efsane prens jumong

aslimser
İzlediğim ilk Kore dizisiydi. 81 bölümden oluşan bu diziyi yaklaşık 3-4 kere izledim. Arada seneler vardı tabi; ama gene de her izleyisimde zevkle izledim. Hem gerçek tarihi bir dizi, hem de oyuncular çok iyiydi.son izlediğimde gerçek tarihten esinlenildigini anladım. Biraz geç oldu gerçi:) Goguryo ülkesinin kuruluşunu anlatıyor. Kurucusu ve kuruluşu çok güzel bir hikaye.. aksiyon sahneleri bol,taht mücadeleleri ve tabi ki masumane aşk.. dizi yoğunluğu aşk değil tabi. kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.

neden k-drama

klip queen
NEDEN K-DRAMA?
Merhaba bu size açıklamak için burdayım.Genel izleyiciler hep 25 yaşının altında oluyor.Daha çok gençlerin izlediğini bu tür insanlara her türlü mesajı yaymakta.Öyle K-dramalar izledim ki gerçekten şuan yaşadığım hale şükretmeliyiz dedim.Öyle güzel dramalar vardı ki ne kadar güzel dostluklar bunlar keşke gerçek olsa dediğim oldu.Kısaca anlatmak istediğim dizilerden böyle şeyler öğrenilmez demeyin.Sadece bir kere deneyin.
Teşekkürler.

dali and cocky prince

KORESÖZLÜK
Küçük bir çocukken, Moo Hak pazarda bir seyyar satıcı olarak büyüdü. Cahil olmasına rağmen iradeli ve para kazanmayı biliyor. Şu anda ailesinin küçük bir gamjatang lokantası olarak başladığı küresel bir restoran zinciri olan Dondon F and B'nin genel müdürüdür. Ancak, onurlu değildir ve sadece parayı önemser. Sanat galerisi işleten üst sınıf bir ailenin tek kızı ve çocuğu Da Li ile tanışır. O şeyler hakkında derin derin bilgiye sahiptir. Babasının ani ölümü nedeniyle iflasla karşı karşıya kalır ve zor bir hayata başlar. Moo Hak ve Da Li, sanat galerisinde alacaklı ve borçlu olarak bir ilişkiye başlar. Bu iki zıt kutup birbirini anlayıp aşık olacak mı?

miracle in cell no. 7

koreanturk
Zihinsel engelli ama kızını çok seven bir baba ( Ryoo Seung-Ryong ), haksız yere bir suçla itham edilir ve hapse gönderilir. Daha sonra kızı Ye-Seung ( hukuk fakültesi öğrencisi olan Park Shin-Hye , masumiyetini kanıtlamak için çalışır.

1997 yılında Yong-Goo , bir çocuğun zekasına sahip olmasına rağmen kızı Ye-Seung ( Kal So-Won ) ile mutlu bir şekilde yaşamaktadır . Kızına almayı umduğu sarı bir Sailor Moon sırt çantasına bakmak için her gün bir dükkana uğrarlar. Bir gün son sarı Sailor Moon sırt çantasının satıldığını fark ederler. Yong-Goo davasını savunmak için mağazaya girer, ancak sırt çantasını alan baba, Yong-Goo'yu tokatlar.

Ertesi gün, sarı Sailor Moon sırt çantasını alan kız, Yong-Goo'yu marketin otoparkında çalışırken görür. Aynı sarı sırt çantasını satan başka bir mağaza tanıdığını söyler. Yong-Goo, kızı geleneksel bir açık hava pazarına kadar takip eder. Kısa bir süre sonra kız yerde baygın yatıyor ve Yong-Goo kalp masajı yapmaya çalışıyor. Bir kadın geçiyor ve polisi arıyor.

Yong-Goo adam kaçırma ve cinayetle suçlanıyor. Ölen kızın babası aynı zamanda Ulusal Polis Teşkilatı şefidir. Yong-Goo'ya ölüm cezası verilir ve hapse atılır. Hapishanede, Yong-Goo diğer beş mahkumla aynı hücreyi paylaşıyor. Bir gün, Yong-Goo hücre arkadaşı So Yang-Ho'nun ( Oh Dal-Su ) hayatını rakip bir hapishane çetesi liderinden kurtarır . Böylece Yang-Ho, iyiliğinin karşılığını alabilmek için Yong-Goo'ya elinden gelen her şekilde yardım etmeyi teklif eder. Yong-Goo, So Yang-Ho'ya kızı Ye-Seung'u görmek istediğini söyler. Beş mahkum daha sonra bir mucize gerçekleştirmeyi planlıyor.

ikon

koresozluk
iKON (Kore: 아이콘), YG Entertainment tarafından kurulan ve 2015 yılında çıkış yapan Güney Koreli bir erkek grubudur. Grubun 6 üyesi vardır. Bunlar; Bobby (Kim Jiwon), June, Song, Jay, DK ve Chan'dır. Grup 7 kişi olarak çıkış yapmıştır ancak Kim Hanbin (B.I) gruptan ayrılmıştır ve solo sanatçı olarak kariyerine devam etmektedir.

Hayranlarına "iKONIC" denilmektedir.

Ekim 2015 tarihinde ilk çıkışlarını yaptılar.

k-pop

btsdaily
2PM
k-pop
2008'de kurulan erkek k-pop grubu 2PM, JYP Entertainment tarafından yönetiliyor. “10 Jeom Manjeome 10 Jeom” (Türkçesi “10 Üzerinden 10” demek) şarkısıyla ilk çıkışını yapan grup, “Again & Again” adlı şarkısıyla ilk defa liste başı oldu. Zaman zaman anlaşmazlıklarla gündeme gelen 2PM grubu, her şeye rağmen günümüzde bile ayakta olan k-pop grupları arasındaki yerini koruyor💪! Ayrıca 2Pm'in bu zamana kadar 10 adet konser turu bulunuyor.

2PM grup üyeleri:
– Jun.K (baş solist)
– Nichkhun (vokalist)
– TaecYeon (baş Rapçi)
– Wooyoung (solist)
– Junho (solist)
– Chansung (vokalist, Rapçi)
– Jaebum (baş solist, Rapçi) (gruptan ayrıldı)

okul konulu kore dizileri

alinya
Okul konulu Kore dizileri
Seri:2
True beatuy:Dizi, görünüşü konusunda kendine güveni olmayan ve kendini güzel göstermek için makyaj yapan Lim Joo-Kyung'un (Mun Ka-Young) hikâyesini konu almaktadır. Kalbinde derin bir yara ile yaşayan Lee Su-Ho (Cha Eun-Woo) ile karşılaşır. Sırlarını birbirleri ile paylaştıkça olgunlaşırlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol