu öldürmek için bir plan yapar.

Kwon Shi-Woo ( Lee Won-Geun ) yakışıklı bir görünüme sahip nazik bir genç adama benziyor, ama o bir psikopat. İnsanları öldürerek bir üstünlük duygusu hisseder.

dizi önerileri (okul konulu)

alinya
Okul konulu Kore dizileri
Seri:12
No Going Back Romance :Daha önce hiç biriyle çıkmamış, ancak gizemli bir çocuktan ilk aşk itirafını alan 16 yaşındaki So Dam'ın gençlik aşkı. Masasında uyurken ona gizlice itiraf eden çocuğu arıyor.

k-pop

btsdaily
Miss A
k-pop
Anlamı “Miss Asia” olan “Miss A” grubu, JYP Entertainment tarafından 2010'da kuruldu. 7 yıl boyunca etkin faaliyet gösteren grup, ilk çıkışını “Bad Girl Good Girl” şarkısıyla yapmıştı. Gaon Digital Chart'ta 1 numaraya yükselen şarkı, o yıl boyunca listelerde en iyi performans gösteren şarkı oldu. Son olarak Billboard, 2017'de “Son On Yılın En İyi 10 K-pop Kız Grubu” listesinde Miss A'yı 10 numaraya yerleştirdi. Kariyerleri boyunca pek çok konser veren grup, 2017'de resmi olarak dağıldı.

Miss A grup üyeleri:
– Wang Fei Fei (ana vokal)
– Lee Min Young (lider vokal, lider Rapçi)
– Bae Su-ji (lider vokal)
– Meng Jia (vokal, ana Rapçi) (gruptan resmi olarak ayrılan ilk üye)

the great shaman ga doo shim

KORESÖZLÜK
Ga Doo-Shim ( Kim Sae-Ron ) 18 yaşında bir lise öğrencisidir. Doğduğundan beri kaderi bir şaman olmaktı. Kötü ruhları yok etmek için bir şaman. Ga Doo-Shim kaderini reddeder ve normal bir hayat sürmeye çalışır. Yeni bir liseye transfer olur ve Na Woo-Soo ( Nam Da-Reum ) ile tanışır .

Na Woo-Soo, varlıklı bir aileden gelen, yakışıklı bir görünüme sahip ve akademik olarak üstün olan bir lise öğrencisidir. Huzurlu ve sıradan bir hayatı var, ama bu Ga Doo-Shim'in görünümüyle değişiyor. Kötü ruhları görmeye başlar. Ga Doo-Shim ve Na Woo-Soo gizemli vakalara karışır ve kötü ruhlara karşı savaşır.

bts

btsxjimin
BTS üyesi jin
gerçek adı :kim seok jin
pozisyonu: vokal, dansçı, visual
doğum tarihi:4 aralık 1992
burcu:yay
boyu:1.79
kilosu:63
kan grubu:0
doğum yeri: Gwacheon, gyeonggi -do
kardeşleri:BULAMADIM
hobisi: yemek yapmak,yemek tariflerine bakmak
eğitimi: konkuk üniversitesi ,hanyang cyber üniversitesi
favori sayısı:4
en sevdiği renkler:mavi
en sevdiği yemekler:BULAMADIM

matrimonial chaos

KORESÖZLÜK
Jo Seok-Moo ( Cha Tae-Hyun ) prestijli bir üniversiteden mezun olmuştur, ancak geleneksel bir iş bulmak yerine müzisyen olma hayalinin peşinden gitmiştir. Jo Seok-Moo müzisyen olmadı ve ileri yaşı nedeniyle düzgün bir iş bulamadı. Daha sonra bir güvenlik hizmeti şirketinde çalışmaya başladı. Orada, müşterisi olarak ilk kez Kang Whee-Roo ( Bae Doo-Na ) ile tanıştı . 3 yıldır evliler ama Jo Seok-Moo boşanmak istiyor. Çok fazla ortak noktaları yok. Jo Seok-Moo inatçı bir kişiliğe sahip ve yalnız vakit geçirmekten hoşlanırken, Kang Whee-Roo kolay huylu ve olumlu bir kişiliğe sahip.

Önlerinde Jin Yoo-Young ( Lee El ) ve Lee Jang-Hyun'un ( Son Suk-Ku ) evli çifti belirir. Jin Yoo-Young, Jo Seok-Moo'nun ilk aşkıdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol