the great queen seondeok

KORESÖZLÜK
Deokman (Kraliçe Seondeok'un çocukluk adı) bir ikiz olarak doğdu ama bebekken terk edildi. Daha sonra Silla sarayına geri getirildi ve burada gücü ele geçirmek isteyen Mi-shil'e karşı ikiz kız kardeşi Prenses Chonmyong ile güçlerini birleştirdi. Mi-shil, iki Silla prensesini krallıktan sürgün ettirmek için uğursuz planlar tasarladı ve gizli bir savaşta Prenses Chonmyong, Mi-shil tarafından öldürüldü. Ama Prenses Deokman kurnazca General Kim Yusin'in yardımına başvurdu ve onun baş düşmanı Mi-shil'i ortadan kaldırdı. Silla krallığının ilk kadın hükümdarı oldu.

mr. sunshine

aslimser
Diziyi izlerken şöyle düşündüm, Kore ile tarihimiz ne kadar benziyor. Erdemli ordu,Kuvayı milliye yi getirdi aklıma. Ve düşündüm gerçekten vatan uğruna canını ortaya koyanlar sayesinde geldik bugünlere,binlerce şükran,minnet ve rahmetle anıyorum tüm bağımsızlık için mücadele eden şehitlerimizi.. bizim kahramanlik filmlerine ihtiyacımız yok,bizim dahiyane zekasıyla önderimiz kahramanımız Atatürk umuz ve ona inanıp bu yolda mücadele eden kahramanlarımız var..
Kesinlikle izlenesi bir dizi.. mutlaka izleyin

zombi ekspresi

KORESÖZLÜK
Seok-woo (Yoo Gong) kızı Soo-ahn ile birlikte Seul'den Busan'a gitmek üzere bir hızlı trene binmişlerdir. Ancak yolculuk esnasında hızla yayılan bir virüs baş gösterir ve virüse yakalanan herkes kana susamış zombilere dönüşmeye başlar. Virüsten etkilenmemiş yolcular, Busan'a sağ salim varabilmek için son derece tehlikeli bir yolculuğu tamamlamak zorunda kalacaktır.

bts

btsxjimin
BTS üyesi jin
gerçek adı :kim seok jin
pozisyonu: vokal, dansçı, visual
doğum tarihi:4 aralık 1992
burcu:yay
boyu:1.79
kilosu:63
kan grubu:0
doğum yeri: Gwacheon, gyeonggi -do
kardeşleri:BULAMADIM
hobisi: yemek yapmak,yemek tariflerine bakmak
eğitimi: konkuk üniversitesi ,hanyang cyber üniversitesi
favori sayısı:4
en sevdiği renkler:mavi
en sevdiği yemekler:BULAMADIM

monthly home

koresozluk
Na Young-Won ( Jung So-Min ) Monthly House dergisinin editörüdür. 10 yıldır çalışıyor ama hala kendi evinin sahibi değil. Halen aylık kiralık bir evde yaşıyor. Yine de, Na Young-Won kiralık yeri ona aitmiş gibi sahipleniyor. Evi, kişiliğini ve duygularını yansıtır. Evinin yeni sahibi Yoo Ja-Sung'un ( Kim Ji-Suk ) karşısına çıkmasıyla işler değişir . Daha sonra kendi evini satın almakla ilgilenmeye başlar.

Yoo Ja-Sung, Monthly House dergisinin CEO'sudur. Ona göre ev, mal varlığını artırmak için bir araç ve yatacak bir yerdir. Fakir büyüdü ve zengin olmanın tek yolunun gayrimenkul olduğunu düşündü. Şantiyelerde işçi olarak çalışırken geceleri kendi kendine gayrimenkul yatırımlarını incelemeye başladı. Şimdi gayrimenkul yatırımları nedeniyle zengin. Aynı zamanda bir yatırım uzmanı olarak da ünlüdür. Na Young-Won ile tanışır.

the king of pigs

KORESÖZLÜK
İşi iflas ettikten sonra, Kyung-Min ( Oh Jung-Se ) bir şey düşünmeden karısını öldürür. Öfkesini gizleyerek eski ortaokul sınıf arkadaşı Jong-Suk'u ( Yang Ik-June ) arar . Jong-Suk şimdi bir otobiyografi için hayalet yazar olarak çalışıyor, ancak kendi romanını yazmayı hayal ediyor. 15 yıl aradan sonra ilk kez karşılaşıyorlar. Kyung-Min ve Jong-Suk kendi mevcut durumlarını gizler ve ortaokul günleri hakkında konuşmaya başlar.

Ortaokullarında, servetlerine ve notlarına göre sınıflandırıldılar. Kyung-Min ve Jong-Suk en alttaydı. Onlara domuz denirdi. Köpekler denilen yönetici bir sınıf tarafından zorbalığa uğradılar. Domuz denilince kızdılar ama köpeklere karşı bir şey yapamadılar. Sonra bir domuz kralı belirir - Chul ( Kim Hye-Na ). Kyung-Min ve Jong-Suk, Chul-Yi'ye güvenmeye başladı.

Şimdi, Jong-Suk'u ortaokul alanlarına yönlendiren Kyung-Min, 15 yıl önce olanlar hakkındaki şok edici gerçeği Jong-Suk'a açıklar.
the king of pigs

k-pop

btsdaily
•BTS ÜYESİ JIMIN•
Gerçek adı: Park Ji Min (박지민)
Gruptaki görevi: Vokal, dansçı
Doğum tarihi: 13 Ekim 1995
Bucu: Terazi
Boyu: 1.74 cm
Kilosu: 60kg
Kan grubu: A
Doğum yeri: Busan
Kardeşleri: Bir küçük erkek kardeşi var.
Hobisi: Fırsat bulduğunda hiçbir aktivitede bulunmadan dinlenmek.
Eğitimi: Busan Sanat Lisesi ve Global Cyver Üniversitesi
Favori sayısı: 3
En sevdiği renkler: Mavi ve siyah
En sevdiği yemekler: Domuz eti, ördek, tavuk, meyveler ve yine domuz etinden yapılan acılı “Kimchi Jjigae” isminde bir Kore yemeği.
k-pop

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol