the merciless

KORESÖZLÜK
Jae-Ho ( Sol Kyung-Gu ) bir mahkumdur. Mahkumlar arasında en fazla güce sahip olan ve mahkûmlar için kurallar koyar. Jae-Ho aynı zamanda hapishane dışında bir suç çetesinin 2. adamıdır. Serbest bırakıldıktan sonra 1. sıranın peşinden gidecek kadar hırslı.

Bir gün Jae-Ho, yeni mahkum Hyun-Soo ( Im Si-Wan ) ile tanışır . Hyun-Soo hapishane kurallarına uymuyor ve kimseye boyun eğmiyor.

drinking solo

KORESÖZLÜK
Dramanın arka planı, Güney Kore, Seul, Noryangjin'de memurluk sınavlarına hazırlanan insanlar için özel bir enstitü etrafında geçiyor.

Hikaye, farklı nedenlerle tek başına alkol alan insanları ve Jung-Suk ( Ha Seok-Jin ) ile Shin-Ib (Park Ha-Sun) arasındaki romantizmi anlatıyor . Jung-Suk kibirli ama popüler bir eğitmendir ve Shin-Ib çaylak bir eğitmendir. Özel enstitü dünyasında hayatta kalmak için mücadele ediyor.

the slave hunters (chuno)

KORESÖZLÜK
Joseon Hanedanlığı döneminde geçen "Chuno", köle avcıları ("Chuno Ggun" olarak bilinir) ve köleler ("Nobi" olarak bilinir) dünyası etrafında döner. Köleler bazen kölelik sisteminin içine doğmuş, bazen de bir suçun cezası olarak köle olmuşlardır. "Chuno" dizisinde bir köle avcısı ( Jang Hyuk ) böyle bir kaçak kölenin ( Oh Ji-Ho ) izini sürmeye çalışır . Kaçak köle, işlemediği bir suçla haksız yere suçlandıktan sonra nobi oldu. Köle avcısı kaçak kölenin izini sürerken, sevdiği kadını da arar ( Lee Da-Hae ).

the hanmaiden

KORESÖZLÜK
Hizmetçi, bir dolandırıcı tarafından kiralanan bir hizmetçinin hanımefendisine duyguğu gizli aşkı konu ediyor. 1930'larda geçen hikayede kendisini Kont olarak tanıtan bir dolandırıcı, gizemli ve saf görünen Japon varis Leydi Hideko'nun zenginliğini ele geçirmek için onu kendisine aşık etmeyi planlar. Sook-hee'yi ise ona yardım etmesi için Leydi'ye hizmetçi olarak kiralar. Ancak bu hizmetçinin her şeyden habersiz hanımefendisine delicesine aşık olması işleri karıştıracaktır... Film, Sarah Waters'nın Fingersimth adlı romanının modern bir Kore uyarlamasıdır. Filmin yönetmenliğini Chan-wook Park üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Jung-woo Ha, Min-hee Kim, Jin-woong Jo ve Tae Ri Kim gibi isimler yer alıyor.
the hanmaiden

a bittersweet life

yukiko
Gangland patronu Kang ( Kim Yeong-Cheol ), kız arkadaşının sadakatsiz olduğundan şüphelenir ve sorunu çözmesi için güvenilir sağ kolu Sun-woo'yu ( Lee Byung-Hun ) gönderir . Alışılmadık bir zayıflık anında, Sun-woo , lütfu ve insanlığı tarafından alınan Hee-Su'ya ( Shin Min-A ) aşık olur . Sun-woo, sonunda sevgilisiyle Huei-Su'yu yakaladığında, onu öldüremediğini fark eder ve kaçmasına izin verir. Bu, Kang'ı çileden çıkarır ve haydutlarına onu vahşice dövmelerini ve ölüme terk etmelerini emreder. Ancak, işi bitirmezler ve Sun-woo sonunda kendini yeniden canlandırdığında, aklında intikamdan başka bir şey yoktur.

güney kore tarihi

KORESÖZLÜK
Kore tarihi MÖ 3000 yılına kadar uzanır. Çin'in eline geçtikten sonra, Budizm ve Çinlilerin etkisinde kaldı. Daha sonraları 7. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar değişik hanedanların idaresi altında bağımsız olarak yaşadı. 1910 yılında Japonlar Kore'yi işgal ederek koloni haline getirdiler. Bu durum, 1945 yılına kadar sürdü. II. Dünya Savaşı'nda Japonya'nın yenilmesinden sonra Güney Kore'yi ABD, Kuzey Kore'yi de SSCB işgal etti. Böylelikle kuzeyde komünist, güneyde kapitalist rejim kurulmuş oldu. SSCB nin yıkılışı ve Komünizmin çöküşüne rağmen iki ayrı ülke durumunda yaşayan halklar tekrar birleşememiştir. Özellikle Kore Savaşı'nda bunun nedenleri belirtilmiştir.

player

KORESÖZLÜK
Bir suç geliri ödeme ekibi, akıllı bir dolandırıcı, bir savaşçı, bir bilgisayar korsanı ve bir sürücüden oluşur. Suç gelirleri kurtarma ekibi, suçlular tarafından saklanan mülkleri geri almaya çalışır. Kang Ha-Ri ve Cha A-Ryeong, suç gelirlerini geri ödeme ekibinin üyeleridir. Cha A-Ryeong, o küçükken ailesi tarafından terk edilmiş ve araba kullanma konusunda yeteneklidir.

okul konulu kore dizileri

alinya
Okul konulu Kore dizileri
Seri:2
True beatuy:Dizi, görünüşü konusunda kendine güveni olmayan ve kendini güzel göstermek için makyaj yapan Lim Joo-Kyung'un (Mun Ka-Young) hikâyesini konu almaktadır. Kalbinde derin bir yara ile yaşayan Lee Su-Ho (Cha Eun-Woo) ile karşılaşır. Sırlarını birbirleri ile paylaştıkça olgunlaşırlar.

at a distance spring is green

KORESÖZLÜK
Yeo Joon ( Park Ji-Hoon ), Kim So-Bin ( Kang Min-Ah ) ve Nam Soo-Hyun ( Bae In-Hyuk ) dahil olmak üzere genç üniversite öğrencilerinin hikayesi .

Yeo Joon üniversite birinci sınıf öğrencisidir. Sevimli bir görünüme ve parlak bir kişiliğe sahiptir. İnsanlara sadece iyi bir imaj göstermeye çalışır. Zengin ebeveynleri var, ancak ebeveynlerinden yeterince sevgi görmedi.

Kim So-Bin 3. sınıf bir üniversite öğrencisidir. O samimi ve dürüst. Anne ve babası boşandıktan sonra babasıyla yaşamaya başlamıştır.

Nam Soo-Hyun zeki, mükemmeliyetçi bir üniversite öğrencisidir. İyi görünümlü bir görünüme sahip ve mükemmel akademik notlar alıyor. Ama maddi olarak zor durumda. Kendisinin yanı sıra ailesinin annesi ve küçük kardeşinin geçimini sağlamak için çeşitli yarı zamanlı işler yapmaktadır. durumu nedeniyle insanlara karşı alaycıdır.
at a distance spring is green

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol