mr. queen

KORESÖZLÜK
Günümüzde, Jang Bong-Hwan, Başkanın Mavi Evinde şef olarak çalışmaktadır. Özgür bir ruhu var ama ruhu bir şekilde Joseon döneminde Kraliçe Kim So-Yong'un ( Shin Hye-Sun ) bedenine girmenin yolunu buluyor .

Kral Cheoljong'un ( Kim Jung-Hyun ) sırları vardır. Nazik ve kolay davranan bir figür gibi görünüyor. Aslında güçlü yönlerini gizler. Kraliçe Sunwon ( Bae Jong-Ok ), merhum Kral Sunjo'nun karısıdır. Ülkedeki gerçek gücü elinde tutuyor ve bu nedenle Kral Cheoljong'u sadece bir figür olarak görüyor. Kim Jwa-Geun ( Kim Tae-Woo ) Kraliçe Sunwon'un küçük erkek kardeşidir. O son derece iddialı.

alone in love

koreanturk
Lee Dong-Jin ( Kam Woo-Sung ) ve Yoo Eun-Ho ( Son Ye-Jin ) 2 yıl önce boşandı, ancak bir şekilde garip bir nedenle birbirleriyle tanışmaya devam ediyorlar. Boşandıktan sonra bile, birbirlerinin aşk hayatını kontrol etmek için eskiden çıktıkları donut dükkanında buluşmaya devam ederler. Evlilik, boşanma yıl dönümü gibi buluşmak için çeşitli bahaneler üreterek ilişkilerini sürdürürler. Ancak, kolayca evlenip boşanan diğer genç çiftlerin aksine, bu ikisi birbirlerini gerçekten çok seviyorlar. Bununla birlikte, diğerleri onları bekar olarak temyizlerinde yalnız bırakamıyor gibi görünüyor. Birbirlerini sevseler de, gururları içinde birbirlerini başka biriyle tanıştırırlar…
alone in love

k-pop

btsdaily
•BTS ÜYESİ V•
Gerçek adı: Kim Tae Hyung (김태형)
Gruptaki görevi: Vokal, dansçı, visual
Doğum tarihi: 30 Aralık 1995
Burcu: Oğlak
Boyu: 1.79 cm
Kilosu: 62 kg
Kan grubu: AB
Doğum yeri: Daegu'da doğdu fakat kısa bir süre sonra ailesi Geochang'a taşındı. Seoul'a yerleşene kadar da tüm hayatını bu şehirde geçirdi.
Kardeşleri: Bir kız kardeşi bir de erkek kardeşi var.
Hobisi: İnternetten kimsenin daha keşfetmediği yeni şarkılar aramak ve onları dinlemek.
Eğitimi: Kore Sanat Okulu ve Global Cyber Üniversitesi
Favori sayısı: 10
En sevdiği renk: Gri
En sevdiği yemekler: İçine bonfile koyularak yapılan bir noodle olan “Japchae” isminde özel bir Kore yemeğini çok seviyor. Ayrıca içinde et olan her yemeğe bayılıyor.
k-pop

film

btsdaily
Train To Busan (2016) - IMDB Puanı: 7,5

Çıktığı sene büyük sükse yapan film, klasik zombi filmlerinden oldukça farklı. Film, Busan bölgesindeki bir zombi saldırısı sırasında, bir trenin içerisinde mahsur kalan insanların hikayesini anlatıyor.

dizi önerileri (okul konulu)

alinya
Okul konulu Kore dizileri
Seri:15
The Mermaid Prince: The Beginning:Aşka inanmadığı için çıkmayı bırakmaya karar veren lise öğrencisi Jo Ahra'nın Woohyuk ile tanışmasıyla ortaya çıkan aşk hikayesini anlatıyor.

tale of the nine tailed

tokorain
Dizi, dokuz kuyruklu bir tilki (kore mitolojisinde geçen efsanevi bir yaratık) ile bir insanın etrafında dönmektedir. Bir programın yapım yönetmeni olan Nam Ji-A, şehirlerinde yaşayan dokuz kuyruklu bir tilkinin varlığını öğrenir ve programına çıkartmak için onun peşine düşer.
tale of the nine tailed

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol