red sky

KORESÖZLÜK
Joseon döneminde geçen Hong Cheon-Ki ( Kim You-Jung ), resim yeteneği gibi dehaya sahip bir kadın ressamdır. Dohwaseo'nun (Kore Kraliyet Resim Akademisi) ilk kadın ressamı olarak seçildi. Hong Cheon-Ki ayrıca güzel bir görünüme ve parlak bir kişiliğe sahiptir. Onun için resim her şeydir. Bir gün Ha Ram ile tanışır.

Ha Ram ( Ahn Hyo-Seop ), astronomi, coğrafya, kehanet sanatı ve meteorolojiden sorumlu bir ofis olan Seowoongwan'da bir memurdur. Küçükken geçirdiği bir kaza kör olmasına neden oldu. Hong Cheon-Ki ona aşık olur ve onun kör olmasına aldırmaz. Hong Cheon-Ki, Ha Ram'ın önünde belirmeye devam eder ve Ha Ram kendini onu beklerken bulur.
red sky

she would never know

KORESÖZLÜK
Yoon Song-A ( Won Jin-A ) bir kozmetik markası için pazarlamacı olarak çalışmaktadır. İşini severek yapıyor ve bunu gayretle yapıyor. Hayali kendi kozmetik markasını kurmaktır. Bu arada, Chae Hyun-Seung ( Ro Woon ), Yoon Song-A ile pazarlamacı olarak çalışıyor. Yoon Song-A'ya ilgi duymaya başlar ve onunla romantik bir ilişki geliştirmeye çalışır. Ancak Yoon Song-A, genç erkekleri flört partneri olarak görmediği için onun ilerlemelerini reddeder.

flames of desire

kore
"Flames of Desire", bir chaebol ailesinin başarı ve yıkım hikayesini anlatıyor.

Kim Min-Jae, güçlü bir chaebol ailesinin oğludur. Şirketin halefidir, ancak ticaretten çok resimle ilgilenmektedir.

Park Su-Bin, Park In-Gi sahne adıyla daha iyi tanınan popüler bir aktris. Çeşitli yüksek profilli reklam filmlerinde çalıştı ve birçok en iyi kadın oyuncu ödülü kazandı. Daha sonra Park In-Gi ve Kim Min-Jae arasında, ikisini evliliğe götüren bir skandal meydana gelir. Park In-Gi, geçmişinden ve doğumunun sırrından kaçabilmesi için ileriye doğru ilerliyor gibi görünüyor. Ayrıca aşk, servet ve yıkımın sadece bir oyun olduğuna inanıyor. Kazanırsa mutlu olabilir.

Daha sonra Park In-Gi ile paraya takıntılı olan kayınvalidesi Yun-Na-Young ( Shin Eun-Kyung ) arasında çatışma çıkar

exo

minny
Üyeler
Xiumin
Suho
Lay
Baekhyun
Chen
Chanyeol
D.O.
Kai
Sehun
Eski üyeler
Luhan
Kris
Tao

EXO (Korece: 엑소), Güney Koreli erkek grubu. Grup, S.M. Entertainment tarafından 2011 yılında oluşturuldu ve 2012 yılında on iki üye ile Korece ağırlıklı şarkı söyleyen EXO-K ve Çince ağırlıklı şarkı söylenen EXO-M olmak üzere 2 alt grupla çıkış yaptı. Exo'nun ilk albümü XOXO (2013) ticari anlamda oldukça başarılı oldu ve 28. Golden Disk Ödülleri'nde Disk Daesang ve 15. Mnet Asya Müzik Ödülleri'nde Yılın Albümü ödüllerini aldı. Albüm bir milyondan fazla satış yaparak Exo'yu son on iki yıl içinde en çok satış yapan Koreli sanatçı yaptı. Exo daha sonra yayınladıkları albümlerde de ticari anlamda oldukça başarılı oldu. Üçüncü mini albümleri Overdose (2014) EXO'yu Billboard200 listesinde en yüksek giriş yapan Koreli grup yaptı.[1] 2015 yılında, EXO ikinci albümleri EXODUS ile kendi Billboard rekorlarını kırarak Billboard 200'de en üst sırada olan Koreli sanatçı olarak yeni bir rekora imza attılar[2] EXODUS albümünün öncü teklisi Call Me Baby ile EXO Canadian HOT 100 listesine, PSY dışında giren tek Koreli sanatçı oldu. Dördüncü mini albümleri "Sing for You" bir önceki albümleri EXODUS'un ilk hafta satış rekorunu kırarak ilk haftalarında 267,900 satış yaptı.[3] 2016 Haziran'da EXO üçüncü albümleri Ex'Act'i yayınladı. Ex'Act yayınlandığı hafta 522,372 satış yaparak grubun bir önceki albümü Sing for You ile kırdıkları kendi rekorlarını tekrar kırdı.[4] Grup, Forbes Korea tarafından 2014 ve 2015 yıllarında yılın en güçlü sanatçısı seçildi. 2017 yılında Kış Olimpiyatlarında performans sergilediler.
2014 yılının Mayıs ayında Kris, Ekim ayında Luhan S.M. Entertainment'a gruptan ayrılmak için dava açtı.[5] Nisan 2015'te Tao grup aktivitelerine katılmamaya başladı ve daha sonra Ağustos ayında gruptan ayrılmak için dava açtı. Gruptan ayrılma sebebi S.M. Entertainment'ın ona incinen ayağı için dinlenme zamanı vermemesi ve çalıştırmaya devam ettirmesi olarak biliniyor.[6] Gruptan ayrılmalarından sonra Exo dokuz üyeyle devam etmeye başladı. Temmuz 2016'da Luhan, Kris ve S.M. Entertainment arasındaki davanın sabitleştiği açıklandı: iki idol SM ile sözleşmelerine 2022 yılında kadar devam edecek, Kris ve Luhan, Kore ve Japonya dışında şu anki Çinli şirketleriyle aktivitelerine özgürce devam edebilecek ve S.M. Entertainment ile bağlantılı gelirlerini paylaşacaklar.[7][8] Dazed'ın da içinde olduğu bazı medya kuruluşları EXO'yu "dünyanın en büyük erkek grubu" olarak adlandırmıştır.
exo

phantom

KORESÖZLÜK
Kim Woo-Hyun ( So Ji-Sub ) yüksek rütbeli bir polis memurunun tek oğludur. Woo-Hyun polis akademisine birinci sırada girdi ve akademiden birinci sırada mezun oldu. Bir dedektif olarak daha sonra siber soruşturma departmanına katılır. Woo-Hyun daha sonra siber dünyada saklananların sırlarını ortaya çıkarmak için çalışır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol