the last princess

KORESÖZLÜK
Prenses Deokhye ( Son Ye-Jin ), Kore'nin son prensesiydi.

Japon sömürge yönetimi altında, rehin olarak Japonya'ya götürülür. Dönemin zorlu koşullarıyla Kore halkının umudunu korumak için mücadele ediyor. Jang-Han ( Park Hae-Il ), Kore'nin bağımsızlığı için savaşan bir savaşçıdır. Görevi Prenses Deokhye'yi Güney Kore'ye geri getirmek ve o da onu seviyor.

k-pop

btsdaily
2PM
k-pop
2008'de kurulan erkek k-pop grubu 2PM, JYP Entertainment tarafından yönetiliyor. “10 Jeom Manjeome 10 Jeom” (Türkçesi “10 Üzerinden 10” demek) şarkısıyla ilk çıkışını yapan grup, “Again & Again” adlı şarkısıyla ilk defa liste başı oldu. Zaman zaman anlaşmazlıklarla gündeme gelen 2PM grubu, her şeye rağmen günümüzde bile ayakta olan k-pop grupları arasındaki yerini koruyor💪! Ayrıca 2Pm'in bu zamana kadar 10 adet konser turu bulunuyor.

2PM grup üyeleri:
– Jun.K (baş solist)
– Nichkhun (vokalist)
– TaecYeon (baş Rapçi)
– Wooyoung (solist)
– Junho (solist)
– Chansung (vokalist, Rapçi)
– Jaebum (baş solist, Rapçi) (gruptan ayrıldı)

a superior day

KORESÖZLÜK
Lee Ho-Chul ( Jin Goo ) itfaiyeci olarak çalışmaktadır. Karısını ve kızını seven tipik ev reisinizdir. Son zamanlarda, medya çözülmemiş bir seri katil vakasını ele alıyor. Davanın Lee Ho-Chul ile hiçbir ilgisi yok, ancak "Seri katilin kim olduğunu size bildireceğim" yazılı bir metin mesajı ve bir fotoğraf alıyor. Fotoğraf, elinde kanla kaplı bir bıçak tutan bir adama ait ve öldürülen bir kişinin yanında.

Lee Ho-Chul, kanlı bıçağı tutan adamın , yanında yaşayan Kwon Shi-Woo ( Lee Won-Geun ) olduğunu fark eder. Lee Ho-Chul, "24 saat içinde Kwon Shi-Woo'yu öldürün. Bunu yapmazsanız, kızınızı bir daha görmeyeceksiniz" yazan başka bir kısa mesaj alır. Lee Ho-Chul, kızının şimdi kayıp olduğunu keşfeder.

Bu arada, kısa mesajı gönderen kişi Bae Tae-Jin'dir ( Ha Do-Kwon ). Seri katil Kwon Shi-Woo'nun peşinden koşan kiralık bir katildir. Bae Tae-Jin, Lee Ho-Chul'u kullanarak Kwon Shi-Woo'yu öldürmek için bir plan yapar.

Kwon Shi-Woo ( Lee Won-Geun ) yakışıklı bir görünüme sahip nazik bir genç adama benziyor, ama o bir psikopat. İnsanları öldürerek bir üstünlük duygusu hisseder.

five children

KORESÖZLÜK
Sang-Tae ( Ahn Jae-Wook ), karısı öldükten sonra iki çocuğuyla birlikte kalır . O zamandan beri iki çocuğu ve kayınvalidesi ile birlikte yaşıyor. Bir moda markası için pazarlama ekibi lideri olarak çalışıyor.

Mi-Jung ( So Yu-Jin ) aynı moda şirketinde müdür yardımcısı olarak çalışmaktadır. 3 yıl önce kocası arkadaşıyla bir ilişki yaşadı ve onu terk etti. Çocuklarına babaları hakkındaki gerçeği söyleyemedi ve babalarının Amerika'da işe gittiği yalanını söyledi. Bu güne kadar çocuklar hala babalarının Amerika'da olduğuna inanıyorlar.

Sang-Tae ve Mi-Jung bir daha aşık olmayı hiç düşünmediler ama birbirlerine aşık olurlar.
five children

a piece of your mind

KORESÖZLÜK
"Half of a Half", Moon Ha-Won ( Jung Hae-In ) ve Han Seo-Woo ( Chae Soo-Bin ) arasındaki aşk hikayesini anlatıyor . Ha Won bir AI programcısıdır ve M&H Company'nin kurucusudur. İyi kalpli, tutarlı bir insandır. Bu arada, Han Seo-Woo klasik müzik kayıt mühendisi olarak çalışıyor. Ailesi veya evi olmadan hayatı kararsız ama pozitif bir insan.
a piece of your mind

lee min-ho

betul
Lemin honun ilk izlediğim dizisi boys over flowers o diziyi izledikten sonra Lee min ho'nun tüm dizilerini izlemeye başladım ve fark ettim de oynadığı bütün dizileri konusu içeriği ve bazı sahneleri aynı mesela boys over de ve the heirs dizisinde şirketin varisi olduğu için aile baskısı yüzünden her iki dizide de sevdiğinden ayrı kalmak zorunda kaldı ve yine boys over dizisinde jandi den ayrıldığında yıkılıyor darmadağın oluyor ve karakolluk oluyor karakola goo joon pyonun ablası almaya geliyor yine bu the heirs dizisinde cha eun sang gittiğinde kim Tan yıkılıyor darmadağın oluyor olay çıkartıp karakolluk oluyor burada da abisi almaya geliyor Yine farklı diziler ama sahneler duygular aynı lemin honun 2016 yılında oynadığı The Legend of the Blue Sea dizisinde Heo joon jae deniz kızı olan Shim chung ortadan kaybolduğunda tüm güvenlik kameralarını izlemişti onu bulabilmek için the heirs dizisinde de Cha eun sang gittiğinde güvenlik kameralarından onu bulmaya çalışmıştı yani her iki dizide de sevdiği kızı bulabilmek için çok uğraşmıştı ve yine bu iki dizide de sevdiği kızın saçı bağlı olduğunda saç tokasını asılıp her iki kızın da saçını açmıştı diziler ne kadar farklı olsa da duygular içerik aynı Lee min ho her dizide Zengin ve sevdiği kız fakir boys over flowers dizisi ile the heirs dizisinde sevdiği kız için her şeyi göze alıp mücadele ediyor lemin honun hemen hemen her dizisinde saç takıntısı var yine The King: Eternal Monarch dizisinde de Jeon tae eul karakterinin saç bağlamasına takılmıştı Lee min ho'nun gerçekten tüm dizileri efsane güzel özellikle ağladığı sahneler dehşet ötesi bildiğin o sahneyi içinde yaşıyor ağlarken ki o doğal hali muhteşem

gu family book

KORESÖZLÜK
2013 yılında toplam 24 bölüm olarak yayınlandı. Dizi, efsanevi yaratıklardan korkulan bir dünyada duyguları için savaşan yarı insan, yarı efsanevi bir yaratık ile bir lordun kızının aşk hikayesini anlatıyor.
gu family book

naver

KORESÖZLÜK
Güney Kore merkezli bir arama motoru ve internet portalıdır. Site, Haziran 1999 tarihinde eski Samsung çalışanları tarafından kurulmuş olup Güney Kore'nin kendi arama motoruna sahip ilk internet portalıdır. Günümüzde Naver Corporation bünyesinde faaliyet göstermektedir.
naver

on your wedding day

yukiko
Lisedeki ilk yılının yazında, Woo-Yeon ( Kim Young-Kwang ) zamanını dövüşlere ayırarak geçirir. Ders çalışmakla ilgilenmiyor. Daha sonra yeni transfer öğrencisi Seung-Hee ( Park Bo-Young ) ile tanışır ve ilk görüşte ona aşık olur. Seung-Hee, Woo-Yeon ile ilgilenmiyor. Diğer erkek öğrencilerden kaçınmak için Seung-Hee ve Woo-Yeon çıkıyormuş gibi yapar. Seung-Hee de ondan dövüşmeyi bırakmasını ister. Sözünü tutar ve ilişkileri gerçek bir romantik ilişkiye dönüşür. Bir gün, Seung-Hee Woo-Yeon'u arar ve ona dikkat etmesini söyler. Daha sonra kasabayı terk eder.

Bir yıl sonra, Woo-Yeon bir tavuk restoranında çalışıyor ve üniversiteye gitmedi. Seung-Hee'nin Seul'deki Hankook Üniversitesi'nde öğrenci olduğunu öğrenir. Woo-Yeon çok çalışır ve aynı üniversiteye kabul edilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol