k-pop grupları

bunnyandduffy
Kpop Grupları 2: Exo

EXO (엑소), 2011 yılında oluşturulup 2012 yılında SM Entertainment altında çıkış yapmış bir Koreli-Çinli erkek grubudur. Çıkış yaptığı zaman 12 üyesi bulunan grubun şu anda 9 üyesi devam etmektedir. Exo grubunun Korece ağırlıklı şarkı söyleyen EXO-K ve Çince ağırlıklı şarkı söylenen EXO-M olmak üzere 2 alt grubu vardır. Exo'nun ilk albümü XOXO ticari anlamda oldukça başarılı olmuştur. Exo grubunun fanlarına Exo-l denmektedir. EXO-K ve EXO-M arasında Exo-love olarak aşk anlamına geldiği için bu isim verilmiştir. Grup üyelerinin çoğu askerde olmasına rağmen hala aktif bir şekilde devam etmektedir.

Üyeleri: Oh Sehun, Kim Jongin (Kai), Do Kyung-Soo (D.O), Kim Jong-Dae (Chen), Byun Baekhyun, Park Chanyeol, Kim Minseok (Xiuimin), Zhang Yixing (Lay), Kim Junmeyon (Suho)(grup lideri)


k-pop grupları



the hypnosis

KORESÖZLÜK
Sınırda kişilik bozukluğu çeken Jin-Su ( Kim Hye-Soo ), kocasının ( Yoon Chan ) ilişkisini öğrendikten sonra intihara teşebbüs eden başarısız bir romancıdır . Yakında ayrılacağı bir kuruma kendini adamıştır. Jin-Su, bir yıl sonra tesadüfen Seok-Won ( Kim Tae-Woo ) ile tekrar karşılaşır. Doktorun onu hipnoz kullanarak onunla seks yapması için manipüle ettiği bir ilişkiye başlarlar. Sonuç olarak, onu kontrol etmek ve ikisi arasında tutkulu bir ilişki yanılsaması yaratmak için hipnozu kullanır. Doktorun kendi özel kargaşası var, hala karısının intiharıyla başa çıkmak için mücadele ediyor.

k-pop

btsdaily
4Minute
k-pop
4Minute, Cube Entertainment tarafından 2009'da kurulan bir k-pop kız grubu. “Hot Issue” adlı teklileriyle ilk çıkışını yapan grup, daha sonra ilk mini albümü “Muzik” adlı şarkısıyla ödül aldı. Grup, 2016'da dağılana kadar toplamda 8 ödül kazandı. Ayrıca televizyon şovları ve belgeselleri yayımlanan 4Minute grubu, 7 yıllık kariyer hayatına Japon ve Kore dillerinde pek çok şarkı sığdırdı.

4Minute grup üyeleri:
– Ji Yoon (lider Rapçi, ana vokal)
– HyunA (ana Rapçi)
– Ji Hyun (lider, alt vokal)
– Ga Yoon (ana vokal)
– So Hyun (alt vokal)

k-pop

btsdaily
•BTS ÜYESİ V•
Gerçek adı: Kim Tae Hyung (김태형)
Gruptaki görevi: Vokal, dansçı, visual
Doğum tarihi: 30 Aralık 1995
Burcu: Oğlak
Boyu: 1.79 cm
Kilosu: 62 kg
Kan grubu: AB
Doğum yeri: Daegu'da doğdu fakat kısa bir süre sonra ailesi Geochang'a taşındı. Seoul'a yerleşene kadar da tüm hayatını bu şehirde geçirdi.
Kardeşleri: Bir kız kardeşi bir de erkek kardeşi var.
Hobisi: İnternetten kimsenin daha keşfetmediği yeni şarkılar aramak ve onları dinlemek.
Eğitimi: Kore Sanat Okulu ve Global Cyber Üniversitesi
Favori sayısı: 10
En sevdiği renk: Gri
En sevdiği yemekler: İçine bonfile koyularak yapılan bir noodle olan “Japchae” isminde özel bir Kore yemeğini çok seviyor. Ayrıca içinde et olan her yemeğe bayılıyor.
k-pop

a love to kill

demo
K-1 Savaşçısı Kang Bok-Gu ( Rain ) dinamik bir doğaya sahip ve koruyucu bir ailede büyümüş bir adamdır. Sevmemesi gereken bir kadına aşık olur. Kadın yüzünden duygusal olarak yaralanan kardeşi çatıdan düştü ve bir insan sebzesi oldu. Bu yüzden aşkı yasak ve kaçınılmaz olarak trajik.

Kadın, bir TV yeteneği ve sinema oyuncusu olan Cha Eun-Seok'tur ( Shin Min-A ). Kardeşini kasten terk etmemişti, ama bir yanlış anlama temelinde, onun Cha Eun-Seok'a olan nefreti gitgide daha da alevleniyordu.

Bok-Gu, Cha Eun-Seok'un özel koruması olarak ondan intikamını somut olarak uygulamaya devam ediyor. O sadece 'ağabeyinin kadınına diz çöktürmek' arzusundadır. Cha Eun-Seok'u yavaş yavaş yıkıma götürürken, ona olan sevgisinin kalbinde gitgide daha derinlere indiğini hisseder.
a love to kill

the lover

KORESÖZLÜK
Drama dizisi, aynı apartmanda yaşayan dört çiftin hayatlarını anlatıyor.

Daire #609: Do-Si ( Oh Jung-Se ) ve Doo-Ri ( Ryoo Hyoun-Kyoung ) 2 yıldır birlikte yaşıyorlar. Çılgın aşık değiller ama birbirleriyle rahat hissediyorlar. Do-Si bir yayın istasyonunda seslendirme sanatçısı olmak istiyor ve Doo-Ri bir internet sitesinde stajyer muhabir olarak çalışıyor. Ailesi tarafından evlenmesi için baskı görüyor.

Daire #610: Young-Joon ( Jung Joon-Young ) bir müzik grubunda gitaristtir. Jin-Nyeo ( Choi Yeo-Jin ) ile birlikte yaşıyor . Ondan 12 yaş büyük. Garnitür dükkanı işletiyor. Bazen erkek arkadaşıyla yaşamaktansa bir oğul yetiştirdiğini düşünüyor.

Daire #510: Hwan-Jong ( Park Jong-Hwan ) ve Sul-Eun ( Ha Eun-Sul ) birlikte yaşamaya başladılar. Yeni daireleri taşınmaya hazır olduğunda evlenmeyi planlıyorlar.

Daire #709: Takuya ( Takuya Terada ) bir dünya gezginidir . Bir oda arkadaşı için bir ek görür ve Joon-Jae ( Lee Jae-Joon ) ile yaşamaya başlar . Takuya, Joon-Jae için üzülüyor çünkü o daireden çıkmıyor. Takuya, Joon-Jae'yi onunla bir şeyler yapmaya çalışır. Bu arada, Joon-Jae ilk başta Takuya'dan rahatsız olduğunu hisseder, ama o değişmeye başlar.

k-drama

erva
kesinlikle izlenmesi gereken k-drama dizileri (bana göre)

-Nobody knows
-God's Gift 14 Days
-When We Vere Young Countdown
-True Beauty

the great battle

KORESÖZLÜK
Ansi Kalesi kuşatmasını konu alan tarihi-aksiyon Kore filmi, Yang Man-chun ve Goguryeo'nun 88 gün boyunca 500,000 Tang askerine karşı verdiği mücadeleyi anlatıyor. The Great Battle, tarihi-aksiyon filmlerinden zevk alanların keyifle izleyebileceği, kaliteli sinematografisiyle izleyiciyi kendisine bağlayan Kore filmi.

41.5 milyon dolar hasılat yapan 2018 yapımı Kore filmi The Great Battle için, kalenin bir replikası yapılmış ve çekimler 6 aydan daha kısa sürede bitirilmiş. Bununla beraber The Great Battle'ın, Korean Association of Film Critics tarafından Yılın En İyi 11 Filminden Biri seçildiğini de hatırlatmak isteriz.

a year-end medley

KORESÖZLÜK
Yeni Yıl civarında Hotel Emros'ta çalışan insanların ve orada kalan konukların hikayesi.

Otel müdürü ( Han Ji-Min ) işini iyi yapıyor ama özel hayatında kendine pek güvenmiyor. 15 yıldır erkek arkadaşına aşıktır, ancak ona nasıl hissettiğini söyleyemez. Otelin CEO'su ( Lee Dong-Wook ) çift sayılara takıntısı olan genç bir adamdır. Otel personeli arasında genç bir kadın ( Lim Yoon-A ), oda hizmetçisi olarak çalışmaya başlayan ve müzikal aktris olma hayalini bir kenara bırakan yeni çalışan ( Won Jin-A ) ve bir kadın kapı görevlisi ( Lee Hye ) bulunmaktadır. -Genç ).

Misafirler arasında otele iş bulmak için gelen genç bir adam ( Kang Ha-Neul ) vardır. 5 yıl boyunca kamu görevlisi olmak için sınava hazırlandı, ancak sınavda başarısız oldu. Kız arkadaşı bile onu terk etti. Şarkıcı-söz yazarı/radyo DJ'i ( Seo Kang-Joon ) şu anda oldukça popüler, ancak popüler olmayan bir şarkıcı-söz yazarı olarak zor zamanlar geçirdi. Bir yönetici ( Lee Kwang-Soo ) popüler bir sanatçı için çalışmaktadır. O ve sanatçı zor zamanlar geçirdi, ancak müvekkili sonunda başarıya ulaştı. Sözleşmeleri yakında sona erecek. Büyük bir yönetim şirketi müşterisini devre dışı bırakmaya çalışıyor, ancak yönetici bu konuda hiçbir şey yapamıyor. Bir radyo DJ'i ( Kim Young-Kwang ) ve caz piyanisti ( Ko Sung-Hee )) ilk görüşte birbirlerine aşık oldular. Artık düğünlerine hazırlanıyorlar ama beklenmedik bir durumla karşı karşıyalar. Bir plastik cerrah ( Lee Jin-Wook ) her cumartesi otel salonunda oturup kader aşkı için bekler. Yurtdışında yaşayan bir iş kadını ( Lee Hye-Young ), kızının düğününe katılmak için Güney Kore'ye döner. Otelde 40 yıl önceki ilk aşkıyla tanışır. otelin kapı görevlisi olarak çalışıyor. Bir falcı ( Lee Kyu-Hyung ) sık sık müşterileriyle buluşmak için oteli ziyaret eder. Lise öğrencisi bir yüzücü ( Jo Joon-Young ) ve bir lise öğrencisi patenci ( Won Ji-An ) birbirlerine karşı hisler beslemeye başlar.

kore dizileri

btsdaily
The Great Seducer (2018)
kore dizileri
IMDb: 7.2

Tür: Dram, romantik, gençlik

Küçüklükten beri yakın olan üç arkadaş zengin ailelerden gelmektedir. İntikam almak için insanlarla oyun oynayıp eğlenir ve aralarına kimseyi almazlar. Aralarından Choi Soo-Ji'nin başına bir olay gelir ve intikam almak isterler. İntikam planı Shi-Hyun'un Tae-Hee'i kendine aşık etmesidir. Başta oyun olsa da işler beklenmedik şekilde ciddileşir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol