queen seon deok-muhteşem kraliçe

koresozluk
Deokman (Kraliçe Seondeok'un çocukluk adı) bir ikiz olarak doğdu ama bebekken terk edildi. Daha sonra Silla sarayına geri getirildi ve burada gücü ele geçirmek isteyen Mi-shil'e karşı ikiz kız kardeşi Prenses Chonmyong ile güçlerini birleştirdi. Mi-shil, iki Silla prensesini krallıktan sürgün ettirmek için uğursuz planlar tasarladı ve gizli bir savaşta Prenses Chonmyong, Mi-shil tarafından öldürüldü. Ama Prenses Deokman kurnazca General Kim Yusin'in yardımına başvurdu ve onun baş düşmanı Mi-shil'i ortadan kaldırdı. Silla krallığının ilk kadın hükümdarı oldu.
queen seon deok-muhteşem kraliçe

gu family book

KORESÖZLÜK
2013 yılında toplam 24 bölüm olarak yayınlandı. Dizi, efsanevi yaratıklardan korkulan bir dünyada duyguları için savaşan yarı insan, yarı efsanevi bir yaratık ile bir lordun kızının aşk hikayesini anlatıyor.
gu family book

dizi önerileri (okul konulu)

alinya
Okul konulu Kore dizileri
Seri:10
Orange mormalede:Dizide, insanların arasında hayatta kalmak için mücadele veren vampirlerin hayatları anlatılmaktadır. 200 yıl önce, insanlar ve vampirler bir barış antlaşması imzalamışlardır. Anlaşmaya göre, vampirler insan kanı içmeyeceklerdir ve gerçek kimliklerini gizleyeceklerdir. Böylece iki türde barış içinde yaşayacaklardır.

liver or die

KORESÖZLÜK
Poong-Sang ( Yu Jun-Sang ) 4 küçük kardeşine baktı ve ebeveynleri onları desteklemediği için onları maddi olarak destekledi. Küçük kardeşleri, ilk küçük erkek kardeşi Jin-Sang ( Oh Ji-Ho ), ilk küçük kız kardeşi Jung-Sang ( Jeon Hye-Bin ), ikinci küçük kız kardeşi Hwa-Sang ( Lee Si-Young ) ve en küçük kardeşi We-Sang ( Cha Seo Won ).

Poong-Sang artık orta yaşlıdır, ancak hayatını asla kendisi için yaşamamıştır. Hala küçük kardeşlerinin işleriyle meşgul. Poong-Sang'ın ilk küçük kardeşi Jin-Sang, hayatını değiştirmek için bir fırsat beklerken sorun çıkarır. Poong-Sang'ın ilk kız kardeşi Jung-Sang bir doktordur. Akıllı, mantıklı ve soğukkanlı. Poong-Sang'ın ikinci küçük kız kardeşi Hwa-Sang, ablası Jung-Sang nedeniyle bir aşağılık kompleksine sahiptir. O da ağabeyi Jin-Sang gibi bir baş belası. En küçük kardeş We-Sang, profesyonel bir beyzbol oyuncusu olmayı hayal ediyor, ancak bu hayalini gerçekleştiremedi.

beasts clawing at straws

demo
Joong-Man ( Bae Sung-Woo ) işinde başarısız olduktan sonra bir hamamda yarı zamanlı olarak çalışmaktadır. Maddi durumu zor ve Alzheimer hastası olan annesiyle yaşıyor. Joong-Man hamamda bir dolapta nakit dolu bir çanta bulur. Parayı almaya karar verir.

Tae-Young ( Jung Woo-Sung ) gümrük memuru olarak çalışmaktadır. Bir tefeciden büyük miktarda borç alır ve parayı kız arkadaşı Yeon-Hee'ye ( Jeon Do-Yeon ) ödünç verir . Yeon-Hee bir iş sahibidir ama birden ortadan kaybolur. Tefeci, Tae-Young'a parası için baskı yapmaya başlar. Bir kadının cesedi bulunur ve cesedin Yeon-Hee'ye ait olduğu varsayılır. Bu arada Mi-Ran ( Shin Hyun-Bin ) borsada çok para kaybetti. Ayrıca fiziksel istismara uğrayan kocasıyla da uğraşmak zorunda kalır ve para kazanmak için bar hostesi olarak çalışır. Bir gün müşterisi Jin-Tae ( Jung Ga-Ram ) kocasını öldürmeyi teklif eder. Farklı arzuları olan bu kişilerin ilişkileri ortaya çıkar.

zombi ekspresi

KORESÖZLÜK
Seok-woo (Yoo Gong) kızı Soo-ahn ile birlikte Seul'den Busan'a gitmek üzere bir hızlı trene binmişlerdir. Ancak yolculuk esnasında hızla yayılan bir virüs baş gösterir ve virüse yakalanan herkes kana susamış zombilere dönüşmeye başlar. Virüsten etkilenmemiş yolcular, Busan'a sağ salim varabilmek için son derece tehlikeli bir yolculuğu tamamlamak zorunda kalacaktır.

lee min-ho dizileri

minny
1) The King: Eternal Monarch
The King: Eternal Monarch

Tür: Fantastik, Gizem, Romantik
Yapım Yılı: 2020
Bölüm Sayısı: 16 Bölüm
IMDb Puanı: 8,3
Dizi, iki paralel dünyaya ait kişinin kaderlerinin ve zamanlarının tesadüfü sonucu aralarındaki aşkı konu alıyor.

1994'te Kora Krallığı şiddetli hainlik olayıyla karışır ve kral, kardeşi Lee Lim tarafından öldürülür. Kral'ın oğlu Lee Gon boynundan bıçaklanır ancak hayatta kalır. Hain Lee Lim, doğaüstü güçleri elinde tutan efsanevi flüt “Manpasikjeok”a sahip olmak istemektedir. Olay gecesi kralın oğlunu korumaya gelen silahlı gizemli kişi göründükten sonra Lee Lim, kırılan flütün yarısıyla kaçar. Genç Lee Gon, gizemli kurtarıcıdan aldığı polis rozetini tutar.

Küçük yaşta Kora Krallığı'nın başına geçen Lee Gon, 25 yıl sonra 2019 sonbaharında hala kurtarıcısı tarafından bırakılan polis rozetinin sahibini arıyor olacaktır. Kore Cumhuriyeti'nde ise Sonbahar 2019'dur. Jeong Tae Eul, Seul Jongo karakolundaki Şiddetli Suçlar Bölümü'nde dedektiftir. Kral Lee Gon ile dedektifin yolları nasıl kesişecek? Soluksuz izleyeceğiniz “The King: Eternal Monarch”ı çok seveceksiniz.

dizi

btsdaily
Cheese in the Trap (2016) IMDb: 7,5
üniversite öğrencisi Hon Seol ile Yung Yoo arasında yaşanan komik ve aşk dolu hikayeye anlatmaktadır. Hong Seol üniversitenin sıradan bir öğrencisiyken, Youn Soo ise okulun en popüler öğrencisidir.

your honor

KORESÖZLÜK
Han Soo-Ho ve Han Kang-Ho tek yumurta ikizi olarak doğdular ama tamamen farklı hayatlar yaşıyorlar. Han Soo-Ho bir yargıç olarak çalışıyor ve ilkeler tarafından yönlendiriliyor. Han Kang-Ho'nun kapsamlı sabıka kaydı 5 farklı tutuklama içeriyor. Bir gün, Han Soo-Ho aniden ortadan kaybolur. Han Kang-Ho gizlice kardeşinin yerini hakim olarak alır. Bir zamanlar çöp olarak görülen Han Kang-Ho, "Sevgili Yargıç" olur ve çok saygı görür.

page turner

KORESÖZLÜK
Yoo-Seul ( Kim So-Hyun ) bir sanat lisesi öğrencisidir. Yetenekli bir piyanist ve çeşitli yarışmalar kazandı, ancak annesi tarafından yönlendiriliyor. Yoo-Seul'ün annesi, gençken piyanist olmak istiyordu. Bir gün Yoo-Seul bir kaza geçirir. Yoo-Seul kaza yüzünden bir daha asla piyano çalamayabilir. Yoo-Seul, arkadaşı Cha-Sik ve Yoo-Seul'ün rakibi Jin-Mok'un yardımıyla yeni bir hayat yaşamaya başlar.
page turner

parasite

KORESÖZLÜK
Park Ailesi'yle tanışın: soyla gelen servetin klasik bir tablosu. Diğer yanda ise Kim Ailesi, sokak zekası bakımından zengin ama başka hiçbir zenginliğe sahip değil. Şans veya kader olsun, bu iki ev halkı bir şekilde bir araya gelir ve Kim ailesi altın bir fırsatın varlığını hemen sezer. Kolej çağındaki Ki-woo tarafından manipülasyon konusunda yetiştirilen Kim çocukları, öğretmen ve sanat terapisti görevleriyle kendilerini Park ailesinin arasına çabucak yerleştirir. Kim'ler “vazgeçilmez” lüks hizmetler sunarken, Parklar ise habersizce evlerindeki her şeyi Kim ailesine kaybetmektedir. Ancak kısa sürede bu düzen bir tehditle karşılaşır. Asalak bir misafir Kim ailesinin yeni keşfettikleri konforu tehdit eder hale geldiğinde, vahşi ve zorlayıcı bir üstünlük mücadelesi patlak verir. Bu mücadele Kim ve Park aileleri arasındaki kırılgan ekosistemi yıkmakla tehdit etmektedir...
parasite

at a distance spring is green

KORESÖZLÜK
Yeo Joon ( Park Ji-Hoon ), Kim So-Bin ( Kang Min-Ah ) ve Nam Soo-Hyun ( Bae In-Hyuk ) dahil olmak üzere genç üniversite öğrencilerinin hikayesi .

Yeo Joon üniversite birinci sınıf öğrencisidir. Sevimli bir görünüme ve parlak bir kişiliğe sahiptir. İnsanlara sadece iyi bir imaj göstermeye çalışır. Zengin ebeveynleri var, ancak ebeveynlerinden yeterince sevgi görmedi.

Kim So-Bin 3. sınıf bir üniversite öğrencisidir. O samimi ve dürüst. Anne ve babası boşandıktan sonra babasıyla yaşamaya başlamıştır.

Nam Soo-Hyun zeki, mükemmeliyetçi bir üniversite öğrencisidir. İyi görünümlü bir görünüme sahip ve mükemmel akademik notlar alıyor. Ama maddi olarak zor durumda. Kendisinin yanı sıra ailesinin annesi ve küçük kardeşinin geçimini sağlamak için çeşitli yarı zamanlı işler yapmaktadır. durumu nedeniyle insanlara karşı alaycıdır.
at a distance spring is green

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol