film

btsdaily
Bin Jip (2004) - IMDB Puanı: 8,1

Bin Jip, Güney Kore sanat sinemasının en başarılı isimlerinden biri olan Ki-duk Kim'in en beğenilen filmlerinden. Film Türkçeye Boş Ev ismiyle çevrildi. Film, boş evlere gizlice girme alışkanlığı olan Tae-Suk ve eşinden şiddet gören bir kadının karşılaşmasını, bu karşılaşma sonunda kadının kurtuluşunu konu alıyor. Filmde anlatılan hikaye uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek türden. Aynı zamanda film müziklerinde ünlü Mısırlı sanatçı Natacha Atlas da devreye giriyor.

melancholia

KORESÖZLÜK
Yolsuzluk yuvası olan özel bir lisede geçiyor. Matematik öğretmeni ile dahi bir matematik öğrencisi arasında güzel bir hikaye ortaya çıkar.

Ji Yoon-Su ( Lim Soo-Jung ) özel bir lisede matematik öğretmenidir. İyi huyludur ve ayrıca bir kez karar verdikten sonra ilerlemek için güçlü bir iradesi vardır. Ji Yoon-Su, her zaman zor matematik sorularının önünde çarpıntı yapan matematik konusunda tutkulu. Öğrencilerini matematik sorularına kendi cevaplarını ve kanıtlarını bulmaya teşvik eder. Paik Seung-Yoo ( Lee Do-Hyun ) ile ilişkiye girer .

Paik Seung-Yoo, Ji Yoon-Su'nun öğrettiği özel lisede bir öğrencidir. Pek konuşmuyor ama DSLR fotoğraf makinesiyle fotoğraf çekmeyi seviyor. Okulda arkadaşı yok ve akademik puanı en alt sıralarda yer alıyor ama şaşırtıcı bir geçmişi var. Küçükken sayısız matematik olimpiyatları kazandı. 10 yaşındayken ABD'de MIT'ye girdi ancak 12 yaşında aniden ortadan kayboldu.

dizi

btsdaily
•Sweet Home (2020) IMDb: 7,4•
dizi
Korku türünde harika bir Kore dizisi Sweet Home… Netflix'in Kore dizileri kategorisinde oldukça dikkat çekici konuya sahip olan yapım, özellikle zombi türünü sevenler için iyi bir tercih olacaktır. Cha Hyun-Soon bir trafik kazasında ailesini kaybetmiş ve apartman dairesinde tek başına yaşamaktadır. Her şey bir anda değişmeye başlamış ve şehirdeki insanlar korkunç birer varlılara dönüşmüştür. Cha, kendisi gibi halen daha dönüşüme uğramayanlarla bir araya gelmek zorundadır.

a violent prosecutor

KORESÖZLÜK
Byun Jae-Wook ( Hwang Jung-Min ) sadece gerçeğin peşine düşen asabi bir savcıdır. Zorlu araştırmalarıyla ünlüdür. Byun Jae-Wook'un sorgusu altındaki bir şüpheli daha sonra ölü bulunur. Byun Jae-Wook tutuklandı ve 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Beş gözyaşı sonra, Byun Jae-Wook hapishanede yakışıklı dolandırıcı Chi-Won ile tanışır. Chi-Won, Byun Jae-Wook'un davasını biliyor. Byun Jae-Wook, Chi-Won'un planını hapishane dışında gerçekleştirebileceğini düşünüyor. Eski bir savcı olarak bilgisini kullanarak Chi-Won'u beraat ettirir. Byun Jae-Wook, ona tuzak kuranlara karşı bir karşı saldırı hazırlar. Chi-Won, Byun Jae-Wook'tan kaçmak için bir fırsat arar.

you raise me up

KORESÖZLÜK
Do Yong-Sik ( Yoon Si-Yoon ), bazı sorunları olan 31 yaşında bir adamdır. Yıllarca memuriyet sınavına hazırlandı. Bu süre zarfında, fiziksel görünümü artık büyük bir bağırsakla kötüleşti. Do Yong-Sik de iktidarsız. İktidarsızlığı gidermek için bir üroloji kliniğine gitmeye karar verir. Orada, Do Yong-Sik ilk aşkı Lee Ru-Da ( Hani ) ile tanışır . Klinikte ürolog olarak çalışıyor.

Bu arada, Lee Ru-Da güzel bir görünüme sahip yetkin bir doktor ve zengin bir aile geçmişinden geliyor. Psikiyatrist olarak çalışan Do Ji-Hyeok ( Park Ki-Woong ) ile çıkıyor. Erkek arkadaşı bir psikoloji danışma kliniği işletiyor. Kendine gelince kendini beğenmiş, bu da Lee Ru-Da'yı yanlış yere sürüklüyor. Aşırı güvenini azaltmak için Lee Ru-Da, erkek arkadaşına ilk aşkı Do Yong-Sik hakkında böbürlenir. Bir gün ilk aşkı Do Yong-Sik karşısına çıkar. Görünüşü geçmişlerinden tamamen farklı.
1

film

btsdaily
Sunny / Sseo-ni (2011)
film
Lisede birbiriyle çok yakın olan yedi arkadaşı konu alan film, bu arkadaşların aradan 25 yıl geçtikten sonra tekrar bir araya gelişlerini anlatıyor. İçlerinden birinin kanser olması ve son dileğinin bu grubun tekrar bir araya gelmesi olmasıyla birlikte bambaşka hayatlar yaşayan bu eski arkadaşlar, bize bir yandan lise hayatlarımızın masum ve tatlı yanını geriye dönüşler eşliğinde gösterirken; bir yandan da yılların bizi ne kadar farklılaştırabileceğini gösteriyor.

the lover

KORESÖZLÜK
Drama dizisi, aynı apartmanda yaşayan dört çiftin hayatlarını anlatıyor.

Daire #609: Do-Si ( Oh Jung-Se ) ve Doo-Ri ( Ryoo Hyoun-Kyoung ) 2 yıldır birlikte yaşıyorlar. Çılgın aşık değiller ama birbirleriyle rahat hissediyorlar. Do-Si bir yayın istasyonunda seslendirme sanatçısı olmak istiyor ve Doo-Ri bir internet sitesinde stajyer muhabir olarak çalışıyor. Ailesi tarafından evlenmesi için baskı görüyor.

Daire #610: Young-Joon ( Jung Joon-Young ) bir müzik grubunda gitaristtir. Jin-Nyeo ( Choi Yeo-Jin ) ile birlikte yaşıyor . Ondan 12 yaş büyük. Garnitür dükkanı işletiyor. Bazen erkek arkadaşıyla yaşamaktansa bir oğul yetiştirdiğini düşünüyor.

Daire #510: Hwan-Jong ( Park Jong-Hwan ) ve Sul-Eun ( Ha Eun-Sul ) birlikte yaşamaya başladılar. Yeni daireleri taşınmaya hazır olduğunda evlenmeyi planlıyorlar.

Daire #709: Takuya ( Takuya Terada ) bir dünya gezginidir . Bir oda arkadaşı için bir ek görür ve Joon-Jae ( Lee Jae-Joon ) ile yaşamaya başlar . Takuya, Joon-Jae için üzülüyor çünkü o daireden çıkmıyor. Takuya, Joon-Jae'yi onunla bir şeyler yapmaya çalışır. Bu arada, Joon-Jae ilk başta Takuya'dan rahatsız olduğunu hisseder, ama o değişmeye başlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol