personal taste

KORESÖZLÜK
Fragmanı izleİki yaşadığı kötü tecrübenin ardından 28'ine girmekte bir kadın olarak Kae-in (Ye-jin Son) artık en iyisinin bir eşcinsel erkekle beraberlik olduğunu düşünmeye başlamışken Jin-ho (Min-ho Lee) ile tanışır. Bazı tuhaf raslantılar ve yanlış anlamalar sonucu -ki bunların çoğu Jin-ho'nun hatasıdır- Kae-in onun bir eşcinsel olduğunu düşünür. Bunun tam istediği gibi mutlu bir tesadüf olduğuna inanan Kae-in onu oda arkadaşı olarak evine buyur edince Jin-ho kendi yarattığı bu yanlış anlama ağına düştüğünü fark eder.
personal taste

stray kids

KORESÖZLÜK
Stray Kids realite şovu ile kurulan bu grup, kendilerine has müzikal tarzları ve estetikleri, sert marşları ve müzik dünyasında kendilerine kolayca yer buldular.

Normdan sapan bu kendi kendini üreten idoller, çoğu zaman birçok insanın günlük olarak karşılaştığı zor konuları ve sorunları ele alır. Aynı zamanda müzikleri aracılığıyla nesillerini temsil ederken bu konuları tartışmaya açıyorlar.
stray kids

doom at your service

KORESÖZLÜK
Tak Dong-Kyung ( Park Bo-Young ) bir web roman şirketinde editördür. Myul-Mang ( Seo In-Guk ), sıradan hayatında aniden belirir. Myul-Mang ile hayatını ve aşkını riske atarak 100 günlük bir sözleşme yapar.

Myul-Mang, Tanrı ve insanlar arasında bir orta yöneticinin varlığıdır. Tak Dong-Kyung ile bir sözleşme yapar.
doom at your service

queen seon deok-muhteşem kraliçe

koresozluk
Deokman (Kraliçe Seondeok'un çocukluk adı) bir ikiz olarak doğdu ama bebekken terk edildi. Daha sonra Silla sarayına geri getirildi ve burada gücü ele geçirmek isteyen Mi-shil'e karşı ikiz kız kardeşi Prenses Chonmyong ile güçlerini birleştirdi. Mi-shil, iki Silla prensesini krallıktan sürgün ettirmek için uğursuz planlar tasarladı ve gizli bir savaşta Prenses Chonmyong, Mi-shil tarafından öldürüldü. Ama Prenses Deokman kurnazca General Kim Yusin'in yardımına başvurdu ve onun baş düşmanı Mi-shil'i ortadan kaldırdı. Silla krallığının ilk kadın hükümdarı oldu.
queen seon deok-muhteşem kraliçe

365 repeat the year

KORESÖZLÜK
Kusursuz bir hayata sahip olmanın hayalini kuran 10 kişi, zamanda 1 yıl öncesine yolculuk ediyor. Orada hayatlarını sıfırlayabilirler, ancak hayatlarını tehdit eden gizemli vakalar gerçekleşir.

Ji Hyung-Joo ( Lee Joon-Hyuk ) deneyimli bir dedektiftir ve 7 yıllık iş tecrübesine sahiptir. Geçmişe bir yıl seyahat etme fırsatı bulur. Sıfırlanan hayatından hoşlanır, ancak kendisi gibi zamanda geriye giden insanların gizemli vakalara karıştığını öğrenir. Bunun arkasındaki gerçeği ortaya çıkarmaya çalışır.

Shin Ga-Hyun ( Nam Ji-Hyun ) bir web çizgi romanı yazarıdır. Son 3 yıldır popüler web çizgi roman dizisi “Gizli Katil”i yayınladı. Shin Ga-Hyun, işkolik ve hassas bir mükemmeliyetçidir. Bir gün ani bir kaza geçirir. Kaza hayatını cehenneme çevirir. Bu sırada, zamanda bir yıl öncesine yolculuk yapmak için bir teklif alır. Shin Ga-Hyun hayatını sıfırlar ama beklenmedik bir davayla karşı karşıya kalır.
365 repeat the year

lee young jin

koresozluk
Profil
Adı Rie Young-Zin
Hangul: 이영진
Doğum tarihi: 24 Şubat 1981
Doğum Yeri: Seul , Güney Kore
En Yüksek Öğrenim: Seongdong Kız Meslek Lisesi
Yükseklik: 173cm
Kan grubu:
Instagram: rieyz


Filmler
Şanslı Chan-sil | Chansilyineun Bokdo Manhji (2020) - oyuncu
Mevsimler Arası | Kyejeolkwa Kyejeol Sai Kaebongyejeong (2019) - Hae-Soo
Jüri Üyesi 8 | Baesimwondeul (2019) - dava savcısı
Emeklilik (2018) - kadın
Sori: Yürekten Ses | Robot, Sori (2016) - Yoo Sung-Jin
Buna Tutku Diyorsunuz | Yeoljung Gateun Sori Hago Itne (2015) - Lee Young-Jin
Sevgili Yunus | Hwansangsokui Geudae (2013) - Ki-Tamam
Bumerang Ailesi | Goryeonghwa Gajok (2013) - In-Mo'nun karısı (minyatür)
Melo (2013) - kahve dükkanı yöneticisi
Hoya | Yeolyeodeolb, Yeolahob (2012) - Gi-Joo
İpucu | 4Gyoshi Churi Yeongyeok (2009) - Yoon Sang-Mi
Yoga | Yoga Hakwon (2009) - Seon-Hwa
Antik | Sayangkoldong Yangkwajajeom Aentikeu (2008) - Jin-Hyuk'un 2. kız arkadaşı
Çılgın Bekleme | Gidarida Micheo (2008) - Ha-Na (şarkıcı)
Aynanın İçinde Geoul sokeuro (2003) - Choi Mi-Jung
Sürpriz Parti Seopeuraijeu (2002)
Afrika (2002) - Jin-a
Yakut Ayakkabı Sunaebo içinde Asako (2000)
01412 Sihirli Kılıç Tarikatı 01412 pasasingeum (2000) - Yu-ri
Hatıra Mori | Yeogo Goedam Dubeojjae Iyagi (1999) - Si-Eun


Drama dizisi
İşte Planım | Mokpyoga Saenggyeodda (MBC / 2021) - Kim Yoo-Mi
Memorist (tvN / 2020) - Seo Hee-Soo (ep.12-16)
Doktor Dedektif | Doktor Tamjung (SBS / 2019) - Byeon Jung-Ho
Evlilik Kaosu | Choigoui Ihon (KBS2 / 2018) - Jang Se-Jin
cazip | Widaehan Yoohokja (MBC / 2018) - Jung Na-Yoon
İntikam Ustası | Usta-Kooksooui Sin (KBS2 /2016) - Dedektif Kim
Dövüş | Matzzang (tvN / 2008)
Özel Suç Soruşturması: Mavi Saray'da Cinayet | Deuksususailji:1Hokwan Sakeon (KBS2 / 2006) - Ji Hye-Yeon
Koma (OCN / 2006)
O Yaz Bir Tayfun | Keu Yeoreumui Taepoong (SBS / 2005) - hostes

the sweet blood

KORESÖZLÜK
İnsan bir anne ve bir vampir baba arasında doğan Yeon Seo, sıradan bir insan hayatı yaşamaktan başka bir şey istemeyen 118 yaşında bir yarı vampirdir. Doğal güzelliği ve bir dizi vampir yeteneği ile Yeon Seo istediği her şey olabilirdi, ancak yaşına en yakın görünenlerle uyum sağlamayı seçti. Sonuç olarak, Yeon Seo şimdi kendini hayatın en önemli sorunlarından biriyle karşı karşıya buluyor.en zor zorluklar: liseden mezun olmak. Yeon Seo, vampir dürtülerine karşı savaşarak okula uyum sağlamak için elinden gelenin en iyisini yapar; çoğunlukla oldukça kolay olan bir görev. Ancak sınıf arkadaşı Song Meo Roo'nun tatlı kanı hem vampirlerin hem de kurt adamların dikkatini çekince işler biraz daha karmaşık hale gelir. Meo Roo'nun kanının siren çağrısını umutsuzca görmezden gelmeye çalışan Yeon Seo, sınıf arkadaşını onu avlayanlardan korumayı kendine görev edinir. Yeon Seo ve Meo Roo hayatlarını kurtarmak için koşarken, damarlarındaki kan onu çağırır. Aile görevi ve kendi kalbinin arzuları arasında kalan Yeon Seo'nun içinde bir savaş patlak verir. İnsanlığını kucaklayabilecek ve bu çocuğun tatlı kanının cazibesine karşı koyabilecek mi yoksa sonunda vampir tarafı galip mi gelecek?

k-drama

erva
kesinlikle izlenmesi gereken k-drama dizileri (bana göre)

-Nobody knows
-God's Gift 14 Days
-When We Vere Young Countdown
-True Beauty

high class

KORESÖZLÜK
Danny Oh ( Ha-Joon ) gelecek vaat eden bir buz hokeyi oyuncusuydu ama yaralandı. Daha sonra buz hokeyi bıraktı. Şimdi, Jeju adasındaki prestijli uluslararası bir okulda öğretmen olarak çalışmaya başlar. Yakışıklı öğretmen Danny Oh yüzünden, okuldaki kadın öğretmenler, öğrencilerin anneleri ve kız öğrenciler de dahil olmak üzere kadınlar ortalığı karıştırır. Yine de Danny Oh, sır saklayan gizemli bir kişidir.
high class

kore dizileri

btsdaily
Sky Castle (2018)

Kore'nin üst kesim hırslı ebeveynlerini eleştiren satirik bir dizi olan Sky Castle, gözlerini hırs bürümüş ve çocuklarının iyi bir üniversiteye yerleşmesi için canını dişine takmış annelerin savaşını anlatıyor. Başarıyı göz odağı yapıp çocuklarının duygularını umursamayan bu ailelerin bu başarı için feda edebildiklerinin sınırını sorguluyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol