bad couple

KORESÖZLÜK
Dang-Ja ( Shin Eun-Kyung ) parlak, yüksek moda dergisinin başarılı bir editörüdür. Şık ve romantik bir romandan fırlamış güzel bir kadın kahraman gibi görünüyor. Ancak, göründüğünden daha fazlası var. İşini sürdürmek ve itibarını korumak için her gün çılgınca bir hızla çalışıyor. İnsanlar ona yaşlı bir hizmetçi diyor ama aklındaki son şey evlenmek. Evlilik sadece kariyerine müdahale ederdi. O, akıllı ve anlayışlı bir kadının özüdür. Yoğun programıyla evlilik karşılayamayacağı bir lükstür. Ayrıca hiçbir arkadaşı evliliklerinde mutlu değildir. Bir gün, Dang-Ja, arkadaşı Han Young'ın ( Choi Jung-Yoon ) kocası Kim Yoon-suk'a ( Park Sang-Min ) tanık olduğunda.) karısını aldatınca öfkelenir. Evlilik? Unut gitsin! Dang-Ja, bekar bir kadın olarak hayatının her anından zevk alır. Ama bazen hayatının geri kalanında yalnız kalacağı konusunda şüpheleri var. Anneleri ya da arkadaşı Dol-Soon'un kızıyla birlikte çocukları gördüğünde, yüreğinde bir boşluk hissetmesine engel olamaz. Bu sırada Dang-Ja, liseden en sevdiği öğretmeninin vefat ettiğine dair üzücü haberi duyar. Öğretmeni hayatı boyunca bekar olduğu için cenazesini kaldıracak bir ailesi yoktu. Dang-Ja bu deneyimle sarsılır ve kendi geleceği için korkmaya başlar. Öğretmeni gibi yalnız bir ölümle ölmek istemiyor. Bu yüzden birdenbire sorunlarının cevabının bebek sahibi olmak olduğuna karar verir. Ama evli bile değilken nasıl birine sahip olabilir? Batı'da bekar, çalışan bir anne olmak oldukça yaygındır. ancak Kore gibi muhafazakar ve katı bir toplumda, sosyal olarak kabul edilemez. Çocuk sahibi olmaya kararlı, bir sperm bankasına gidiyor. Ancak bekar olduğu için reddedilir. Ama bu onun istediğini elde etmesine engel olmayacak. Mükemmel genlere sahip bir bebeğe sahip olmak için akıllı, uzun boylu, atletik ve yakışıklı bir adam bulmak için yola koyulur.

girls' generation

KORESÖZLÜK
2007'deki çıkışlarıyla herkesi Girls' Generation'ın yeni dünyasına getiren bu kızlar kısa sürede etkilerini yayacak ve dünya çapında sayısız insana ilham verecekti.

Çok çeşitli konseptler sergileyerek ve özgüven ve güçlendirme mesajları paylaşarak sadece zamana direnmekle kalmadılar, aynı zamanda sevilen “Ulusun Kız Grubu” unvanını da kazandılar.
girls' generation

kore dizileri

btsdaily
She was pretty
kore dizileri
IMDb Puanı: 7,7
Yapım Yılı: 2015

Çirkin geçen çocukluk dönemlerinin ardından büyüyerek çekici bir erkek haline gelen Ji Sun-joo ile küçüklüğünde çok güzel bir kız olan fakat büyüyünce çirkinleşen Ji Sung-joon'un küçüklüklerinden, yetişkinlik hallerine uzanan hikayeyi konu ediniyor.

little women

KORESÖZLÜK
Dört kız kardeşin aşkı ve tutkusu Oyuncular: Park Ye Jin, Yu Sun, Park Eun Hye, Kim Ho Jin. Hye-deuk ( Park Ye-Jin ) En büyük kızı. Aşkın acısını paylaşarak ve açılarak ifade edilmesi gereken bir şey olduğunu, tıp fakültesine girememesi, özverili evlilikler, boşanıp geri dönüş, doktor yerine kimyager olarak yeniden başlaması ve tüm çabalarıyla öğreniyor. aileyi yeniden inşa et.

Mideuk ( Yoo-Sun ) İkinci kızı. İçinde dünyaya karşı o kadar çok öfke ve öfke var ki, ona mantıklı gelmiyor. Liseyi bırakır ama daha sonra hukuk öğrencisi olur. Ailesini korumak için kaçınamadığı şiddet nedeniyle cinayet zanlısı olur.

Hyundeuk ( Park Eun-Hye ) Üçüncü kızı. Sempatik ve şefkatlidir. Katı babası ve sert kız kardeşlerinin yanında sessiz ve pasif bir insan olarak büyümüştür ama aşkı için savaşırken daha iddialı ve kendinden emin olur. Indeuk ( Lee Youn-Mi ) En küçüğü. Doğumunun üzücü sırrına rağmen sevimli, dışa dönük bir rapçi.

Babası, erkek çocuk sahibi olma arayışındayken onu evlilik dışı bırakmıştır. Sunwoo ( Kim Ho-Jin ). Fakir, çalışan bir öğrencidir. O sırada lise öğrencisi olan Haedeuk'a aşık olur. Önce belirsiz geleceği, daha sonra arkadaşının kadını olurken arkadaşlığı için sessizliğini korumak zorundadır.

txt

KORESÖZLÜK
Tam adı Tomorrow X Together, bu 5 çocuğun daha iyi bir yarın inşa etme umuduyla sürekli olarak geleceğe birlikte bakmalarını öneriyor.

2019'daki çıkışlarıyla pek çok ödüle imza atarak, sürekli başarı iddiasında bulundular; Olağanüstü hikaye anlatımı ve çeşitli müzik tarzlarının yanı sıra yaptıkları her şeye olan açık tutkularıyla benzersiz konseptlerini inşa ediyorlar.
txt

memories of murder

KORESÖZLÜK
1986 yılında Güney Kore, askeri bir diktatörlük altındadır. Ülkede yasaklar ve baskılar tüm sıkılığı ile devam ederken bir gün, tecavüze uğrayarak vahşice bir cinayete kurban giden bir kadın bulunur. Hemen başlayan soruşturmanın başına, yerel polis dedektifi Park Doo-man getirilir. Fakat olayı çözmek için kullandığı yöntemler, herşeyi berbat etmekten başka bir işe yaramayacaktır.Başarısızlıkla sonuçlanan soruşturma yöntemleri nedeni ile bir çok tanığın zarar görmesi sonucu, Seul'dan yeni bir dedektif olan Seo göreve atanır. Zeki, kurnaz ve işini bilir tavırlarına rağmen Seo'nun da soruşturmada son derece başarısız olması, olayları iyice sarpa sardıracaktır.
memories of murder

life on mars

KORESÖZLÜK
Han Tae-Joo ( Jung Kyoung-Ho ) bir suç soruşturma ekibine liderlik eder. Kariyerinde hızlı bir yükseliş yaşadı ve verilere insanlardan daha çok güveniyor. Bir seri cinayet vakasını araştırırken bir kaza geçirir. Han Tae-Joo uyandığında kendini 1988'de bulur. Nedenini bilmemektedir ama artık küçük bir şehirde bir polis karakolunda çalışmak üzere atanmış bir dedektiftir. Günümüze geri dönmek için, Han Tae-Joo bir seri cinayet davasını çözmeye çalışır.

koresozluk.com açıldı

KORESÖZLÜK
Yeni nesi Kore sözlüğümüz koresozluk.com açıldı :)

Kore dünyası ile ilgili tüm bilgi ve birikimlerimizi yazarlarımız ve okurlarımızla paylaşmak için heyecanlıyız.

kore dizileri, kore filmleri, kore magazini, kpop, kore ünlüleri, kore yemekleri, kore tarihi, kore ürünleri .... kısaca Güney Kore'ye dair ne varsa bu yeni nesil sözlükte toplamayı amaçlıyoruz.
2

ikon

koresozluk
iKON (Kore: 아이콘), YG Entertainment tarafından kurulan ve 2015 yılında çıkış yapan Güney Koreli bir erkek grubudur. Grubun 6 üyesi vardır. Bunlar; Bobby (Kim Jiwon), June, Song, Jay, DK ve Chan'dır. Grup 7 kişi olarak çıkış yapmıştır ancak Kim Hanbin (B.I) gruptan ayrılmıştır ve solo sanatçı olarak kariyerine devam etmektedir.

Hayranlarına "iKONIC" denilmektedir.

Ekim 2015 tarihinde ilk çıkışlarını yaptılar.

the negotiation

KORESÖZLÜK
Ha Chae-Yoon ( Son Ye-Jin ), Seul Metropolitan Polis Teşkilatı için bir kriz müzakerecisidir. Sakin ve soğukkanlı bir tavırla kendini taşır. Min Tae-Gu ( Hyun-Bin ) uluslararası bir suç örgütü için silah kaçakçısıdır. Korkunç bir rehine durumu sahneliyor ve Ha Chae-Yoon'un rehineleri kurtarmak için sadece 12 saati var.

wild dogs

KORESÖZLÜK
Yoo-Joon ( Kim Jeong-Hoon ) seçkin bir muhabir olmak istiyordu ama şimdi üçüncü sınıf bir muhabir olarak çalışıyor. Kişisel hayatı da aynı şekilde karmakarışık. Jung-In adında evli bir kadınla ilişkisi vardır ve ayrıca kumar sorunu vardır. Daha sonra Jung-In'den ondan ayrılmak istediğini duyar. Yoo-Joon'un kıdemli iş arkadaşının karısı ve evliliğini düzeltmek istiyor. Yoo-Joon, kocasını öldürmesi gerektiği anlamına gelse bile Jung-In'i geri almak istiyor. Kocasını bulmak için yola çıkar.

Yoo-Joon, küçük dağ köyü Osori'ye varır. Yoo-Joon, Jung-In'in kocasının bir hikayeyi örtmek için köyde kaldığını duymuştur, ancak onu bulamaz. Yoo-Joon, yerel sakinlere nerede olduğunu sorar, ancak hepsi onu görmediklerini söyler. İşleri daha da kötüleştiren Yoo-Joon'un arabası bozulur ve birkaç gün daha orada kalması gerekir. Yoo-Joon orada kendini rahatsız hisseder ve ardından rahatsız edici bir gerçekle yüzleşir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol