you're beautiful

KORESÖZLÜK
Bir erkek müzik grubundaki ikiz erkek kardeşinin kılığına giren genç bir kadın, uzun süredir kayıp olan annesini ararken bir yandan grubun ve hayranların kalbini kazanır.
Başroldekiler:Jang Keun-suk,Park Shin-hye,Lee Hong-gi
Yaratıcılar:Hong Jeong-eun,Hong Mi-ran
you're beautiful

dizi

btsdaily
Dizi Adı: Strong Woman Do Bong Soon
Korece Adı: 힘쎈여자 도봉순
Tür: Romantik Komedi, Fantastik
Yönetmen: Lee Hyeong-Min
Senarist: Baek Mi-Kyeong
Yayınlandığı Kanal: JTBC
Bölüm: 16
Yayın Tarihi: 24 Şubat 2017 - 14 Nisan 2017
Dil: Korece
Ülke: Kore

Konusu:
Bong Soon (Park Bo Young) insanüstü bir güç ile doğdu. Gücü kalıtsaldır ve sadece ailedeki kadınlara geçmektedir. Bong Soon' un hayali, ana karakterin kendisi olduğu bir video oyunu yaratmaktır. Bir gün Bong-Soon, bir haydut tarafından saldırıya uğramış otobüs şöförüne yardım eder. Küçük bir gangster çetesi Bong-Soon'a saldırıyor, fakat Bong Soon kolayca hepsinin hakkından geliyor. Ainsoft'un CEO'su Min Hyuk (Park Hyung Sik) bu süre zarfında, Bong Soon'un adamları dövüşüne şahit oluyor. Bir süredir tehditler alan ve takip edilen Min Hyuk, Bong Soon' un süper gücüyle harika bir koruma olacağını düşünüyor. Bong Soon' a yüksek ücret teklifinin yanı sıra iyi çalışması halinde şirketin Planlama bölümünde çalışma şansı sunuyor.
Bu arada, kadınlara yönelik kaçırma suçları Bong-Soon'un yaşadığı mahalle de yaşanıyor. Dedektif Kook-Doo (Ji Soo) da aynı mahallede yaşıyor. Çocukluktan beri arkadaşlardır fakat Bong Soon Kook Doo' ya deliler gibi aşıktır. Kook Doo' nun ise kız arkadaşı vardır. Dedektif Kook Doo mahallede yaşanan suçları çözmeye çalışıyor, Bong Soon ve Min Hyuk da olaya karışıyor.

365 repeat the year

KORESÖZLÜK
Kusursuz bir hayata sahip olmanın hayalini kuran 10 kişi, zamanda 1 yıl öncesine yolculuk ediyor. Orada hayatlarını sıfırlayabilirler, ancak hayatlarını tehdit eden gizemli vakalar gerçekleşir.

Ji Hyung-Joo ( Lee Joon-Hyuk ) deneyimli bir dedektiftir ve 7 yıllık iş tecrübesine sahiptir. Geçmişe bir yıl seyahat etme fırsatı bulur. Sıfırlanan hayatından hoşlanır, ancak kendisi gibi zamanda geriye giden insanların gizemli vakalara karıştığını öğrenir. Bunun arkasındaki gerçeği ortaya çıkarmaya çalışır.

Shin Ga-Hyun ( Nam Ji-Hyun ) bir web çizgi romanı yazarıdır. Son 3 yıldır popüler web çizgi roman dizisi “Gizli Katil”i yayınladı. Shin Ga-Hyun, işkolik ve hassas bir mükemmeliyetçidir. Bir gün ani bir kaza geçirir. Kaza hayatını cehenneme çevirir. Bu sırada, zamanda bir yıl öncesine yolculuk yapmak için bir teklif alır. Shin Ga-Hyun hayatını sıfırlar ama beklenmedik bir davayla karşı karşıya kalır.
365 repeat the year

the gangster the cop the devil

KORESÖZLÜK
Jang Dong-Soo ( Ma Dong-Seok ) Cheonan'da bir çete patronudur. Seri katil Kang Kyung-Ho'nun ( Kim Sung-Kyu ) hedefi olur . Jang Dong-Soo hayatta kalır ve Kang Kyung-Ho'nun saldırısından kurtulan tek kişidir. Dedektif Jung Tae-Seok ( Kim Moo-Yul ) organize suç üyelerinden nefret eder, ancak seri katil Kang Kyung-Ho'yu yakalamak için Jang Dong-Soo ile birlikte çalışır.

local hero

KORESÖZLÜK
Baek Shi-Yoon ( Park Si-Hoo ) eski bir gizli ajandır. İyi eğitilmiş bir insan silahıdır. Geçmişini gizleyerek "Mahalle" barını satın alır ve sahibi gibi işletir. Barında mahalle müdavimleriyle yakınlaşır ve acılarına sempati duyar. Baek Shi-Yoon, geçici bir çalışan olarak çalışan genç bir adamla tanışır. Genç polis memuru olmak istiyor. Baek Shi-Yoon, genç adamı gizli ajan olarak eğitir ve kötülüğe karşı birlikte savaşırlar.
local hero

kore dizileri

btsdaily
Guardian: The Lonely and Great God (2016-2017)

Kore dizisi deyince akla ilk gelen isimlerden biri olan ve popüler kültürde Goblin ismiyle bilinen bu dizi, biriyle evlenene kadar ölümsüzlük ile lanetlenmiş bir general olan 'Goblin” Kim Shin ile, yıllar önce kurtardığı bir kadının kızı olan 'Goblin gelini” Ji Eun-tak arasındaki dram ile dolu aşk hikayesini anlatır. Ölümsüz Kim Shin, yaşamını yardıma ihtiyacı olanlara yardım ederek sürdürür. Peki Eun-tak Kim Shin'e aşık olduğu zaman, göğsündeki kılıcı çıkarıp onun lanetine ve dolayısıyla hayatına son verebilecek midir?

efsane prens jumong

aslimser
İzlediğim ilk Kore dizisiydi. 81 bölümden oluşan bu diziyi yaklaşık 3-4 kere izledim. Arada seneler vardı tabi; ama gene de her izleyisimde zevkle izledim. Hem gerçek tarihi bir dizi, hem de oyuncular çok iyiydi.son izlediğimde gerçek tarihten esinlenildigini anladım. Biraz geç oldu gerçi:) Goguryo ülkesinin kuruluşunu anlatıyor. Kurucusu ve kuruluşu çok güzel bir hikaye.. aksiyon sahneleri bol,taht mücadeleleri ve tabi ki masumane aşk.. dizi yoğunluğu aşk değil tabi. kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol