spring waltz

KORESÖZLÜK
Jae-Ha ( Seo Do-Young ), yetenekli bir piyanist olarak onurlu bir hayat yaşayan zengin bir genç adamdır. Ancak Jae-Ha çocukken dolandırıcı olan babasıyla yaşadı ve sefil bir çocukluk geçirdi. Üvey annesi Hyun Ji-Sook ( Geum Bo-Ra ) kendi oğlunu kaybettiği için onu büyüttü.

Eun-Young ( Han Hyo-Joo ) annesiyle birlikte Chungsan adasında mutlu bir şekilde yaşıyordu. Jong-Tae ( Lee Han-Wi ) ve oğlu Soo-Ho göründüğünde karanlık geldi . Adam, Eun-Young'un ameliyatı için ayrılan Eun-Youn'un annesinden para çaldı. Eun-Young'un annesi, Jong-Tae'yi aramak için Seul'e gittiğinde bir kazada ölür. Eun-Young'ın hastaneye kaldırıldığı hastanede ameliyat olacak parası yoktur. O sırada, Jae-Ha'nın üvey annesi Hyun Ji-Sook, kendi oğlunun ölümüyle başa çıkamaması nedeniyle oradaydı. Diplomat kocası Yoon Myung-Hoon ( Jeong Dong-Hwan) Soo-Ho'dan oğulları olmasını ister. Bunu yaparsa, Eun-Young'un ameliyat masraflarını ödeyeceklerdi. Soo-Ho şimdi oğulları Jae-Ha (ölen oğullarının adı) olur ve Avusturya'ya gider. Bu arada, Eun-Young ameliyatını başarıyla alır. Eun-Young yeni bir aile ile büyür. Artık aksesuar yapıyor ve sokaklarda satıyor.

Bir gün, Eun-Young bir sergi yarışmasını kazanır ve ödül olarak Avusturya'ya gider. Orada Jae-Ha ve arkadaşları Phillip ( Daniel Henney ) ve Lee-Na ( Lee So-Yeon ) ile tanışır . Jae-Ha ve Eun-Young ilk tanıştıklarında birbirlerinden pek hoşlanmazlar ama yavaş yavaş birbirlerine çekilirler. Jae-Ha daha sonra Eun-Young'un geçmişte tanıştığı kız olduğunu ve babasının Eun-Young'un annesini öldürdüğünü şok edici bir şekilde keşfeder. Jae-Ha, bunu Eun-Young'dan saklamaya çalışır ama Eun-Young bir şekilde öğrenir. Daha sonra ayrılırlar.

Jae-Ha bir basın toplantısında karanlık geçmişini ortaya çıkarır ve yurt dışına gider.

Eun-Young, Jae-Ha'yı unutup hayatını yaşamaya çalışır. Avusturya'ya geri döner. Orada, Jae-Ha tekrar belirir...

monthly home

koresozluk
Na Young-Won ( Jung So-Min ) Monthly House dergisinin editörüdür. 10 yıldır çalışıyor ama hala kendi evinin sahibi değil. Halen aylık kiralık bir evde yaşıyor. Yine de, Na Young-Won kiralık yeri ona aitmiş gibi sahipleniyor. Evi, kişiliğini ve duygularını yansıtır. Evinin yeni sahibi Yoo Ja-Sung'un ( Kim Ji-Suk ) karşısına çıkmasıyla işler değişir . Daha sonra kendi evini satın almakla ilgilenmeye başlar.

Yoo Ja-Sung, Monthly House dergisinin CEO'sudur. Ona göre ev, mal varlığını artırmak için bir araç ve yatacak bir yerdir. Fakir büyüdü ve zengin olmanın tek yolunun gayrimenkul olduğunu düşündü. Şantiyelerde işçi olarak çalışırken geceleri kendi kendine gayrimenkul yatırımlarını incelemeye başladı. Şimdi gayrimenkul yatırımları nedeniyle zengin. Aynı zamanda bir yatırım uzmanı olarak da ünlüdür. Na Young-Won ile tanışır.

parasite

KORESÖZLÜK
Park Ailesi'yle tanışın: soyla gelen servetin klasik bir tablosu. Diğer yanda ise Kim Ailesi, sokak zekası bakımından zengin ama başka hiçbir zenginliğe sahip değil. Şans veya kader olsun, bu iki ev halkı bir şekilde bir araya gelir ve Kim ailesi altın bir fırsatın varlığını hemen sezer. Kolej çağındaki Ki-woo tarafından manipülasyon konusunda yetiştirilen Kim çocukları, öğretmen ve sanat terapisti görevleriyle kendilerini Park ailesinin arasına çabucak yerleştirir. Kim'ler “vazgeçilmez” lüks hizmetler sunarken, Parklar ise habersizce evlerindeki her şeyi Kim ailesine kaybetmektedir. Ancak kısa sürede bu düzen bir tehditle karşılaşır. Asalak bir misafir Kim ailesinin yeni keşfettikleri konforu tehdit eder hale geldiğinde, vahşi ve zorlayıcı bir üstünlük mücadelesi patlak verir. Bu mücadele Kim ve Park aileleri arasındaki kırılgan ekosistemi yıkmakla tehdit etmektedir...
parasite

a man called god

KORESÖZLÜK
Choi Kang-Ta ( Song Il-Kook ) adında bir adam , bir Tanrı'ya benzer güçler kazanır. Çocukken ailesini kaybetti ve Amerikalı ebeveynler tarafından evlat edinildi. Babasının katilinden intikam almak için Kore'ye döner.

Kang-Ta, babasının ölümünden dört kişinin sorumlu olduğunu öğrenir. Planlarını gerçekleştirirken ortağı Vivian ( Han Go Eun ) tarafından ihanete uğrar . Daha sonra tesadüfen tanıştığı bir kadın olan Jin Bo-Bae ( Han Chae-Young ) tarafından sağlığına kavuşturulur .

Kang-Ta iyileştikten sonra bir gecekondu mahallesine yerleşir ve sakinleriyle ve kendisiyle barışır. Ancak Koreli CIA yetkilisi Hwang Woo-Hyun ( Kim Min-Jong ), Kang-Ta'nın Bo-Bae'yi çaldığı için kıskançlıkla dolu olduğu için barış uzun sürmez . Hwang Woo-Hyun daha sonra Kang-Ta'nın ölümünü emreder...
a man called god

flower boy next door

KORESÖZLÜK
Dizi, evinden nadiren ve karşı komşusunu gözetleyen genç bir kadının etrafında dönmektedir. Ko Dok-Mi (Park Shin-Hye), karşı binada oturan Han Tae-Joon'u (Kim Jung-San) gözetlemeyi bir rutin haline getirmiştir. Bir gün, her zaman ki gibi Tae-Joon'un evini gözetlerken onun dairesinde bir başka adamın (Yoon Si-Yoon) olduğunu fark eder. Dahası, adam gözetlendiğinin farkına varır ve Dok-Mi'nin kapısına dayanır.
flower boy next door

bts

btsxjimin
BTS üyesi jimin
gerçek adı:park jimin
gruptaki görevi:vokal,dansçı
doğum tarihi:13 ekim 1995
burcu:terazi
boyu:173
kilosu:60kg
kan grubu:a
doğum yeri:busan
kardeşleri:bir küçük erkek kardeşi var
hobisi.fırsatını buldukça dinlenmek,dizi izlemek
eğitimi:busan sanat lisesi ,global cyver üniversitesi
favori sayısı:3
en sevdiği renkler :mavi ve siyah
en sevdiği yemekler:domuz eti,ördek,tavuk,meyveler ve yine domuz etinden yapılan acılı kimchi jjigae isminde bir kore yemeği

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol