dali and the cocky prince

KORESÖZLÜK
Jin Moo-Hak ( Kim Min-Jae ), küresel restoran franchise firması Dondon F&B'yi işleten bir ailenin ikinci oğludur. Şirket, bir gamjatang (domuz kemiği yahnisi) restoranından yola çıktı. Eğitimden yoksundur, ancak para kazanma konusunda mükemmel bir yeteneği vardır.

Bu arada, Kim Da-Li ( Park Gyu-Young ) bir sanat galerisinde misafir araştırmacıdır. Prestijli bir ailenin tek çocuğu. Kim Da-Li 7 farklı dil konuşabiliyor ve iyi bir kişiliğe sahip ama yemek yapmak gibi ev işlerini yapmakta pek iyi değil.

Jin Moo-Hak ve Kim Da-Li birbirlerinin geçmişlerini bilmeden tanışırlar ve birbirlerine karşı iyi hisler geliştirirler. İflas eden bir sanat galerisi nedeniyle zengin, eğitimsiz bir ailenin oğlu ve prestijli bir ailenin kızı olarak yeniden karşılaşırlar.

mamamoo

yukiko
Çıkışlarından önce bile tanınırlık kazanan dörtlü, birçok eleştirmenin o yılın en iyi çıkışlarından biri olarak gördüğü 2014 yılında resmen müzik sahnesine girdi.

Güçlü armonileri, güçlü sesi ve geniş müzik tarzıyla öne çıkan MAMAMOO, aynı zamanda güçlendirme, kendini sevme ve bağımsızlık gibi olumlu mesajlarıyla da öne çıkıyor.
mamamoo

güney kore tarihi

KORESÖZLÜK
Kore tarihi MÖ 3000 yılına kadar uzanır. Çin'in eline geçtikten sonra, Budizm ve Çinlilerin etkisinde kaldı. Daha sonraları 7. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar değişik hanedanların idaresi altında bağımsız olarak yaşadı. 1910 yılında Japonlar Kore'yi işgal ederek koloni haline getirdiler. Bu durum, 1945 yılına kadar sürdü. II. Dünya Savaşı'nda Japonya'nın yenilmesinden sonra Güney Kore'yi ABD, Kuzey Kore'yi de SSCB işgal etti. Böylelikle kuzeyde komünist, güneyde kapitalist rejim kurulmuş oldu. SSCB nin yıkılışı ve Komünizmin çöküşüne rağmen iki ayrı ülke durumunda yaşayan halklar tekrar birleşememiştir. Özellikle Kore Savaşı'nda bunun nedenleri belirtilmiştir.

wild dogs

KORESÖZLÜK
Yoo-Joon ( Kim Jeong-Hoon ) seçkin bir muhabir olmak istiyordu ama şimdi üçüncü sınıf bir muhabir olarak çalışıyor. Kişisel hayatı da aynı şekilde karmakarışık. Jung-In adında evli bir kadınla ilişkisi vardır ve ayrıca kumar sorunu vardır. Daha sonra Jung-In'den ondan ayrılmak istediğini duyar. Yoo-Joon'un kıdemli iş arkadaşının karısı ve evliliğini düzeltmek istiyor. Yoo-Joon, kocasını öldürmesi gerektiği anlamına gelse bile Jung-In'i geri almak istiyor. Kocasını bulmak için yola çıkar.

Yoo-Joon, küçük dağ köyü Osori'ye varır. Yoo-Joon, Jung-In'in kocasının bir hikayeyi örtmek için köyde kaldığını duymuştur, ancak onu bulamaz. Yoo-Joon, yerel sakinlere nerede olduğunu sorar, ancak hepsi onu görmediklerini söyler. İşleri daha da kötüleştiren Yoo-Joon'un arabası bozulur ve birkaç gün daha orada kalması gerekir. Yoo-Joon orada kendini rahatsız hisseder ve ardından rahatsız edici bir gerçekle yüzleşir.

dizi

btsdaily
Itaewon Class (2020) – IMDb: 8,2
dizi
Netflix'in 2020 yılında izleyicilerine sunduğu dikkat çekici yapımlardan biri olan Itaewon Class dizisi izleyicisine güzel bir Kore draması sunuyor. Dizide eski bir mahkum arkadaşıyla birlikte Seul'un en canlı sokağında bar açmaya çalışan ana karakterimiz ve bu süreçte karşılaştığı sorunlar konu edinilmiştir. Dizi özellikle duygusal sahneleri ve oyunculuk performanslarıyla izleyicisini büyülemeyi başarmıştır.

kore dizileri

btsdaily
Sky Castle (2018)

Kore'nin üst kesim hırslı ebeveynlerini eleştiren satirik bir dizi olan Sky Castle, gözlerini hırs bürümüş ve çocuklarının iyi bir üniversiteye yerleşmesi için canını dişine takmış annelerin savaşını anlatıyor. Başarıyı göz odağı yapıp çocuklarının duygularını umursamayan bu ailelerin bu başarı için feda edebildiklerinin sınırını sorguluyor.

marriage lyrics and divorce music

KORESÖZLÜK
Üç kadın hayatlarında bir anda talihsizliklerle karşı karşıya kalır. Kadınlar ve eşleri, çalkantılı zamanlarına dayanmaya çalışırlar.

30'dan Boo Hye-Ryung ( Lee Ga-Ryeong ) eskiden spiker olarak çalışıyordu ve şimdi bir radyo DJ'i olarak çalışıyor. Kendisi ve kocası Pan Sa-Hyun ( Sung Hoon ) için bir iş-yaşam dengesi peşinde koşar . Kocası yargıç olarak çalışıyor. 3 yıldır evliler ve çocuk sahibi olmayı düşünmüyorlar.

40'lı yıllardan Sa Pi-Young ( Park Joo-Mi ) bir radyo programı yapımcısı olarak çalışmaktadır. İşinde yetkin ve aynı zamanda evde iyi bir anne ve eş. Kocası Shin Yu-Shin ( Lee Tae-Kon ) nöropsikiyatride doktor olarak çalışmakta ve kendi kliniğini işletmektedir. Romantik bir kocadır.

50'lerden Lee Si-Eun ( Jeon Soo-Kyeong ) bir radyo programının baş yazarıdır. 30 yıllık evliliği boyunca işinde, kocasına ve çocuğuna bakma konusunda birçok zorluğa katlandı. Kocası Park Hae-Ryun'dur ( Jeon No-Min ). Lee Si-Eun'un sevgisi ve desteği sayesinde profesör oldu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol