exo

minny
Üyeler
Xiumin
Suho
Lay
Baekhyun
Chen
Chanyeol
D.O.
Kai
Sehun
Eski üyeler
Luhan
Kris
Tao

EXO (Korece: 엑소), Güney Koreli erkek grubu. Grup, S.M. Entertainment tarafından 2011 yılında oluşturuldu ve 2012 yılında on iki üye ile Korece ağırlıklı şarkı söyleyen EXO-K ve Çince ağırlıklı şarkı söylenen EXO-M olmak üzere 2 alt grupla çıkış yaptı. Exo'nun ilk albümü XOXO (2013) ticari anlamda oldukça başarılı oldu ve 28. Golden Disk Ödülleri'nde Disk Daesang ve 15. Mnet Asya Müzik Ödülleri'nde Yılın Albümü ödüllerini aldı. Albüm bir milyondan fazla satış yaparak Exo'yu son on iki yıl içinde en çok satış yapan Koreli sanatçı yaptı. Exo daha sonra yayınladıkları albümlerde de ticari anlamda oldukça başarılı oldu. Üçüncü mini albümleri Overdose (2014) EXO'yu Billboard200 listesinde en yüksek giriş yapan Koreli grup yaptı.[1] 2015 yılında, EXO ikinci albümleri EXODUS ile kendi Billboard rekorlarını kırarak Billboard 200'de en üst sırada olan Koreli sanatçı olarak yeni bir rekora imza attılar[2] EXODUS albümünün öncü teklisi Call Me Baby ile EXO Canadian HOT 100 listesine, PSY dışında giren tek Koreli sanatçı oldu. Dördüncü mini albümleri "Sing for You" bir önceki albümleri EXODUS'un ilk hafta satış rekorunu kırarak ilk haftalarında 267,900 satış yaptı.[3] 2016 Haziran'da EXO üçüncü albümleri Ex'Act'i yayınladı. Ex'Act yayınlandığı hafta 522,372 satış yaparak grubun bir önceki albümü Sing for You ile kırdıkları kendi rekorlarını tekrar kırdı.[4] Grup, Forbes Korea tarafından 2014 ve 2015 yıllarında yılın en güçlü sanatçısı seçildi. 2017 yılında Kış Olimpiyatlarında performans sergilediler.
2014 yılının Mayıs ayında Kris, Ekim ayında Luhan S.M. Entertainment'a gruptan ayrılmak için dava açtı.[5] Nisan 2015'te Tao grup aktivitelerine katılmamaya başladı ve daha sonra Ağustos ayında gruptan ayrılmak için dava açtı. Gruptan ayrılma sebebi S.M. Entertainment'ın ona incinen ayağı için dinlenme zamanı vermemesi ve çalıştırmaya devam ettirmesi olarak biliniyor.[6] Gruptan ayrılmalarından sonra Exo dokuz üyeyle devam etmeye başladı. Temmuz 2016'da Luhan, Kris ve S.M. Entertainment arasındaki davanın sabitleştiği açıklandı: iki idol SM ile sözleşmelerine 2022 yılında kadar devam edecek, Kris ve Luhan, Kore ve Japonya dışında şu anki Çinli şirketleriyle aktivitelerine özgürce devam edebilecek ve S.M. Entertainment ile bağlantılı gelirlerini paylaşacaklar.[7][8] Dazed'ın da içinde olduğu bazı medya kuruluşları EXO'yu "dünyanın en büyük erkek grubu" olarak adlandırmıştır.
exo

ghost

KORESÖZLÜK
Kim Woo-Hyun ( So Ji-Sub ) yüksek rütbeli bir polis memurunun tek oğludur. Woo-Hyun polis akademisine birinci olarak girdi ve akademiden birinci olarak mezun oldu. Bir dedektif olarak daha sonra siber soruşturma departmanına katılır. Woo-Hyun daha sonra siber dünyada saklananların sırlarını ortaya çıkarmak için çalışır.

enhypen

KORESÖZLÜK
Hayatta kalma programı I-LAND aracılığıyla bir araya gelen yedili, yeni nesil önde gelen bir K-Pop sanatçısı yaratma hedefiyle kuruldu.

Yakıcı tutkuları ve azimleriyle, çıkışlarından önce bile bu hedefe ulaşmayı çoktan başarmışlardı. Önde gelen sanatçılar olarak onları daha da farklı kılan bu 7 adam, geniş becerileri ve ilgi çekici konseptleri ile hayranlarla olan güçlü bağları ile büyülemeye devam ediyor.
enhypen

dizi önerileri (okul konulu)

alinya
Okul konulu Kore dizileri
Seri:4
Sassy go go:Onlar zeki ve varlıklı ödüllendiren ve daha az entelektüel yetenekli tepeden bakıyor bir akademik bir ortamda hayatta kalmak için bir girişim içinde olan Seul elit Sevit Lisesi'nde , Sassy Go Go beş öğrenci hayatlarını anlatıyor .

moon lovers scarlet heart ryeo

bunnyandduffy
Dizi, güneş tutulması sırasında Goryeo Hanedanlığı zamanına geri giden ve orada diğer insanların korkudan önünde titrediği Wang So'ya aşık olan bir kızın öyküsünü anlatır.

Oyuncular: Iu, Lee Jun-Ki, Kang Ha-Neul, Hong Jong-Hyun, Nam Ju-Hyuk, Ji Soo, Byun Baekhyun, Kang Han-Na, Seohyun, Jin Ki-Joo

moon lovers scarlet heart ryeo

when ıts at night

KORESÖZLÜK
Otuzlu yaşlarında bekar bir kadın ve ulusal bir hazineyi kurtarmaya çalışan bir playboy sanat bilgini hakkında bir hikaye.

Sadece etraflarındaki kiri koklayarak bir Goryeo seladonunu beyaz bir seladondan ayırt edebilen profesyonel mezar akıncıları ve yağmalanmış bir mezarın kalıntılarını inceleyerek ne tür suçlularla karşı karşıya olduklarını anlayabilen bir dedektif... kendilerini vatanseverliklerinden dolayı mezar yağmacılarını yakalamaya adayan müfettişler ve yüksek teknoloji aletleri ve geniş bilgi birikimini kullanarak sahteleri tespit eden bir sanat uzmanı gibi diğerleri... hayatları bu dramada heyecan verici bölümlerle ortaya çıkıyor.

Önde gelen erkek karakter, Kore Kültürel Miras İdaresi için çalışan bir müfettiş olan önde gelen kadın karakterle çatışan, sahte eserleri tespit eden ve orijinal sanat eserlerini restore eden bir sanat uzmanıdır, ancak çalıntı kültürel miras parçaları vakalarını çözmek için birlikte çalışırlar ve Yol boyunca aşkı bul. Tuhaf flört ritüellerini izleyen insanlar onlar için üzülecek ve aynı zamanda kalplerinde bir çarpıntı hissedecekler. Müfettişlerin parmaklıklar ardına koydukları yağmacılarla dostluk kurdukları dokunaklı sahneler var. Bu ilginç, kalp durduran dramada müfettişler, yüksek teknoloji aletleri kullanarak sanatı restore ediyor ve sahteleri tespit ediyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol