the king of pigs

KORESÖZLÜK
İşi iflas ettikten sonra, Kyung-Min ( Oh Jung-Se ) bir şey düşünmeden karısını öldürür. Öfkesini gizleyerek eski ortaokul sınıf arkadaşı Jong-Suk'u ( Yang Ik-June ) arar . Jong-Suk şimdi bir otobiyografi için hayalet yazar olarak çalışıyor, ancak kendi romanını yazmayı hayal ediyor. 15 yıl aradan sonra ilk kez karşılaşıyorlar. Kyung-Min ve Jong-Suk kendi mevcut durumlarını gizler ve ortaokul günleri hakkında konuşmaya başlar.

Ortaokullarında, servetlerine ve notlarına göre sınıflandırıldılar. Kyung-Min ve Jong-Suk en alttaydı. Onlara domuz denirdi. Köpekler denilen yönetici bir sınıf tarafından zorbalığa uğradılar. Domuz denilince kızdılar ama köpeklere karşı bir şey yapamadılar. Sonra bir domuz kralı belirir - Chul ( Kim Hye-Na ). Kyung-Min ve Jong-Suk, Chul-Yi'ye güvenmeye başladı.

Şimdi, Jong-Suk'u ortaokul alanlarına yönlendiren Kyung-Min, 15 yıl önce olanlar hakkındaki şok edici gerçeği Jong-Suk'a açıklar.
the king of pigs

zombi ekspresi

KORESÖZLÜK
Seok-woo (Yoo Gong) kızı Soo-ahn ile birlikte Seul'den Busan'a gitmek üzere bir hızlı trene binmişlerdir. Ancak yolculuk esnasında hızla yayılan bir virüs baş gösterir ve virüse yakalanan herkes kana susamış zombilere dönüşmeye başlar. Virüsten etkilenmemiş yolcular, Busan'a sağ salim varabilmek için son derece tehlikeli bir yolculuğu tamamlamak zorunda kalacaktır.

parasite

KORESÖZLÜK
Park Ailesi'yle tanışın: soyla gelen servetin klasik bir tablosu. Diğer yanda ise Kim Ailesi, sokak zekası bakımından zengin ama başka hiçbir zenginliğe sahip değil. Şans veya kader olsun, bu iki ev halkı bir şekilde bir araya gelir ve Kim ailesi altın bir fırsatın varlığını hemen sezer. Kolej çağındaki Ki-woo tarafından manipülasyon konusunda yetiştirilen Kim çocukları, öğretmen ve sanat terapisti görevleriyle kendilerini Park ailesinin arasına çabucak yerleştirir. Kim'ler “vazgeçilmez” lüks hizmetler sunarken, Parklar ise habersizce evlerindeki her şeyi Kim ailesine kaybetmektedir. Ancak kısa sürede bu düzen bir tehditle karşılaşır. Asalak bir misafir Kim ailesinin yeni keşfettikleri konforu tehdit eder hale geldiğinde, vahşi ve zorlayıcı bir üstünlük mücadelesi patlak verir. Bu mücadele Kim ve Park aileleri arasındaki kırılgan ekosistemi yıkmakla tehdit etmektedir...
parasite

park chan-yeol

KORESÖZLÜK
Profil
İsim: Chanyeol
Hangul: 찬열
Doğum Adı: Park Chan-Yeol (박찬열)
Doğum: 27 Kasım 1992
Doğum yeri: Güney Kore
Yükseklik: 184cm
Kan Grubu: Bir
Instagram: real__pcy
notlar
K-pop grubu "EXO" üyesi.

Filmler
Kutu (2021) - Ji-Hoon
Salut D'Amour | Jangsoosanghwe (2015) - Min-Sung (A-Young'un erkek arkadaşı)

Drama dizisi
Elhamra Anıları | Alhambeuraui Gungjeonui Chooeok (tvN / 2018-2019) - Jung Se-Joo
Kayıp Dokuz (MBC / 2017) - Lee Yeol
Güzel Sana | Areumdawoon Geodaeege (SBS / 2012) - EXO-K üyesi

the pirates the last royal treasure

KORESÖZLÜK
Hugh Grant'tan korsan olur mu? Büyük ihtimalle olmaz. Ama eğer bir animasyon karakterine sesiyle hayat verecekse, işte o zaman pekala olur! "Korsanlar!" adlı bu sevimli animasyonda Kaptan Korsanın serüvenleriyle veyazperde'de arzı endam eyliyor... Kahramanımız "Yılın Korsanı" olma peşindedir. Bu ödülü kapmak için rakipleri Kara Bellamy ve Pala Bıyık Liz'i alt etmek zorundadır. Onları Kanlı Adalar'dan Viktorya İngilteresine uzanan zorlu bir yolculuk beklemektedir. Bu yolculuk boyunca Kaptan Korsan yanına şaşkın bir bilim adamını da alıp kötücül güçlere sahip bir kraliçeye karşı da mücadele veriyor. Ama bir korsanın en büyük tutkusunun macera olduğunu asla unutmadan! Gideon Defoe'nun aynı adlı çocuk kitabından gene yazar tarafından senaryolaştırılan filmin yönetmenliğini Peter Lord ve Jeff Newitt beraber üstleniyorlar. Filmin orijinal seslendirme kadrosunda ise Hugh Grant'ın yanı sıra, Brendan Gleeson, Jeremy Piven, Brian Blessed gibi isimler yer alıyor. Türkçe dublaj kadrosunda ise Osman Alkaş, Murat Şen, Burcu Esmersoy ve Barış Özgenç gibi başarılı isimler yer alıyor.
the pirates the last royal treasure

dizi

btsdaily
How Are You Bread (2020) – IMDb: 6,7
Yemek severlerin ve iyi bir aşçı olmak isteyenlerin beğeneceğini düşündüğümüz bu eğlenceli kore dizisinde Suho isimli bir gencin gizemli fırınında ürettiği muhteşem pastalarla başlayan bir hikayeyi izleyeceğiz. No Mi Rae isimli yemek programı yapımcısı bir kadının Suho'yu yarışmasına katılması için ikna çalışmalarıyla başlayan macera fantastik sahnelerle süsleniyor.

kiss goblin

KORESÖZLÜK
Ban Sook ( Bae In Hyuk ), insan olmaktan başka bir şey istemeyen 160 yaşında bir goblindir. Ancak bunu yapabilmek için akıl hocası Goblin Kraliçesi ona insan şeklini alması ve insanları 10 kez öpmesi gerektiğini söyler.
Çarpıcı derecede yakışıklı ve uhrevi bir çekiciliğe sahip olduğundan, bu başlangıçta kolay bir görev gibi görünüyor.
Ancak, çok geçmeden görevin ilk düşündüğünden daha karmaşık olacağını keşfeder. Ne zaman birini öpse, yeni bir insani duygu geliştirir. Ve ne kadar fazla duyguya sahip olursa, romantizm oyununun o kadar karmaşık hale geldiğini keşfeder!
Bir şeytan kovucu da olay yerine adım atar ve onun iyilik arayışını raydan çıkarmakla tehdit eder!
Ayrıca Oh Yeon Ah ( Jeon Hae Won ) adında güçlü iradeli genç bir kadınla tanışır ve bu kadın onun bir yabancıyı ve ardından en iyi arkadaşını öptüğünü gördükten sonra ona saldırır ve azarlar.
Ban Sook, Oh Yeon Ah'a aşık olmaktan kendini alamaz ama onu da kendisi için aynı şekilde hissetmeye ikna edebilir mi?
“Kiss Goblin”, Kim Tae Wook tarafından yönetilen 2020 Güney Kore drama dizisidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol