blue birthday

KORESÖZLÜK
Oh Ha Rin ve Ji Seo Jun ilkokuldan beri yakın arkadaşlardır.Oh Ha Rin'in, Ji Seo Jun'a karşı birtakım hisleri vardır ve bunu ona doğum gününde söylemeyi düşünmektedir.Ancak Ji Seo Jun doğum gününde intihar eder ve hayatını kaybeder.Bu olayın üzerinden 10 sene geçmiştir.Oh Ha Rin şimdilerde bir hayvan barınağında çalışmaktadır.İlk aşkını kaybettiği günün 10. yıldönümünde Oh Ha Rin, Ji Seo Jun'a ait bazı fotoğraflara ulaşır ve üzüntüden onları yakmak ister.Fotoğrafları yakma esnasında Oh Ha Rin, 10 sene önce fotoğrafın çekildiği zamana geri döner.
blue birthday

kim do-wan

KORESÖZLÜK
Kim Do Wan, Güney Koreli bir aktör. 8 Mart 1995'te doğdu ve 2017'de oyunculuk çıkışını yaptı. O zamandan beri “Yellow” (2017), “Tempted” (2018) ve “Twelve Nights” dahil olmak üzere çeşitli film ve televizyon dizilerinde rol aldı ( 2018).

dizi

btsdaily
Touch Your Heart, IMDb puanı: 7.6
dizi
ismi bir skandala karışan ünlü bir kadın oyuncunun izleyici tarafından tekrar kabul görmek için yeni bir rol teklifi alması ve bunun için bir avukatlık bürosunda sekreterlik yapması ele alınıyor.

kore kültürü

ilyada
Kore ve Türkiye'nin aile ilişkilerini çok benzetiyorum. Aile büyüklerine olan saygıları ve bunu araştırırsak daha fazla şey bulabileceğimizi düşünüyorum

shadow beauty

KORESÖZLÜK
Ae-Jin ( Shim Dal-Gi ) bir lise öğrencisidir. Öğrenciler ona çirkin diyor ve onlar tarafından zorbalık ediliyor. Okulda sahip olduğu tek arkadaşı Jin-Sung'dur ( Yang Hong-Seok ). Ae-Jin'in de kimsenin bilmediği bir sırrı vardır. Sırrı, 770.000'den fazla takipçisi olan ünlü ve popüler sosyal medya fenomeni Genie olmasıdır. Ae-Jin, fotoğraflarını photoshoplayarak ve ardından onları Genie olarak sosyal medyada yayınlayarak özçekimlerinin güzel görünmesini sağlıyor.

Bir gün, Ae-Jin bir kısa mesaj ve kendisinin dokunulmamış bir fotoğrafını alır. Bu kişi Ae-Jin'in Cin olduğunun farkındadır.

kore dizileri

btsdaily
Guardian: The Lonely and Great God (2016-2017)

Kore dizisi deyince akla ilk gelen isimlerden biri olan ve popüler kültürde Goblin ismiyle bilinen bu dizi, biriyle evlenene kadar ölümsüzlük ile lanetlenmiş bir general olan 'Goblin” Kim Shin ile, yıllar önce kurtardığı bir kadının kızı olan 'Goblin gelini” Ji Eun-tak arasındaki dram ile dolu aşk hikayesini anlatır. Ölümsüz Kim Shin, yaşamını yardıma ihtiyacı olanlara yardım ederek sürdürür. Peki Eun-tak Kim Shin'e aşık olduğu zaman, göğsündeki kılıcı çıkarıp onun lanetine ve dolayısıyla hayatına son verebilecek midir?

kill ıt

KORESÖZLÜK
Tutkulu bir hayvan sever ve yetenekli bir veteriner Kim Soo-hyun'un ( Jang Ki-yong ) aslında bir seri katildir.Gerçek kimliğini gizlemek için veteriner olarak çalışan Kim Soo-hyun, kötü bir üne sahiptir.Sempatik ruhunu gizleyen inatçı bir dedektif olan Do Hyun-jin (Nana). Do Hyun-jin, onu doğrudan Kim Soo-hyun'a götüren bir vaka üzerinde çalışır. Aradığı seri katil olduğuna inanan Do Hyun-jin, Kim Soo-hyun'un kimliğini ve geçmişini ayrıntılı olarak araştırır, ancak bulduğu şey onu başka bir gerçeğe götürür. Sonra Do Hyun-jin ve Kim Soo-hyun, yıllar önce onları birbirine bağlayan gizemi çözmek için yola çıkarlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol