yum jung-ah

KORESÖZLÜK
Profil
İsim: Yum Jung-Ah
Hanguk : 염정아
Doğum tarihi: 8 Temmuz 1972
Doğum yeri Seul , Güney Kore
Üniversite: Chung-Ang Üniversitesi
Binbaşı: Tiyatro
Yükseklik: 170cm
Kan grubu:
notlar
1991 Miss Korea güzellik yarışmasında birinci oldu.

Filmler
kaçakçılık | Milsoo (2022)
uzaylı | Wegye+In (2022)
Hayat Güzeldir | Insaengeun Areumdawo (2021) - Oh Se-Yeon
Başlangıç | Sidong (2019) - Taek-Il'in annesi
Başka Bir Çocuk | Miseongnyeon (2019) - Young-Joo
Aşkını Takas Et | Eojjeoda, Gyeolhon (2019) - Madam Chun
Vur ve Kaç Kadrosu | Bbaengban (2019) - Yoo Ji-Hyun
telefon dinleme | Dochung (2018) - entelektüel suç soruşturma ekibinin şefi
Samimi Yabancılar | Wanbyeokhan Tain (2018) - Soo-Hyun
Mimik | Jangsanbum (2017) - Hee-Yeon
Araba (2014) - Sun-Hee
Casuslar | Ganchub (2012) - Müdür Yardımcısı Kang
Woochi | Jeon Woo-chi (2009) - oyuncu
Şimdiye Kadarki En Kötü Adam | Choiakeui Namja (2007) - Ah Ju-Yeon
Eski Bahçe | Oraedoen Jeongwon (2007) - Han Yoon-Hee
Küçük Kasaba Rakipleri | Yijanggwa Gunsu (2007) - dabang kahve dükkanı sahibi
Cennete Giden Bir Çocuk | Sonyeon, Cheonguke Gada (2005) - Boo-Ja
Hüzünlü Film | Saedu Mubi (2005) - Uhm Joo-Young
Güzel Rakipler | Yeoseonsaeng vs Yeojeja (2004) - Yeo Mi-Ok
Üç... Aşırı | Saam gaang yi (2004) -. Vampir Kadın Oyuncu ("Kes" bölümü)
Büyük Dolandırıcı | Beomjweui jaeguseong (2004) -. Seo In-keong
İki Kız Kardeşin Hikayesi | Janghwa, Hongryeon (2003) -. Eun Joo
H (2002) -. Dedektif Kim Mi Yun
Bana Bir Şey Söyle | Telmisseomding (1999) -.Oh Seung-Min
Terörist (1995)
Caz Barı Hiroşima (1992)

Drama dizisi
Temizlik (JTBC / 2022) - Eo Yong-Mi
kardelen | Seolganghwa (JTBC / 2021) - Song Hye-Joo
Hayat Güzeldir | Insaengeun Areumdawo (2020) - Oh Se-Yeon
SKY Kalesi (JTBC / 2018-2019) - Han Seo-Jin
Gizli Şifacı | Manyeobogam (JTBC / 2016) - Hong-Joo
Komşunuzun Karısı | Ne Yiootui Anae (JTBC / 2013) - Chae Song-Ha
Aşkım, Madam Kelebek | Nae Sarang Nabibooin (SBS / 2012-2013) - Nam Na-Bi
Kapa çeneni Flower Boy Band | Dagchigo Kkochminambaendeu (tvN / 2012) - Ji-Hyuk'un annesi (minyatür)
Kraliyet Ailesi | Royul Paemily (MBC / 2011) - Kim In-Sook
Çalışan Anne (SBS / 2008) - Choi Ka-Yeon
Beni Sevdiğini Söyle | Saranghanda Malhaejwo (MBC / 2004)
Saf Kalp | Sunjeong (KBS2 / 2001)
Okul 1 | Hakgyo 1 (KBS2 / 1999) - Cha Hyun-Joo
Hırs Efsanesi | Yangmangui Jeonseol (KBS2 / 1998)
Modeli (SBS / 1997)
Sakwa Kkot Hyangki (MBC / 1996)
Cennetimiz | Woorideului Cheonkuk (MBC / 1990)

Ödüller
En İyi Kadın Oyuncu (" SKY Castle ") - 2019 (55.) BaekSang Sanat Ödülleri - 1 Mayıs 2019
En İyi Kadın Oyuncu (" Cart ") - 2015 (51.) BaekSang Sanat Ödülleri - 26 Mayıs 2015
En İyi Kadın Oyuncu (" The Big Swindle ") - 2004 (24.) Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri - Kasım

moosa baek dong soo

KORESÖZLÜK
Veliaht Prens Sado, No-Ron'un gücüne meydan okur. Buna karşılık, No-Ron, Qing Hanedanlığı ile Veliaht Prens Sado'yu bir isyan komplosu olarak suçlamak için komplo kurar. Oğlu Veliaht Prens Sado'yu kurtarmak için Kral Youngjo ve No-Ron, Veliaht Prens'in en yakın irtibatı olan Baek Sa-Geong'u öldürmeyi ve onu günah keçisi olarak kullanmayı kabul eder. Baek Sa-Geong, ailesi ve hatta doğmamış çocuğu bile öldürülecek.

Baek Sa-Goeng'in kafasını kesmeden hemen önce, en iyi kılıç ustası olarak kabul edilen en yakın arkadaşı Kim Kwang-Taek'e döner ve ondan karısına ve doğmamış çocuğuna bakmasını ister. Kılıç ustası Kim Kwang-Taek'in yardımıyla Baek Sa-Goeng'in hamile karısı kaçmayı başarır. Bu arada askerler, Baek Sa-Goeng'in karısını ve doğmamış çocuğunu aramaya başlar.

Baek Sa-Goeng'in karısı sonunda bir erkek bebek dünyaya getirir. Doğumundan hemen sonra annesi ölür. Erkek bebeğe Dong-Soo adı verilir.

Askerler, anneyi ve suç ortaklarını tutuklamak için kulübeye gelirler. Kılıç ustası Kim Kwang-Taek ve yeni doğan bebek yakalandı. Yeni doğan bebek kaynar suya atılmak üzereyken Veliaht Prens Sado gelip kralın Kim Kwang-Taek'in affını isteyen emrini gösterdiğinde bebeği değil. Kim Kwang-Taek bebeğin hayatı için yalvarır. Kabul edilen bebeği kurtarmak için bir kolunu kesmeyi teklif eder.

Kim Kwang-Taek kolunu kaybettikten sonra bile adamlar bebek Dong-Soo'yu öldürmeye çalışır. KIm Kwang-Taek, Dong-Soo ile birlikte Qing Hanedanlığı'na kaçmaya karar verir. Yolda, Kim Kwang-Taek suikastçılar tarafından pusuya düşürülür. Kim Kwang-Taek, suikastçılarla savaşmadan önce bebek Dong-Soo'yu saklar. Kim Kwang-Taek geri döndüğünde bebek gitmiştir. Hwang Jin-Gi adında bir adam, bebek Dong-Soo'yu dağda bulur. Hwang Jin-Gi, bebeğin kıyafetlerinde yazılı olan kulübe adını fark eder ve onu bebeğin doğduğu kulübeye geri götürür. Dong-Soo'nun babasının arkadaşı olan Hook Sa-Mo, Dong-Soo'yu büyütür. 12 yaşına geldiğinde, Dong-Soo'nun sağlığı bozulur. Koşamıyor, ellerini bile kaldıramıyor. Diğer çocuklar tarafından sürekli alay ediliyor.

Bu arada, Yeo Woon doğduğunda, babası Yeo Cho-Sang, oğlunun kaderini birçok insanın katili olarak gördüğü için onu öldürmeye çalıştı. Yeo Woon'un annesi, Yeo Woon'u korumaya çalışırken öldürülür. 12 yıl sonra Yeo Cho-Sang, Yeo Woon'u sevgisiz yetiştirir. Yeo Woon tek başına kılıç dövüşü yapıyor. Bir gün Chun tarafından seçilir ve "Hoksa Chorong" grubu tarafından eğitilir.
moosa baek dong soo

racket boys

KORESÖZLÜK
Haenam'daki bir ortaokulda bir erkek badminton takımının küçükler için bir atletizm yarışmasında mücadele etmesinin hikayesi. Haenam'daki 16 yaşındaki kız ve erkek çocuklar bu süre zarfında insan olarak büyürler.

Yoon Hyeon-Jong ( Kim Sang-Kyung ) bir zamanlar en iyi badminton oyuncusuydu ve şimdi Haenam'daki bir ortaokulda erkek badminton takımının koçluğunu üstleniyor. Badminton takımı dağılmanın eşiğinde. Takımdaki oyuncular Yoon Hae-Kang ( Tang Joon-Sang ), Bang Yoon-Dam ( Son Sang-Yeon ), Na Woo-Chan ( Choi Hyun-Wook ) ve Lee Yong-Tae ( Kim Kang-Hoon ). Oyuncular henüz çok iyi değil.

Bu arada, Ra Yeong-Ja ( Oh Na-Ra ) Haenam'da farklı bir ortaokulda kız badminton takımının koçu. Badminton takımı yaşıtları arasında 1. sırada yer alıyor.
racket boys

kore dizileri

btsdaily
Missing Nine
kore dizileri
IMDb Puanı: 6,9
Yapım Yılı: 2017

Sadece Legend Entertainment adındaki bir firmada çalışan 9 kişinin bindiği özel uçak, bilinmeyen bir nedenle arızalanarak bir adaya düşer ve uçakta bulunan 9 kişi de hayatta kalmayı başarmıştır. Fakat aradan geçen 4 ayda, 8 kişi ölmüş ve Ra Bong-Hee olayın son tanığı olarak tek başına kurtarılmayı beklemektedir.

my roommate is a gumiho

KORESÖZLÜK
My Roommate is A Gumiho'da, insanların enerjilerini toplayarak insan olmaya çalışan dokuz kuyruklu tilki Shin Woo-Yeo'nun yaşadıkları konu ediliyor.Shin Woo-Yeo, bir üniversitede hocadır ve onun yaşı 999'dur.Lee Dam, bir üniversite öğrencisidir.Açık sözlü ve dürüst olması sebebiyle hiç kimseyle romantik bir ilişkisi olmamıştır.Yang Hye-Sun ise geçmişte dokuz kuyruklu tilkiyken insan olmayı başarabilmiş biridir.O, Shin Woo-Yeo'ya insan olma mücadelesinde yardım
my roommate is a gumiho

18 vs 29

KORESÖZLÜK
Hye-chan, popüler bir film yıldızı olan Sang-yeong'un 29 yaşında mutsuz bir karısıdır. Boşanma davası açmaya giderken, bir trafik kazası hayatını büyük ölçüde değiştirir. Hye-chan, 29 yaşındaki aynı kadın olarak iyileşir, ancak hala on sekiz yaşında olduğunu düşünür! Sang-yeong (çocukluktaki düşmanı) ile evli olduğuna inanamasa da, onların çocuksu tartışmaları kayıp aşklarını yeniden alevlendirir. Sang-yeong, Kore'de yakışıklı, kendini ifade eden ve başarılı bir film yıldızıdır. Ailesinin kötü şöhretli geçmişi nedeniyle, önce ılık ve duygusuz görünür, ancak ruhunun derinliklerinde oldukça savunmasız kalır. Hye-chan ile şiddetli bir tartışmanın ayrılık tehditleriyle sonuçlanmasından sonra, kocasının ayrılık taleplerini yerine getirmek için evden ayrılır ama şaşırtıcı derecede farklı bir zihin yapısıyla geri döner... Görünüşe göre hafızasının son on bir yılı elinden alınmış!
18 vs 29

beloved

KORESÖZLÜK
Chan-Joo ( Park Sol-Mi ) ve Jin-Se ( Hong Jong-Hyun ) ilk kez tanıştıktan üç ay sonra evlendiler. Üç yıl sonra, çift barışçıl bir evliliğin tadını çıkarır, ancak eski sevgilileri ortaya çıkınca işler değişir. Ran ( Bae Noo-Ri ), Jin-Se'nin eski öğretmeninin kızıdır. Eun-Hyuk ( Kim Min-Jun ), Chan-Joo'nun eski sevgilisidir. Ran ve Eun-Hyuk yüzünden Jin-Se ve Chan-Joo sarsılır.

mother of mine

KORESÖZLÜK
Küçük bir bip çorbası restoranı işletirken Park Sun-Ja, üç kızı Mi-Sun ( Yoo-Sun ), Mi-Ri ( Kim So-Yeon ) ve Mi-Hye'yi ( Kim Ha-Kyung ) tek başına büyütmüştür . Bu güne kadar restoranı hâlâ o işletiyor ve üç kızı da artık büyümüş durumda. Sun-Ja'nın ilk kızı Mi-Sun evli ve bir kızı var. Mi-Sun çalışmak ve ailesine bakmakla meşgul. İkinci kızı Mi-Ri annesini çok önemsiyor. Kendine güveniyor ve işini iyi yapıyor. Mi-Ri, iş arkadaşı Tae-Joo ( Hong Jong-Hyun) ile romantik bir ilişkiye girer.). Şirketin sahibi olan ailenin en küçük oğludur. En küçük kızı Mi-Hye'dir. Eskiden gelecek vaat eden bir romancıydı, ama artık değil. Restoranda annesine yardım ediyor.

topik sınavı

koreanturk
Aramızda giren arkadaşlar varsa umarım hepsi çok iyi geçmiştir. Kore dilini öğrenmek İngilizce, Alamanca kadar artık rağbet görüyor. Asyaya yoğunlaştıkça asya dilleri önemi de artıyor. her sene giren sayısıda artıyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol