güney kore tarihi

KORESÖZLÜK
Kore tarihi MÖ 3000 yılına kadar uzanır. Çin'in eline geçtikten sonra, Budizm ve Çinlilerin etkisinde kaldı. Daha sonraları 7. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar değişik hanedanların idaresi altında bağımsız olarak yaşadı. 1910 yılında Japonlar Kore'yi işgal ederek koloni haline getirdiler. Bu durum, 1945 yılına kadar sürdü. II. Dünya Savaşı'nda Japonya'nın yenilmesinden sonra Güney Kore'yi ABD, Kuzey Kore'yi de SSCB işgal etti. Böylelikle kuzeyde komünist, güneyde kapitalist rejim kurulmuş oldu. SSCB nin yıkılışı ve Komünizmin çöküşüne rağmen iki ayrı ülke durumunda yaşayan halklar tekrar birleşememiştir. Özellikle Kore Savaşı'nda bunun nedenleri belirtilmiştir.

dizi

btsdaily
Find Me in Your Memory (2020) – IMDb: 7,4
yaşadığı her şeyi an be an hatırlayan bir adam ve son derce unutkan bir kadının arasındaki aşk ilişkisini anlatıyor. Romantizm ve komediyi bir arada izleyicisine sunan dizi aynı zamanda Kore'de bu yılın en çok izlenen kore dizileri sıralamasında birinci sırada gösteriliyor.

red sky

KORESÖZLÜK
Joseon döneminde geçen Hong Cheon-Ki ( Kim You-Jung ), resim yeteneği gibi dehaya sahip bir kadın ressamdır. Dohwaseo'nun (Kore Kraliyet Resim Akademisi) ilk kadın ressamı olarak seçildi. Hong Cheon-Ki ayrıca güzel bir görünüme ve parlak bir kişiliğe sahiptir. Onun için resim her şeydir. Bir gün Ha Ram ile tanışır.

Ha Ram ( Ahn Hyo-Seop ), astronomi, coğrafya, kehanet sanatı ve meteorolojiden sorumlu bir ofis olan Seowoongwan'da bir memurdur. Küçükken geçirdiği bir kaza kör olmasına neden oldu. Hong Cheon-Ki ona aşık olur ve onun kör olmasına aldırmaz. Hong Cheon-Ki, Ha Ram'ın önünde belirmeye devam eder ve Ha Ram kendini onu beklerken bulur.
red sky

one day

klip queen
Karısının ölümünden sonra sigorta müfettişi Gang-Soo ( Kim Nam-Gil ) derin bir depresyona girdi. Şimdi işine geri döndü. Gang-Soo, şu anda bitkisel hayatta olan Mi-So'yu ( Chun Woo-Hee ) içeren bir davayı alır . Davasını araştırmak için hastanede onu görmeye gider. Orada kendini Mi-So olarak tanıtan bir kadınla tanışır. Onu görebilen tek kişinin kendisi olduğunu keşfeder.

Mi-So bir araba kazası geçirdikten sonra uyandı. Kendini bir hastane yatağında yatarken görür ve artık bir ruh olduğunu anlar. Mi-So, sigorta müfettişi Gang-Soo ile tanışır ve onu görebilen tek kişinin kendisi olduğunu bilir. Ondan bir dileğini gerçekleştirmesini ister.

one day

dizi

btsdaily
Hotel Del Luna, IMDb puanı: 8.3
dizi
Dizide seçkin bir otel işletmecisinin ölü ruhlar için bir oteli yönetmeye davet edildiğinde, işletmenin eski sahibini ve onun tuhaf dünyasını tanımaya başlaması anlatılır. Eğer fantastik Kore dizileri seviyorsanız bu diziyi seyredebilirsiniz :) ♡

dizi önerileri (okul konulu)

alinya
Okul konulu Kore dizileri
Seri:9
I love revolution:Aşk, dostluk ve lisenin kaosunda gezinen gençler hakkındaki "eşsiz romantizmin" hikayesi. Hikaye esas olarak, soğukkanlı ve popüler Wang Ja Rim'e ilk görüşte aşık olan sevimli ve sevimli bir öğrenci olan Gong Joo Young'a odaklanacak.

k-pop

btsdaily
NU'EST
k-pop
Pledis Entertainment tarafınfan kurulan Nuest kpop erkek grupları arasında yer alıyor. 5 üyeden oluşan grup (JR, Aron, Baekho, Minhyun, Ren) ilk çıkışını 2012'de “Face” adlı teklisiyle yaptı. Promosyon dönemlerinde ve yılın geri kalanında Japonya, Avustralya, Asya'nın diğer bölgeleri ve Amerika Birleşik Devletleri'nde etkinlikler düzenleyerek küresel pazarda kendilerini gösterdiler. Grubun “NU'EST-M” ve “NU'EST W” şeklinde iki alt grubu da var. Dünyanın farklı yerlerinde şimdiye kadar 9 konser turu düzenleyen NU'EST'in toplam 26 ödülü bulunuyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol