royal secret agnet

koresozluk
Joseon döneminin sonlarına doğru, Sung Yi-Gyeom ( Kim Myung-Soo ) devlet sınavında birinci oldu ve şu anda Hongmungwan'da (idari ve araştırma departmanı) çalışıyor. Hayatı için bir amacı veya hırsı yoktur. Bir gün, Sung Yi-Gyeom kumar oynarken yakalanır. Ceza olarak, gizli bir kraliyet müfettişi olarak görevlendirilir. Görevi, kamu görevlilerinin yasa dışı eylemlerini ve yolsuzluğunu ortadan kaldırmaktır. Hong Da-In ( Kwon Na-Ra ) ve Park Chun-Sam'ın ( Lee Yi-Kyung ) yardımıyla yeni işini yürütür . Hong Da-In bir kadın müfettiştir ve davaları Sung Yi-Gyeom ile çözmektedir. Park Chun-Sam, Sung Yi-Gyeom'un hizmetkarıdır. Park Chun-Sam konuşkan, sevecen ve ağlamaklıdır.

Bu arada, Sung Yi-Beom ( Lee Tae-Hwan ), Sung Yi-Gyeom'un küçük üvey kardeşidir. Babası bir asilzade, annesi ise bir köledir. Annesinin sosyal statüsünün düşük olması nedeniyle babası onu öz oğlu olarak kabul etmez ve bazı fırsatlara sahip olması engellenir. Büyük üvey kardeşi Sung Yi-Gyeom'a karşı çıkıyor.

kral jeongjo

KORESÖZLÜK
Kral Jeongjo (1752-1800) Joseon Hanedanlığı'nın 22. hükümdarıdır. Ülkenin gelişmesi için çeşitli reformlara girişmesi nedeniyle Joseon'da reformcu hükümdar olarak kabul edilir. Büyükbabası Kral Yeongjo (1724-1776)'dan sonra ve oğlu Kral Sunjo (r. 1800-1834)'dan önce gelmekteydi. Kendisi birçok kişi tarafından Joseon'da Kral Sejong'la beraber en başarılı ve ilerigörüşlü hükümdar olarak kabul edilmektedir.

Babası Kral Yeongjo tarafından öldürülen Veliaht Prens Sado'nun oğludur. Annesi Hanımefendi Hyegyeong'un yazdığı Hanımefendi Hyegyeong'un Hatıratı adlı otobiyografisinde Kore'nin Talihsiz Veliaht Prensesi olarak yaşamını ayrıntılarıyla anlatmıştır. Paha biçilemeyecek kadar değerli olan bu eser Kral Yeongjo, Kral Jeongjo ve Kral Sunjo'nun saltanatları süresince yaşanan politik olaylara kaynaklık etmektedir.

Reformu nedeniyle Kral Jeongjo, kralın gücünü geliştirmesi için çok çalışan ancak sonunda suikast girişiminde bulunan ihtilaflı politikacı Hong Guk-yeong ile tanışmıştır.

Jeongjo, babasının adını temize çıkarmak için uzun süre saltanatta kalmıştır. Sarayın yanı sıra babasının mezarının da bulunduğu şehir olan Suwon'a gitmiştir. Babasının mezarını koruması için Hwaseong Kalesi'ni yaptırmıştır. Kale, bugün UNESCO Dünya Miras Alanı olarak kabul edilmektedir.

a poem a day

KORESÖZLÜK
Hikaye bir grup fizyoterapist, hemşire, radyolojik teknoloji uzmanı ve kursiyeri takip ediyor.

Ye Jae-Wook fizyoterapist olarak çalışıyor ve aynı alanda ders veriyor. Bir hastanede ekip lideri olarak çalışmaya başlar.

Woo Bo-Young, 3 yıldır fizyoterapist olarak çalışıyor. Şair olmak istedi, ancak fakir aile geçmişi nedeniyle fizyoterapist olmak için okudu.

Shin Min-Ho bir stajyer ama fizik tedaviyle ilgilenmiyor. Notları tıp fakültesi için yeterince iyi değildi ve ikisi de doktor olan ebeveynleri ona fizik tedavi okuttu.
a poem a day

white night

KORESÖZLÜK
Hapisten çıktıktan kısa bir süre sonra bir adam öldürülür. Dedektif Han Dong-Su ( Han Suk-Kyu ) davayı araştırır ve bu onu 14 yıl önce meydana gelen bir cinayet davasına geri götürür. Bu güne kadar Dedektif Han Dong-Su'nun ruhunu yiyip bitiren çözülmemiş bir dava.

Bu arada, Mi-Ho ( Son Ye-Jin ) büyük bir şirketin CEO'su ile evlenmeye hazırlanıyor. İcra başkanının bir asistanından ( Lee Min-Jung ) Mi-Ho'nun geçmişini araştırması istenir. Mi-Ho'nun annesinin 14 yıl önce çözülmemiş bir cinayet davasında baş şüpheli olduğunu keşfeder. Asistan ayrıca her zaman Mi-Ho'nun yanında yer alan Yo-Han'ı ( Ko Soo ) fark eder .

Dedektif Han Dong-Su, kurbanın 14 yaşındaki cinayet davasındaki oğlu Yo-Han'ın bir şekilde son cinayete karıştığına inanıyor. Dedektif Han Dong-Su daha sonra Yo-Han ve Mi-Ho arasında gizli bir ilişki keşfeder. Daha fazla suç meydana geldikçe, Dedektif Dedektif Han Dong-Su gerçeği ortaya çıkarmak için çılgınca çalışır ...

second husband

KORESÖZLÜK
Sun-Hwa ( Uhm Hyun-Kyung ), Sang-Hyeok ( Han Ki-Woong ) ile yıllardır birliktedir ve bir bebekleri vardır, ancak Sang-Hyeok'un babası bir iş yeri sahibi olan Jae-Kyung ( Oh Seung-A ) ile bir ilişkisi vardır. şekerleme şirketi. Sang-Hyeok, kişisel hırsları için Sun-Hwa'yı ve bebeklerini terk eder. Sun-Hwa için işleri daha da kötüleştiren bebeği ölür ve haksız yere cinayetle suçlanır. Sun-Hwa daha sonra Jae-Kyung'un üvey kardeşi Jae-Min ( Cha Seo-Won ) ile tanışır . Sun-Hwa'ya aşık olur.

bts

btsxjimin
uzun zamandır şuraya bir şeyler atacağım ama vakitim olmuyor aktif olduğum diğer yerler:
tiktok:bts.x.jm
instagram:bts.x.jm
twitter:BANGTAN.X.JM
wattpad:bts.x.jm
pinterest.bts.x.jm
youtube:park jimin-Army(en az burada ve wattpad da aktifim diğerlerinde daha sık ve lütfen takip edermisiniz?)

mamamoo

yukiko
Çıkışlarından önce bile tanınırlık kazanan dörtlü, birçok eleştirmenin o yılın en iyi çıkışlarından biri olarak gördüğü 2014 yılında resmen müzik sahnesine girdi.

Güçlü armonileri, güçlü sesi ve geniş müzik tarzıyla öne çıkan MAMAMOO, aynı zamanda güçlendirme, kendini sevme ve bağımsızlık gibi olumlu mesajlarıyla da öne çıkıyor.
mamamoo

han ji min

koresozluk
İsim: Han Ji Min
Hangul: 한지민
Doğum tarihi: 5 Kasım 1982
Doğum yeri: Güney Kore
Üniversite: Seul Kadın Üniversitesi
Yükseklik: 161cm
Kan grubu:
Facebook: resmi.hjm
Instagram: roma.emo



Filmler
Yıl Sonu Karışık | Mutlu Yıllar (2021) - So-Jin
Josee (2020) - Josee
Varsayılan | Gukgabudoui Nal (2018) - Lee A-Ram (minyatür)
Bayan Baek (2018) - Baek Sang-A
Tarih (2018) - öğretmen (minyatür)
Kalbin Anahtarları | Geugeotmani Nae Sesang (2018) - Ga-Yool
Gölgeler Çağı | Miljung (2016) - Yun Gye-Yakında
Salut D'Amour | Jangsoosanghwe (2015) - Min-Jung (Geum-Nim'in kızı)
Ölümcül Karşılaşma | Yeokrin (2014) - Kraliçe Jungsoon
Plan Adamı | Plan Man (2014) - Yoo So-Jung
Dedektif K: Erdemli Dul Kadının Sırrı | Joseon Myungtamjung : Gakshituku Ggotui Biil (2011) - Han Kaek-Ju
Kadavra | Haebuhak Gyosil (2007) - Sun-Hwa
Mavi Kırlangıç | Cheung Yeon (2005) - Lee Jung-Hee


Drama dizisi
Bizim Blues | Woorideului Blues (TBA / 2022) - Lee Young-Ok
Belleğin Ötesinde | Yondeo (TVING / 2022) - Yi-Hu
İşte (TBA / 2020)
Bir Bahar Gecesi | Bombam (MBC / 2019) - Lee Jeong-In
Gözlerinizdeki Işık | Nooni Booshige (JTBC / 2019) - Kim Hye-Ja
Tanıdık Karısı | Aneun Waipeu (tvN / 2018) - Seo Woo-Jin
Kıskançlık Enkarne | Jiltooui Hwashin (SBS / 2016) - Hwa-Shin ile kör randevudaki kadın (ep.11)
Hyde Jekyll, Ben | Haideu Jikil, Na (SBS / 2015) - Jang Ha-Na
Çatı Prensi | Oktab Bang Wangseja (SBS / 2012) - Park Ha / Boo-Yong
peder peder | Bbadam Bbadam .. Keuwa Keunyeoui Shimjangbakdongsori (JTBC / 2011-2012) - Jung Ji-Na
Kabil ve Habil | Kaingwa Abel (SBS / 2009) - Oh Young Ji
Eski Seul'de Skandal | Kyeongseong Seukaendeul (KBS2 / 2007) - Na Yeo-Kyeung
Lee San, Sarayın Rüzgarı | Yi San (MBC / 2007-2008) - Sung Song Yeon
Büyük Beklentiler | Widaehan Yusan (KBS2 / 2006) - Yoo Mi-Rae
Süper Çaylak Korucu | Moojeokeui Nakhasan Yowon (SBS / 2006) - Kong Joo-Yeon
Yeniden Doğuş (KBS2 / 2005) - Seo Eun Ha
Sarayda Bir Mücevher | Dae Jang Geum (MBC / 2003) - Shin Bi
All In (SBS / 2003) - Min Soo Young (çocuk)

k-pop

btsdaily
LOONA
k-pop
LOONA, Blockberry Creative ve Polaris Entertainment tarafından kurulan bir k-pop kız grubu. 2016'da grup olarak çıkış yapmadan önce üyeler solo şarkılarıyla çıkış yaptı. Daha sonra grup olarak 2018'de “Favorite” ve “Hi High” ile çıkış yaptılar. Bu zamana kadar 8 ödül alan LOONA kpop kız grupları arasında gizemli bir grup olarak kabul ediliyor. Grubun son derece kalabalık olduğunu da söyleyelim: HeeJin, HyunJin, HaSeul, YeoJin, ViVi, Kim Lip, JinSoul, Choerry, Yves, Chuu, Go Won ve Olivia Hye

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol