taxi driver

KORESÖZLÜK
Kim Do-Ki ( Lee Je-Hoon ) Deniz Harp Okulu'ndan mezun oldu ve bir UDT (sualtı yıkım ekibi) Yetkilisi oldu. Annesi bir seri katil tarafından öldürüldü ve sonrasında hayatı değişti.

Kim Do-Ki artık lüks bir taksi şoförüdür ve Rainbow Taxi Company için çalışmaktadır. Şirket sadece sıradan bir taksi şirketi değil. Şirket özel bir "intikam çağrısı" hizmeti sunuyor. Müşteriler onlardan intikam almalarını isterse, hizmeti Kim Do-Ki ve iş arkadaşları yapacak.

melancholia

KORESÖZLÜK
Yolsuzluk yuvası olan özel bir lisede geçiyor. Matematik öğretmeni ile dahi bir matematik öğrencisi arasında güzel bir hikaye ortaya çıkar.

Ji Yoon-Su ( Lim Soo-Jung ) özel bir lisede matematik öğretmenidir. İyi huyludur ve ayrıca bir kez karar verdikten sonra ilerlemek için güçlü bir iradesi vardır. Ji Yoon-Su, her zaman zor matematik sorularının önünde çarpıntı yapan matematik konusunda tutkulu. Öğrencilerini matematik sorularına kendi cevaplarını ve kanıtlarını bulmaya teşvik eder. Paik Seung-Yoo ( Lee Do-Hyun ) ile ilişkiye girer .

Paik Seung-Yoo, Ji Yoon-Su'nun öğrettiği özel lisede bir öğrencidir. Pek konuşmuyor ama DSLR fotoğraf makinesiyle fotoğraf çekmeyi seviyor. Okulda arkadaşı yok ve akademik puanı en alt sıralarda yer alıyor ama şaşırtıcı bir geçmişi var. Küçükken sayısız matematik olimpiyatları kazandı. 10 yaşındayken ABD'de MIT'ye girdi ancak 12 yaşında aniden ortadan kayboldu.

on your wedding day

yukiko
Lisedeki ilk yılının yazında, Woo-Yeon ( Kim Young-Kwang ) zamanını dövüşlere ayırarak geçirir. Ders çalışmakla ilgilenmiyor. Daha sonra yeni transfer öğrencisi Seung-Hee ( Park Bo-Young ) ile tanışır ve ilk görüşte ona aşık olur. Seung-Hee, Woo-Yeon ile ilgilenmiyor. Diğer erkek öğrencilerden kaçınmak için Seung-Hee ve Woo-Yeon çıkıyormuş gibi yapar. Seung-Hee de ondan dövüşmeyi bırakmasını ister. Sözünü tutar ve ilişkileri gerçek bir romantik ilişkiye dönüşür. Bir gün, Seung-Hee Woo-Yeon'u arar ve ona dikkat etmesini söyler. Daha sonra kasabayı terk eder.

Bir yıl sonra, Woo-Yeon bir tavuk restoranında çalışıyor ve üniversiteye gitmedi. Seung-Hee'nin Seul'deki Hankook Üniversitesi'nde öğrenci olduğunu öğrenir. Woo-Yeon çok çalışır ve aynı üniversiteye kabul edilir.

a gentleman and a young lady

KORESÖZLÜK
Lee Young-Kook ( Ji Hyun-Woo ) üç çocuklu bir duldur. Karısının ölümünü hala atlatamadı. Park Dan-Dan'i ( Lee Se-Hee ) çocukları için yatılı öğretmen olarak işe almaya karar verir ve ondan etkilenmeye başlar. Bu arada, Park Dan-Dan, zorlu durumuna rağmen parlak ve olumlu bir kişiliğe sahiptir.

the great battle

KORESÖZLÜK
Ansi Kalesi kuşatmasını konu alan tarihi-aksiyon Kore filmi, Yang Man-chun ve Goguryeo'nun 88 gün boyunca 500,000 Tang askerine karşı verdiği mücadeleyi anlatıyor. The Great Battle, tarihi-aksiyon filmlerinden zevk alanların keyifle izleyebileceği, kaliteli sinematografisiyle izleyiciyi kendisine bağlayan Kore filmi.

41.5 milyon dolar hasılat yapan 2018 yapımı Kore filmi The Great Battle için, kalenin bir replikası yapılmış ve çekimler 6 aydan daha kısa sürede bitirilmiş. Bununla beraber The Great Battle'ın, Korean Association of Film Critics tarafından Yılın En İyi 11 Filminden Biri seçildiğini de hatırlatmak isteriz.

parasite

KORESÖZLÜK
Park Ailesi'yle tanışın: soyla gelen servetin klasik bir tablosu. Diğer yanda ise Kim Ailesi, sokak zekası bakımından zengin ama başka hiçbir zenginliğe sahip değil. Şans veya kader olsun, bu iki ev halkı bir şekilde bir araya gelir ve Kim ailesi altın bir fırsatın varlığını hemen sezer. Kolej çağındaki Ki-woo tarafından manipülasyon konusunda yetiştirilen Kim çocukları, öğretmen ve sanat terapisti görevleriyle kendilerini Park ailesinin arasına çabucak yerleştirir. Kim'ler “vazgeçilmez” lüks hizmetler sunarken, Parklar ise habersizce evlerindeki her şeyi Kim ailesine kaybetmektedir. Ancak kısa sürede bu düzen bir tehditle karşılaşır. Asalak bir misafir Kim ailesinin yeni keşfettikleri konforu tehdit eder hale geldiğinde, vahşi ve zorlayıcı bir üstünlük mücadelesi patlak verir. Bu mücadele Kim ve Park aileleri arasındaki kırılgan ekosistemi yıkmakla tehdit etmektedir...
parasite

dizi önerileri (okul konulu)

alinya
Okul konulu Kore dizileri
Seri:13
The Temperature of Language: Our Nineteen:
Okulun en iyi öğrencilerinin giriş sınavlarından 100 gün önce ortadan kaybolması temasını kullanan 11. sınıf öğrencilerinin bir "genç yaşta büyüme aşkı".

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol