revolutionary sisters

KORESÖZLÜK
Boşanma davası sürecinde bir anne öldürülür. Tüm yakın aile üyeleri potansiyel şüpheliler.

Lee Cheol-Soo ( Yun Ju-Sang ) üç kız babasıdır. Lee Cheol-Soo, kurallar ve ilkeler söz konusu olduğunda katıdır. Yetişkin yaştaki kızlarıyla anlaşamıyor.

Lee Kwang-Nam ( Hong Eun-Hee ) en büyük kızıdır. Kendisiyle gurur duyuyor ve aynı zamanda bencil. Annesinden koşulsuz sevgi almış, bu da babasından hoşlanmamasına neden olmuştur. Babası annesine çok acı çektirdi.

Lee Kwang-Sik ( Jeon Hye-Bin ) ikinci büyük kızıdır. Kamu görevlisi olarak çalışıyor. Lee Kwang-Sik akıllı ve ilkelidir. Ailesinden çok fazla sevgi görmedi ama diğer insanlara karşı düşünceli.

Lee Kwang-Tae ( Go Won-Hee ) en küçük kızıdır. Dövüş sanatlarında iyidir. Lee Kwang-Tae hiçbir zaman tam zamanlı bir işte çalışmadı ve yarı zamanlı işlerde çalışarak geçimini sağladı. Evlilikle ilgilenmiyor.

Bu arada, Han Ye-Seul ( Kim Kyung-Nam ) küçüklüğünden beri bir rock şarkıcısı olmayı hayal ediyor. Okulu bıraktı ve hayalinin peşinden gitmek için Seul'e geldi.
revolutionary sisters

365 repeat the year

KORESÖZLÜK
Kusursuz bir hayata sahip olmanın hayalini kuran 10 kişi, zamanda 1 yıl öncesine yolculuk ediyor. Orada hayatlarını sıfırlayabilirler, ancak hayatlarını tehdit eden gizemli vakalar gerçekleşir.

Ji Hyung-Joo ( Lee Joon-Hyuk ) deneyimli bir dedektiftir ve 7 yıllık iş tecrübesine sahiptir. Geçmişe bir yıl seyahat etme fırsatı bulur. Sıfırlanan hayatından hoşlanır, ancak kendisi gibi zamanda geriye giden insanların gizemli vakalara karıştığını öğrenir. Bunun arkasındaki gerçeği ortaya çıkarmaya çalışır.

Shin Ga-Hyun ( Nam Ji-Hyun ) bir web çizgi romanı yazarıdır. Son 3 yıldır popüler web çizgi roman dizisi “Gizli Katil”i yayınladı. Shin Ga-Hyun, işkolik ve hassas bir mükemmeliyetçidir. Bir gün ani bir kaza geçirir. Kaza hayatını cehenneme çevirir. Bu sırada, zamanda bir yıl öncesine yolculuk yapmak için bir teklif alır. Shin Ga-Hyun hayatını sıfırlar ama beklenmedik bir davayla karşı karşıya kalır.
365 repeat the year

film

btsdaily
Parasite (2019) - IMDB Puanı: 8,6

Güney Kore sinemasının dünya festivallerinde en çok başarı elde etmiş olan filmi Parasite'dir. Film, yoksulluk içinde yaşayan ve fakir bir hayat süren Kim ailesinin, oldukça zengin ve varlıklı olan Park ailesi ile arasındaki ilginç ve karmaşık hikayeye odaklanmaktadır. Kimliklerini saklayarak Park ailesinin evine yerleşen Kim ailesinin başına bir dizi olay gelir..

korece

korean
korece bilen var mı içimizde? Korece öğrenmek kolay mı zor mu? korece sözlük olarak neler kullanıyorsunuz? korece öğrenmek için ne yapmam gerekir? koreye gitmek istiyorum ayrıca giden var mı?
1

faith

KORESÖZLÜK
Goryeo Dönemi'nde (918-1392) gelişen sağlık görevlisi Kangchan'ın öyküsünü anlatmaktadır. Kangchan örnek tıbbi çalışmalarından dolayı sonunda onurlu bir hekim olmuştur. Dizi, ilk hekimlik aşamasından Kang-chan'ın "" konumuna ulaşmasına kadar Kang-chan'ın yaşamını kapsamaktadır. Özel Kwangsewon sağlık kurumunda çalışırken Kang-chan insanlara umut ve yeni bir hayat vermektedir.
faith

lee min-ho dizileri

minny
1) The King: Eternal Monarch
The King: Eternal Monarch

Tür: Fantastik, Gizem, Romantik
Yapım Yılı: 2020
Bölüm Sayısı: 16 Bölüm
IMDb Puanı: 8,3
Dizi, iki paralel dünyaya ait kişinin kaderlerinin ve zamanlarının tesadüfü sonucu aralarındaki aşkı konu alıyor.

1994'te Kora Krallığı şiddetli hainlik olayıyla karışır ve kral, kardeşi Lee Lim tarafından öldürülür. Kral'ın oğlu Lee Gon boynundan bıçaklanır ancak hayatta kalır. Hain Lee Lim, doğaüstü güçleri elinde tutan efsanevi flüt “Manpasikjeok”a sahip olmak istemektedir. Olay gecesi kralın oğlunu korumaya gelen silahlı gizemli kişi göründükten sonra Lee Lim, kırılan flütün yarısıyla kaçar. Genç Lee Gon, gizemli kurtarıcıdan aldığı polis rozetini tutar.

Küçük yaşta Kora Krallığı'nın başına geçen Lee Gon, 25 yıl sonra 2019 sonbaharında hala kurtarıcısı tarafından bırakılan polis rozetinin sahibini arıyor olacaktır. Kore Cumhuriyeti'nde ise Sonbahar 2019'dur. Jeong Tae Eul, Seul Jongo karakolundaki Şiddetli Suçlar Bölümü'nde dedektiftir. Kral Lee Gon ile dedektifin yolları nasıl kesişecek? Soluksuz izleyeceğiniz “The King: Eternal Monarch”ı çok seveceksiniz.

sinkhole

KORESÖZLÜK
Jung Man-Soo ( Cha Seung-Won ), ucuz bir apartman olan Chungwoon Villa'nın bir sakinidir. Oğlunu tek başına büyütmek için çok çalışıyor. Park Dong-Won ( Kim Sung-Kyun ) bir şirkette çalışmaktadır. 10 yıl sonra nihayet ev sahibi olur ama evi bir düdene düşer. Park Dong-Won ve meslektaşı Kim Seung-Hyun ( Lee Kwang-Soo ) yıkılan evde mahsur kalır.

flower boy next door

KORESÖZLÜK
Dizi, evinden nadiren ve karşı komşusunu gözetleyen genç bir kadının etrafında dönmektedir. Ko Dok-Mi (Park Shin-Hye), karşı binada oturan Han Tae-Joon'u (Kim Jung-San) gözetlemeyi bir rutin haline getirmiştir. Bir gün, her zaman ki gibi Tae-Joon'un evini gözetlerken onun dairesinde bir başka adamın (Yoon Si-Yoon) olduğunu fark eder. Dahası, adam gözetlendiğinin farkına varır ve Dok-Mi'nin kapısına dayanır.
flower boy next door

moon lovers scarlet heart ryeo

bunnyandduffy
Dizi, güneş tutulması sırasında Goryeo Hanedanlığı zamanına geri giden ve orada diğer insanların korkudan önünde titrediği Wang So'ya aşık olan bir kızın öyküsünü anlatır.

Oyuncular: Iu, Lee Jun-Ki, Kang Ha-Neul, Hong Jong-Hyun, Nam Ju-Hyuk, Ji Soo, Byun Baekhyun, Kang Han-Na, Seohyun, Jin Ki-Joo

moon lovers scarlet heart ryeo

personal taste

KORESÖZLÜK
Fragmanı izleİki yaşadığı kötü tecrübenin ardından 28'ine girmekte bir kadın olarak Kae-in (Ye-jin Son) artık en iyisinin bir eşcinsel erkekle beraberlik olduğunu düşünmeye başlamışken Jin-ho (Min-ho Lee) ile tanışır. Bazı tuhaf raslantılar ve yanlış anlamalar sonucu -ki bunların çoğu Jin-ho'nun hatasıdır- Kae-in onun bir eşcinsel olduğunu düşünür. Bunun tam istediği gibi mutlu bir tesadüf olduğuna inanan Kae-in onu oda arkadaşı olarak evine buyur edince Jin-ho kendi yarattığı bu yanlış anlama ağına düştüğünü fark eder.
personal taste

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol