dizi

btsdaily
Her Private Life, IMDb puanı: 7.7
dizi
Bir sanat galerisinde küratör olarak çalışan Sung Deok-Mi, işten kalan zamanlarında fangirl olarak etkinliklere katılır ama fangirl olduğunu gizler. Deok-Mi'nin patronunun Ryan olmasıyla işler değişir.

on your wedding day

yukiko
Lisedeki ilk yılının yazında, Woo-Yeon ( Kim Young-Kwang ) zamanını dövüşlere ayırarak geçirir. Ders çalışmakla ilgilenmiyor. Daha sonra yeni transfer öğrencisi Seung-Hee ( Park Bo-Young ) ile tanışır ve ilk görüşte ona aşık olur. Seung-Hee, Woo-Yeon ile ilgilenmiyor. Diğer erkek öğrencilerden kaçınmak için Seung-Hee ve Woo-Yeon çıkıyormuş gibi yapar. Seung-Hee de ondan dövüşmeyi bırakmasını ister. Sözünü tutar ve ilişkileri gerçek bir romantik ilişkiye dönüşür. Bir gün, Seung-Hee Woo-Yeon'u arar ve ona dikkat etmesini söyler. Daha sonra kasabayı terk eder.

Bir yıl sonra, Woo-Yeon bir tavuk restoranında çalışıyor ve üniversiteye gitmedi. Seung-Hee'nin Seul'deki Hankook Üniversitesi'nde öğrenci olduğunu öğrenir. Woo-Yeon çok çalışır ve aynı üniversiteye kabul edilir.

miss granny

KORESÖZLÜK
En çok izlenen Güney Kore filmleri sıralamasında önemli bir yere sahip olan Miss Granny, vizyona girdiği 2014 senesinde açılış gününde 850,000 kişiyi sinema salonlarına doldurmayı başarmış ve Güney Kore'de vizyonda olduğu süre boyunca, Hollywood yapımı animasyon filmi Karlar Ülkesi (Frozen)'dan sonra ikinci en çok izlenen film olmuştur. Miss Granny dünya çapında 59.6 milyon dolar hasılat elde etmiştir ve gelmiş geçmiş en çok izlenen Kore filmlerinden biri olmuştur.

Listemizin diğer bir gençliğe özlemi konu alan filmi olan Miss Granny'nin konusuysa şöyle: 74 yaşındaki Oh Mal-soon, oğlu ve ailesiyle yaşamaktadır. Bir takım olaylardan ötürü, oğlu onu huzurevine göndermeye karar verir. Oh Mal-soon, mutsuzca sokaklarda gezinirken bir fotoğraf stüdyosu gözüne ilişir. Ölümünün yakın olduğuna inanan Oh Mal-soon, bunun son fotoğrafı olacağını düşünerek stüdyodan içeri girip portresini çektirir. Stüdyodan çıktığında ise gözlerine inanamaz çünkü bir anda 20 yaşındaki haline döndüğünü fark eder. Bu durumun keyfini çıkarmak isteyen Oh Mal-soon'un bu mucizeyi nasıl kullandığını anlatan duygusal ve komik Kore filmi, izleyicilerden de tam not almış gibi duruyor.

lee min-ho

betul
Lemin honun ilk izlediğim dizisi boys over flowers o diziyi izledikten sonra Lee min ho'nun tüm dizilerini izlemeye başladım ve fark ettim de oynadığı bütün dizileri konusu içeriği ve bazı sahneleri aynı mesela boys over de ve the heirs dizisinde şirketin varisi olduğu için aile baskısı yüzünden her iki dizide de sevdiğinden ayrı kalmak zorunda kaldı ve yine boys over dizisinde jandi den ayrıldığında yıkılıyor darmadağın oluyor ve karakolluk oluyor karakola goo joon pyonun ablası almaya geliyor yine bu the heirs dizisinde cha eun sang gittiğinde kim Tan yıkılıyor darmadağın oluyor olay çıkartıp karakolluk oluyor burada da abisi almaya geliyor Yine farklı diziler ama sahneler duygular aynı lemin honun 2016 yılında oynadığı The Legend of the Blue Sea dizisinde Heo joon jae deniz kızı olan Shim chung ortadan kaybolduğunda tüm güvenlik kameralarını izlemişti onu bulabilmek için the heirs dizisinde de Cha eun sang gittiğinde güvenlik kameralarından onu bulmaya çalışmıştı yani her iki dizide de sevdiği kızı bulabilmek için çok uğraşmıştı ve yine bu iki dizide de sevdiği kızın saçı bağlı olduğunda saç tokasını asılıp her iki kızın da saçını açmıştı diziler ne kadar farklı olsa da duygular içerik aynı Lee min ho her dizide Zengin ve sevdiği kız fakir boys over flowers dizisi ile the heirs dizisinde sevdiği kız için her şeyi göze alıp mücadele ediyor lemin honun hemen hemen her dizisinde saç takıntısı var yine The King: Eternal Monarch dizisinde de Jeon tae eul karakterinin saç bağlamasına takılmıştı Lee min ho'nun gerçekten tüm dizileri efsane güzel özellikle ağladığı sahneler dehşet ötesi bildiğin o sahneyi içinde yaşıyor ağlarken ki o doğal hali muhteşem

are you human

demo
dizinin ismi bir siteye üye olurken insan olduğumuzu doğrulamak için geçtiğimiz güvenlik sorusu gibi olsa da konusu dikkat çekici izleyeceğim.

the hanmaiden

KORESÖZLÜK
Hizmetçi, bir dolandırıcı tarafından kiralanan bir hizmetçinin hanımefendisine duyguğu gizli aşkı konu ediyor. 1930'larda geçen hikayede kendisini Kont olarak tanıtan bir dolandırıcı, gizemli ve saf görünen Japon varis Leydi Hideko'nun zenginliğini ele geçirmek için onu kendisine aşık etmeyi planlar. Sook-hee'yi ise ona yardım etmesi için Leydi'ye hizmetçi olarak kiralar. Ancak bu hizmetçinin her şeyden habersiz hanımefendisine delicesine aşık olması işleri karıştıracaktır... Film, Sarah Waters'nın Fingersimth adlı romanının modern bir Kore uyarlamasıdır. Filmin yönetmenliğini Chan-wook Park üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Jung-woo Ha, Min-hee Kim, Jin-woong Jo ve Tae Ri Kim gibi isimler yer alıyor.
the hanmaiden

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol