bts

btsxjimin
BTS üyesi
gerçek adı :Jung Ho Seok
pozisyonu:Rapçi, dansçı, vokal
doğum tarihi:18 Şubat 1994
burcu:Kova
boyu:1.77
kilosu:65
kan grubu:a
doğum yeri:Gwangju
kardeşleri:
hobisi:Dans etmek
eğitimi:Gwangju Global Lisesi, Global Cyber ​​Üniversitesi
favori sayısı:bulamadım
en sevdiği renkler:yeşil
en sevdiği yemekler:bulamadım

dizi önerileri (okul konulu)

btsdaily
Sassy, Go Go (IMDb Puanı: 7.6)
2015 yapımı 12 bölümlük bu okul konulu Kore dizisindeyse, sert bir eğitim sisteminin uygulandığı, hırslı öğrencilerle dolu bir okuldaki bir grup gencin aşk ve arkadaşlık ilişkilerine sarılmaları anlatılıyor. Başrollerde Han-Yeon Cha, Soo-bin Chae ve Eun-ji Jung yer alıyor.
dizi önerileri (okul konulu)

film

btsdaily
Parasite (2019) - IMDB Puanı: 8,6

Güney Kore sinemasının dünya festivallerinde en çok başarı elde etmiş olan filmi Parasite'dir. Film, yoksulluk içinde yaşayan ve fakir bir hayat süren Kim ailesinin, oldukça zengin ve varlıklı olan Park ailesi ile arasındaki ilginç ve karmaşık hikayeye odaklanmaktadır. Kimliklerini saklayarak Park ailesinin evine yerleşen Kim ailesinin başına bir dizi olay gelir..

bin jip

KORESÖZLÜK
Tae-suk, motorsikletine atlayıp yollara düşen ve karşılaştığı boş apartman dairelerinde kendine başka hayatlar yaratan yalnız bir adamdır. Tatil gibi çeşitli nedenlerden ötürü evlerinden bir süre ayrı kalan insanları takip eden Tae-suk, onların bıraktığı boş evlere girip bir süreliğine burada misafir olmaktadır, bunun karşılığında ise kendince çalışmayan ev aletlerini tamir ederek borcunu ödemektedir. Bu ziyaretlerinden biri sırasında evde yalnız olmadığını fark eder...
Uzakdoğu sinemasının en yetkin isimlerinden biri olan Kim Ki-Duk imzalı film yönetmenin en önemli yapıtlarından biri.

bin jip

rich man

KORESÖZLÜK
Lee Yoo-Chan ( Suho ) IT şirketi Next In'in CEO'sudur. Şirketi kurdu ve şimdi genç profesyoneller için çalışmak için en arzu edilen yer. Kibirlidir ve genel olarak insanlara güvenmez. Lee Yoo-Chan ayrıca yüzleri tanıyamama sorunu yaşıyor.

Kim Bo-Ra ( Ha Yeon-Soo ) Jeju Adası'nın kırsal kesiminde doğdu. Ailesinin gururu ve memleketinde akıllı olduğu için ünlü. Üniversiteye gitmek için Seul'e gider ve ailesinin onun için yüksek beklentilerini taşır. Üniversitedeki son yılında Kim Bo-Ra, işini bulmakta zorluk çeker. Onun hayali Next In'de çalışmak. Kim Bo-Ra, Lee Yoo-Chan ile tanışır ve hayatları değişir.

girls' generation

KORESÖZLÜK
2007'deki çıkışlarıyla herkesi Girls' Generation'ın yeni dünyasına getiren bu kızlar kısa sürede etkilerini yayacak ve dünya çapında sayısız insana ilham verecekti.

Çok çeşitli konseptler sergileyerek ve özgüven ve güçlendirme mesajları paylaşarak sadece zamana direnmekle kalmadılar, aynı zamanda sevilen “Ulusun Kız Grubu” unvanını da kazandılar.
girls' generation

dizi

btsdaily
Itaewon Class (2020) – IMDb: 8,2
dizi
Netflix'in 2020 yılında izleyicilerine sunduğu dikkat çekici yapımlardan biri olan Itaewon Class dizisi izleyicisine güzel bir Kore draması sunuyor. Dizide eski bir mahkum arkadaşıyla birlikte Seul'un en canlı sokağında bar açmaya çalışan ana karakterimiz ve bu süreçte karşılaştığı sorunlar konu edinilmiştir. Dizi özellikle duygusal sahneleri ve oyunculuk performanslarıyla izleyicisini büyülemeyi başarmıştır.

welcome 2 life

KORESÖZLÜK
Dizi, geçirdiği gizemli bir trafik kazası sonrasında paralel bir dünyaya giren Lee Jae-Sang'ın (Rain) etrafında dönmektedir. Lee Jae-Sang sadece parayı önemseyen ve yasalardaki boşlukları kullanarak müvekkillerini mahkûmiyetten kurtaran bir avukattır. Ancak bir gün, bir trafik kazası geçirir ve kendisini paralel bir dünyada bulur. Bu paralel dünyada, kendisi yasaları uygulamak konusunda katı olan bir savcıdır. Dahası 10 yıl önce ayrıldığı eski kız arkadaşı (Lim Ji-Yeon) ile bu dünyada evlidir. Kendisinin tam zıttı bir kişiliğe sahip bu dünyaya ayak uydurmak için mücadele etmeye başlar.
welcome 2 life

korece kelimeler

korehayranıyım
Koredeki bazı kelimeler
"HOŞÇAKAL"
Hoşçakal kelimesi iki şekilde söylenir birisi giden kişi için diğeri ise onu yolcu eden kişi için
Ayrılan kisi için "annyeonghi gyeseyo"(안녕히 겨세요)
Kalan kişi için "annyeonghi gaseyo"(안녕히 가세요)
Kullanılır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol