acılı kore yemekleri

merakli biri
acılı kore yemeği 1:Kimchi
Eminim Kore sevenlerin en yaygın olarak bildiği yiyeceklerden biri Kimchi. Bir nevi Kore turşusu denilebilir. Her yemeğin yanında çoğunlukla servis ediliyor, her evin dolabında kesinlikle de bulunuyor. Hatta ülke çapında çok sevilen bu turşu için Kimchi festivalleri bile yapılıyor Kore'de. İçeriğinde, Çin marulu, havuç, yeşil soğan, zencefil, bol bol sarımsak ve Kore'ye özgü Gochujang biber salçası bulunuyor.

acılı kore yemekleri

kore dizileri

btsdaily
The Great Seducer (2018)
kore dizileri
IMDb: 7.2

Tür: Dram, romantik, gençlik

Küçüklükten beri yakın olan üç arkadaş zengin ailelerden gelmektedir. İntikam almak için insanlarla oyun oynayıp eğlenir ve aralarına kimseyi almazlar. Aralarından Choi Soo-Ji'nin başına bir olay gelir ve intikam almak isterler. İntikam planı Shi-Hyun'un Tae-Hee'i kendine aşık etmesidir. Başta oyun olsa da işler beklenmedik şekilde ciddileşir.

park chan-yeol

KORESÖZLÜK
Profil
İsim: Chanyeol
Hangul: 찬열
Doğum Adı: Park Chan-Yeol (박찬열)
Doğum: 27 Kasım 1992
Doğum yeri: Güney Kore
Yükseklik: 184cm
Kan Grubu: Bir
Instagram: real__pcy
notlar
K-pop grubu "EXO" üyesi.

Filmler
Kutu (2021) - Ji-Hoon
Salut D'Amour | Jangsoosanghwe (2015) - Min-Sung (A-Young'un erkek arkadaşı)

Drama dizisi
Elhamra Anıları | Alhambeuraui Gungjeonui Chooeok (tvN / 2018-2019) - Jung Se-Joo
Kayıp Dokuz (MBC / 2017) - Lee Yeol
Güzel Sana | Areumdawoon Geodaeege (SBS / 2012) - EXO-K üyesi

dizi önerileri (okul konulu)

esma
Genellikle okul konulu dizi sevenler için:
- Extraordinary You (lise)
- School 2017 (lise)
- School 2015 (lise)
- True Beauty (lise)
- My ID is Gangnam Beauty (üniversite)
- Cheese On The Trap (üniversite)
- Boys Over Flowers (lise)
- Playfull Kiss (lise)
En ünlüleri bu diziler. Keyifli seyirler.
1

k-pop

btsdaily
Bestie
k-pop
YNB Entertainment tarafından kurulan Bestie kpop kız grupları arasında bulunuyor. İlk çıkışlarını 2013'te “Pitapat” adlı teklileriyle yapan grubun macerası kısa sürdü. Grup, başlangıçta Hyeyeon, Uji, Dahye ve Haeryung olmak üzere dört üyeden oluşuyordu. Sonra Uji ve Dahye, Eylül 2017'de YNB Entertainment ile yollarını ayırdı; Hyeyeon'un da Star Entertainment'a katılması haberinin ardından grup 2018'de dağıldı. Grubun tek ödülü ise 2015'te düzenlenen Golden Disk Awards Ödülleri'nde kazandığı “Next Generation Award” (yeni nesil ödülü) oldu.

because this ıs my first life

KORESÖZLÜK
İki ev arkadaşı mali rahatlık için evlenir, ama iş, adamın talepkâr ebeveynlerine ve aralarında gelişen bağa geldiğinde hiçbir şeyin kolay olmadığını anlarlar.
Başroldekiler:Lee Min-ki,Jung So-min,Esom
Yaratıcılar:Park Joon-hwa,Yun Nan-jung
because this ıs my first life

dae mul

KORESÖZLÜK
"Dae Mul" , Kore'nin ilk kadın cumhurbaşkanı olan bir kadın olan Seo Hye-Rim'in ( Ko Hyun-Jung ) kariyerini takip ediyor .

Seo Hye-Rim, bir yayın şirketinde spiker olarak çalışan sıcakkanlı bir kadındır. Kocasının haksız yere ölümünü şiddetle protesto ettiği için yayın şirketi tarafından kovulur. Daha sonra seçimle bir yıllığına Ulusal Meclis üyesi olur. Namhae İlçesi eyalet valisi olarak başarılı bir büyünün ardından Seo Hye-Rim, Güney Kore'nin ilk kadın başkanı oldu. Başkanlığı sırasında Seo Hye-Rim, Çin ile yaptığı küçük düşürücü diplomasi nedeniyle görevden alma ile karşı karşıya kalır, ancak başkanlığını tamamlayabilir. Ha Do-Ya'dan ( Kwon Sang-Woo ) manevi destek ve sevgi alır .

Ha Do-Ya ( Kwon Sang-Woo ) fakir bir lise öğrencisiydi, ancak babasının güçlü bir adam tarafından mahvolduğunu gördükten sonra, Ha Do-Ya çok çalışır ve savcı olur. Ha Do-Ya şimdi sadece 3 savcının olduğu küçük bir kasabada çalışıyor. Savcılık makamının bilincini korumaya çalışır. Daha sonra, yolsuzluk davasını siyasi daha yüksek güçte ele almak için baş savcı olur.

Kang Tae-San'ın ( Cha In-Pyo ) babası Ulusal Meclis'e üye olmak için 7 kez denedi, ancak her seferinde başarısız oldu. Kang Tae-San daha sonra kamu hizmeti sınavını ve baro sınavını başarılı bir şekilde geçer. Kısa bir süre savcı olarak çalışır ve ardından politikacı olur. Yüksek hırsları nedeniyle, Kang Tae-San bir kolaylık evliliğine girer. Karısı, güçlü bir Chaebol grubunun kızıdır. Kang Tae-San, Başkan Seo Hye-Rim'e yönelik suçlamayı yönetiyor. Kang Tae-San'ın Ha Do-Ya'nın babasının ölümüyle de bir bağlantısı var.

Jang Se-Jin ( Lee Su-Kyeong ), Blue House'un (Başkan'ın konutu) sanat koleksiyonunun galeri yöneticisi ve küratörüdür. Kang Tae-San'ın sevgilisi ve Lee Bae-Ho'nun kızıdır. Daha sonra Kang Tae-San'ın Lee Bae-Ho'yu önde gelen bir siyasi partinin baş pozisyonundan tahttan indirmesine yardım eder.

txt

KORESÖZLÜK
Tam adı Tomorrow X Together, bu 5 çocuğun daha iyi bir yarın inşa etme umuduyla sürekli olarak geleceğe birlikte bakmalarını öneriyor.

2019'daki çıkışlarıyla pek çok ödüle imza atarak, sürekli başarı iddiasında bulundular; Olağanüstü hikaye anlatımı ve çeşitli müzik tarzlarının yanı sıra yaptıkları her şeye olan açık tutkularıyla benzersiz konseptlerini inşa ediyorlar.
txt

k-pop grupları

bunnyandduffy
Kpop Grupları 2: Exo

EXO (엑소), 2011 yılında oluşturulup 2012 yılında SM Entertainment altında çıkış yapmış bir Koreli-Çinli erkek grubudur. Çıkış yaptığı zaman 12 üyesi bulunan grubun şu anda 9 üyesi devam etmektedir. Exo grubunun Korece ağırlıklı şarkı söyleyen EXO-K ve Çince ağırlıklı şarkı söylenen EXO-M olmak üzere 2 alt grubu vardır. Exo'nun ilk albümü XOXO ticari anlamda oldukça başarılı olmuştur. Exo grubunun fanlarına Exo-l denmektedir. EXO-K ve EXO-M arasında Exo-love olarak aşk anlamına geldiği için bu isim verilmiştir. Grup üyelerinin çoğu askerde olmasına rağmen hala aktif bir şekilde devam etmektedir.

Üyeleri: Oh Sehun, Kim Jongin (Kai), Do Kyung-Soo (D.O), Kim Jong-Dae (Chen), Byun Baekhyun, Park Chanyeol, Kim Minseok (Xiuimin), Zhang Yixing (Lay), Kim Junmeyon (Suho)(grup lideri)


k-pop grupları



neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol