k-pop grupları

bunnyandduffy
Kpop Grupları 2: Exo

EXO (엑소), 2011 yılında oluşturulup 2012 yılında SM Entertainment altında çıkış yapmış bir Koreli-Çinli erkek grubudur. Çıkış yaptığı zaman 12 üyesi bulunan grubun şu anda 9 üyesi devam etmektedir. Exo grubunun Korece ağırlıklı şarkı söyleyen EXO-K ve Çince ağırlıklı şarkı söylenen EXO-M olmak üzere 2 alt grubu vardır. Exo'nun ilk albümü XOXO ticari anlamda oldukça başarılı olmuştur. Exo grubunun fanlarına Exo-l denmektedir. EXO-K ve EXO-M arasında Exo-love olarak aşk anlamına geldiği için bu isim verilmiştir. Grup üyelerinin çoğu askerde olmasına rağmen hala aktif bir şekilde devam etmektedir.

Üyeleri: Oh Sehun, Kim Jongin (Kai), Do Kyung-Soo (D.O), Kim Jong-Dae (Chen), Byun Baekhyun, Park Chanyeol, Kim Minseok (Xiuimin), Zhang Yixing (Lay), Kim Junmeyon (Suho)(grup lideri)


k-pop grupları



kim do-wan

KORESÖZLÜK
Kim Do Wan, Güney Koreli bir aktör. 8 Mart 1995'te doğdu ve 2017'de oyunculuk çıkışını yaptı. O zamandan beri “Yellow” (2017), “Tempted” (2018) ve “Twelve Nights” dahil olmak üzere çeşitli film ve televizyon dizilerinde rol aldı ( 2018).

twice

KORESÖZLÜK
Survival realite şovu SIXTEEN aracılığıyla şekillenen TWICE'ın 9 üyesi, 2015'te çıkış yaptıkları andan itibaren dünyayı fırtınalar estirdi.

Birçok yönden olağanüstü olan TWICE, yüksek enerjili performansları, eğlenceli müzik tarzı ve ilgi çekici konseptlerinin yanı sıra hayranlara olan büyük bağları ile kalabalığın arasından sıyrılıyor.
twice

bts

btsxjimin
BTS üyesi jimin
gerçek adı:park jimin
gruptaki görevi:vokal,dansçı
doğum tarihi:13 ekim 1995
burcu:terazi
boyu:173
kilosu:60kg
kan grubu:a
doğum yeri:busan
kardeşleri:bir küçük erkek kardeşi var
hobisi.fırsatını buldukça dinlenmek,dizi izlemek
eğitimi:busan sanat lisesi ,global cyver üniversitesi
favori sayısı:3
en sevdiği renkler :mavi ve siyah
en sevdiği yemekler:domuz eti,ördek,tavuk,meyveler ve yine domuz etinden yapılan acılı kimchi jjigae isminde bir kore yemeği

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol