blackpink

lesyeuxdeazr
Blackpink, 2016 yılında YG Entertainment tarafından kurulmuş Güney Koreli kız grubudur, grup dört üyeden oluşmaktadır: Jisoo, Jennie, Lisa ve Rosé. Grup 8 Ağustos 2016 tarihinde "Boombayah" ve "Whistle" isimli iki tekliyi içeren Square One isimli mini albüm ile çıkışını yapmıştır. Coachella festivaline katılan ilk kadın K-pop grubudur. Dua Lipa, Selena Gomez, Lady Gaga ve Cardi B ile düet yapan ilk kpop grubudur.

a pledge to god

KORESÖZLÜK
Ji-Young (Han Chae-Young) spiker olarak çalışmaktadır ve Jae-Wook ( Bae Soo-Bin ) ile evlidir . Kocası bir mimar ve zengin bir aileden geliyor. Ji-Young da hamiledir. Hayatı mükemmel görünür ama arkadaşı Na-Kyung'un ( Oh Yoon-Ah ) kocasının bebeğine hamile olduğunu öğrenir . Jae-Wook, Ji-Young'a af dilese de Ji-Young ondan boşanır. Na-Kyung da düşük yapar.

6 yıl sonra Ji-Young yeniden evlenir. Kocası Min-Ho ( Lee Chun-Hee ) ve 6 yaşındaki oğlu Hyun-Woo ile birlikte yaşıyor . Bir gün Hyun-Woo'ya lösemi teşhisi konur. Kemik iliğinin oğluna uygun olmadığını öğrenir. Ji-Young, oğlunun hayatını kurtarmak için 6 yıl aradan sonra eski kocası Jae-Wook ile tanışır. Jae-Wook şimdi Na-Kyung ile evlidir. Jae-Wook, kemik iliğinin de Hyun-Woo ile eşleşmediğini öğrenir. O sırada bir doktor, Ji-Young ve Jae-Wook'a kemik iliği nakli için ikinci bir çocuğa sahip olmalarını önerir. Eski eşler zor bir kararla karşı karşıya.
a pledge to god

park seo-joon

KORESÖZLÜK
Profil
İsim: Park Seo-Joon
Hangul: 박서준
Doğum: 16 Aralık 1988
Doğum yeri: Güney Kore
Yükseklik: 185cm
Kan grubu:
Instagram: bn_sj2013

Filmler
Somut Ütopya (2021) - Min-Sung
Rüya (2021) - Yoon Hong-Dae
İlahi Öfke | Saja (2019) - Yong-Hoo
parazit | Gisaengchoong (2019) - Min-Hyuk
Seninle Ol | Jigeum Mannareo Gabmida (2018) - Ji-Ho (yetişkin) (minyatür)
Gece Yarısı Koşucuları | Chungnyeongyungchal (2017) - Ki-Joon
Gerçek (2017) - koruma elbiseli adam (minyatür)
İçindeki Güzellik | Byooti Insaideu (2015) - Woo-Jin
Kötülük Günlükleri | Akui Yeondaegi (2015) - Dedektif Cha Dong-Jae
Mükemmel Oyun | Peopekteu Geim (2011) - Chil-Goo

Drama dizisi
Gençlik Rekoru | Chungchungirok (tvN / 2020) - Song Min-Su (ep.9-10)
Itaewon Sınıfı (JTBC / 2020) - Park Sae-Ro-Yi
Sekreter Kim'in Sorunu Ne | Kimbiseoga Wae Geureolgga (tvN / 2018) - Lee Young-Joon
Yolum İçin Savaş | Ssam Maiwei (KBS2 / 2017) - Ko Dong-Man
Hwarang (KBS2 / 2016-2017) - Moo Myung / Sun Woo Rang
O güzeldi | Geunyeoneun Yeppeodda (MBC / 2015) - Ji Sung-Joon
Öldür Beni, İyileştir | Kilmi, Hilmi (MBC / 2015) - Oh Ri-On
Anne (MBC / 2014) - Han Geu-Roo (yetişkin)
Bir Cadının Aşkı | Manyeoui Yeonae (tvN / 2014) - Yoon Dong-Ha
Sıcak Yürekten Bir Söz | Ddaddeukhan Mal Hanmadi (SBS / 2013-2014) - Song Min-Soo
Seni Çağırıyorum Altın! | Geum Nawara, Deookddak! (MBC / 2013) - Park Hyun-Tae
Aile | Dakchigo Ailesi (KBS2 / 2012-2013) - Cha Seo-Joon
Rüya Yüksek Sezon 2 | Deurimhai Sijeun 2 (KBS2 / 2012) - Si-Woo (idol erkek grubu Eden üyesi)

Tv ve filmler
Drama Festivali: Uyuyan Cadı | Zamjaneun Soopsokui Manyeo (MBC / 2013) - Kim Him-Chan

Ödüller
2017 KBS Drama Ödülleri - 31 Aralık 2017
Mükemmel Erkek Oyuncu (mini dizi) (" Benim Yolum İçin Savaş ")
Netizen Ödülü (" Fight for My Way ")
En İyi Çift Ödülü (" Fight for My Way ")
2017 (54.) Daejong Film Ödülleri - 25 Ekim 2017
En İyi Yeni Erkek Oyuncu (" Midnight Runners ")
2015 MBC Drama Ödülleri - 30 Aralık 2015
Mükemmel Oyuncu (mini dizi) (" Kill Me, Heal Me "/" She Was Pretty ")
On Yıldız Ödülü (" Kill Me, Heal Me "/" She Was Pretty ")
En İyi Netizen Ödülü (" Kill Me, Heal Me "/" She Was Pretty ")
En İyi Çift Ödülü (" Kill Me, Heal Me ")
2015 (36.) Blue Dragon Film Ödülleri - 26 Kasım 2015

Popülerlik Ödülü
2014 SBS Drama Ödülleri - 31 Aralık 2014
Yeni Yıldız Ödülü (" Sıcak Kalpten Bir Kelime ")

crazy love

KORESÖZLÜK
Noh Go-Jin ( Kim Jae-Wook ) özel eğitim alanındaki en popüler matematik öğretmenidir ve GOTOP Education'ın CEO'sudur. Henüz lise düzeyinde bir eğitime sahip olmasına rağmen tüm başarısını aşırı zekası sayesinde elde etmiştir. Yakışıklı bir görünüme, yüksek IQ'ya ve zenginliğe sahip mükemmel bir adama benziyor. Aynı zamanda narsisttir. Bir gün aniden öldürüleceği konusunda uyarılır.

Lee Shin-A ( Krystal ), Noh Go-Jin'in sekreteri olarak çalışmaktadır. Çalışkan ve sorumluluk sahibi bir çalışandır. Sessiz ve içine kapanık kişiliğinden dolayı patronu Noh Go-Jin ve iş arkadaşlarıyla arası pek yoktur. Meslektaşları onu tanımaya başlar, çünkü 1 yıldan fazla bir süredir kötü şöhretli Noh Go-Jin için çalışmaktadır. Daha sonra yaşamak için fazla zamanının kalmadığını öğrenir.

my roommate ıs a gumiho

KORESÖZLÜK
Shin Woo-Yeo ( Jang Ki-Yong ) yakışıklı ve akıllı bir profesördür. Aynı zamanda 999 yaşında dokuz kuyruklu bir tilkidir. İnsan olmak için insan enerjisini bir boncukta toplar. Yakında, bir insan olmaya hazırlanıyor.

Bu arada, Lee Dam ( Hyeri ) bir üniversite öğrencisidir. Bir gün sarhoş arkadaşı pahalı bir arabanın üstünde uyuyakalır. Arabanın sahibi olan Shin Woo-Yeo'dan özür diler. Lee Dam arkadaşını elinden almaya çalışırken, Shin Woo-Yeo ona yardım eder. Kaderlerini değiştiren bir kaza olur. Shin Woo-Yeo'nun boncuğu ağzından düşer ve Lee Dam istemeden onu yutar. Boncuk bir insanın içinde en fazla 1 yıl kalabilir ve daha sonra boncuk o kişinin içinde kırılır. Bu, Lee Dam'ın ölmesine ve Shin Woo-Yeo'nun insan olma şansını kaybetmesine neden olacak. Shin Woo-Yeo, Lee Dam'a içinde bulundukları çıkmazı açıklar ve bir çözüm bulana kadar birlikte yaşamalarını önerir.

Hayatında hiç erkek arkadaşı olmamış olan Lee Dam, şimdi Shin Woo-Yeo ile yaşıyor.

just between lovers

KORESÖZLÜK
Lee Gang-Doo ( Lee Joon-Ho ) bir futbolcu olmayı hayal etti, ancak bir kaza bu hayallerini sona erdirdi. Babası kazada öldü ve bacağını kırdı. Lee Gang-Doo rehabilitasyonda 3 yıl geçirdi. Şimdi hiçbir şeyi yok ve sadece günlerini boşa harcıyor. Lee Gang-Doo daha sonra Ha Moon-Soo ( Won Jin-A ) ile tanışır .

Ha Moon-Soo mimari modeller yapıyor. Ha Moon-Soo da küçük kardeşini öldüren aynı kazayı atlattı. Hayatta kaldığı için suçluluk duymuştur. Duygularını bastırırken hayatını ciddiyetle yaşadı. Lee Gang-Doo ile tanıştıktan sonra Ha Moon-Soo, gizli duygularını ifade etmeye başlar.
just between lovers

lee min-ho

betul
Lemin honun ilk izlediğim dizisi boys over flowers o diziyi izledikten sonra Lee min ho'nun tüm dizilerini izlemeye başladım ve fark ettim de oynadığı bütün dizileri konusu içeriği ve bazı sahneleri aynı mesela boys over de ve the heirs dizisinde şirketin varisi olduğu için aile baskısı yüzünden her iki dizide de sevdiğinden ayrı kalmak zorunda kaldı ve yine boys over dizisinde jandi den ayrıldığında yıkılıyor darmadağın oluyor ve karakolluk oluyor karakola goo joon pyonun ablası almaya geliyor yine bu the heirs dizisinde cha eun sang gittiğinde kim Tan yıkılıyor darmadağın oluyor olay çıkartıp karakolluk oluyor burada da abisi almaya geliyor Yine farklı diziler ama sahneler duygular aynı lemin honun 2016 yılında oynadığı The Legend of the Blue Sea dizisinde Heo joon jae deniz kızı olan Shim chung ortadan kaybolduğunda tüm güvenlik kameralarını izlemişti onu bulabilmek için the heirs dizisinde de Cha eun sang gittiğinde güvenlik kameralarından onu bulmaya çalışmıştı yani her iki dizide de sevdiği kızı bulabilmek için çok uğraşmıştı ve yine bu iki dizide de sevdiği kızın saçı bağlı olduğunda saç tokasını asılıp her iki kızın da saçını açmıştı diziler ne kadar farklı olsa da duygular içerik aynı Lee min ho her dizide Zengin ve sevdiği kız fakir boys over flowers dizisi ile the heirs dizisinde sevdiği kız için her şeyi göze alıp mücadele ediyor lemin honun hemen hemen her dizisinde saç takıntısı var yine The King: Eternal Monarch dizisinde de Jeon tae eul karakterinin saç bağlamasına takılmıştı Lee min ho'nun gerçekten tüm dizileri efsane güzel özellikle ağladığı sahneler dehşet ötesi bildiğin o sahneyi içinde yaşıyor ağlarken ki o doğal hali muhteşem

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol