old boy

KORESÖZLÜK
İhtiyar Delikanlı, yıllarca hapis tutulan bir adamın serbest bırakılmasının ardından intikam arayışını konu ediyor. Oh Dae-Soo adında bir adam, bir gün kaçırılır ve 15 yıl boyunca eski püskü bir hücrede tutuklu kalır. Hiçbir açıklama yapılmamıştır. Sonra bir gün serbest bırakılır. Eline, para, cep telefonu ve pahalı kıyafetler verilir. Bu adam başına gelen bu durumun nasıl ve neden olduğunu anlamak ve gereken intikamı almak konusunda kararlıdır. Bu sırada Oh Dear-Soo aslında kendisini kaçıranların daha da büyük bir planının olduğunu keşfeder. Ancak bu planın özü acı dolu bir yoldan geçmektedir. Gerçeği bulmak ise bu yolun ta kendisidir.
old boy

blackpink

KORESÖZLÜK
2016 yılında ilk kez sahneye çıkar çıkmaz sektörde sağlam bir yer edinen dörtlü, kısa sürede benzersiz ateşiyle dünyayı aydınlatacak.

Yoğun güçlü marşları ve EDM'den daha yavaş şarkılara kadar uzanan müzikal tarzları ile Girl Crush konseptlerini öldürürken, aynı zamanda tüm benzersiz yanlarını sergilemeye hazır çok yönlü bir grup olarak tanınmaya başladılar.
blackpink

dizi önerileri (okul konulu)

alinya
Okul konulu Kore dizileri
Seri:14
To World of My 17:
Odd girl out webtoonundan uyarlanan bu mini dizimizde 17 yaşındaki ana karakterimiz hep hayal ettiği lise arkadaşlık ilişkilerini kurmaya çalışırken olaylar pek istediği gibi gelişmez ve asla arkadaş olmak istemediği okulun en güzel kızlarından oluşan bir arkadaş grubunun içinde bulur kendini

emergency man and woman

KORESÖZLÜK
Dizi, başlarından evlenme ve boşanma geçtikten sonra aşkın asıl anlamını anlayan bir çiftin hikayesini anlatmaktadır. Ayrıca ölümle yaşam arasındaki savaşın olduğu acil servis yaşantısını izleyiciye göstermektedir.

Jin-Hee (Song Ji-Hyo) bir diyetisyen olarak tatmin edici bir hayat sümektedir. Daha sonra bir tıp fakültesi öğrencisi olan Chang-Min (Choi Jin-Hyuk) ile tanışır. Chang-Min'in ailesi doktorlarla doludur. Chang-Min'in zengin ailesi Jin-Hee ve Chang-Min evlenmesine karşı çıkmalarına rağmen, onlar evlenirler. Chang-Min tıp stajından vazgeçer ve bir ilaç satıcısı olarak çalışmaya başlar. Onların evlilik hayatı mutlu değildir. Chang-Min'in ailesi Jin-Hee'e tepeden bakmaktadır ve Chang-Min bile değişmiş gibi gözükmektir. Jin-Hee'den nefret etmeye başlar ve sonunda boşanırlar.

Onlar boşandıktan sonra, Jin-Hee bir tıp öğrencisi olur ve bir stajyer olarak çalışmaya başlar. Chang-Min de tıp okulundan mezun olur ve stajyer olarak çalışmaya başlar. Onlar çalışmaya başladıkları aynı hastanenin acil servisinde tekrar karşılaşacaklardır.
emergency man and woman

rich man

KORESÖZLÜK
Lee Yoo-Chan ( Suho ) IT şirketi Next In'in CEO'sudur. Şirketi kurdu ve şimdi genç profesyoneller için çalışmak için en arzu edilen yer. Kibirlidir ve genel olarak insanlara güvenmez. Lee Yoo-Chan ayrıca yüzleri tanıyamama sorunu yaşıyor.

Kim Bo-Ra ( Ha Yeon-Soo ) Jeju Adası'nın kırsal kesiminde doğdu. Ailesinin gururu ve memleketinde akıllı olduğu için ünlü. Üniversiteye gitmek için Seul'e gider ve ailesinin onun için yüksek beklentilerini taşır. Üniversitedeki son yılında Kim Bo-Ra, işini bulmakta zorluk çeker. Onun hayali Next In'de çalışmak. Kim Bo-Ra, Lee Yoo-Chan ile tanışır ve hayatları değişir.

pure love

KORESÖZLÜK
Sun-Mi ( Jeon Mi-Sun ) bir lise öğretmenidir. O 40 yaşında ama hala bekar. Gerçekten sevdiği biriyle evlenmeyi umuyor. Sun-Mi'nin aynı zamanda bekar olan Jung-Woo ( Lee Hoon ) adında bir arkadaşı vardır . Jung-Woo'yu sevse de ona nasıl hissettiğini söyleyemez. Bunun nedeni, yirmi yıl önce ona olan aşkını itiraf etmesidir, ancak kadın onu geri çevirmiştir.

Sun-Mi yeni bir liseye transfer olur. Orada ilk aşkı Woo-Sung ( Kim Tae-Hoon ) ile tanışır . Üniversite öğrencisiyken Woo-Sung'a aşıktı. Woo-Sung şimdi aynı lisede matematik dersi veriyor. Eşi 16 yıl önce vefat etti ve şimdi kızıyla birlikte yaşıyor.

dizi

btsdaily
It's Okay to Not Be Okay (2020) IMDb: 8,7
Dizinin hikayesinde, oldukça trajik bir geçmişse sahip sağlık çalışanı, günün birinde kişilik bozukluğu sorunu yaşayan bir çocuk kitabı yazarı ile tanışır. İkili birbirini tanıdıkça aralarında duygusal ve romantik bir bağ oluşmaya başlar.

ı hear your voice

KORESÖZLÜK
Bir savcı, yıllar önce babasının öldürülmesine tanık olduğu, psişik güçlere sahip liseli bir oğlanın yardımıyla adaletin gözlerinin önündeki perdeyi kaldırmaya çalışır.
Başroldekiler:Lee Bo-young,Lee Jong-suk,Yoon Sang-hyun
Yaratıcılar:Jo Soo-won,Sin Seung-woo,Park Hye-ryun
ı hear your voice

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol