the best hit

kore
Gerçekten başlanılmaması gereken bir dizi. Tamam konusuna eyvallah ama senarist maalesef diziyi nasıl mahvedebilirim çabalarına girmiş resmen. Dizinin başları gerçekten güzeldi fakat gerek aşk üçgeni olsun gerek dizideki bazı mantık hataları olsun diziyi izlenilmez yapıyor. Çok büyük umutlarla başlamıştım ama maalesef hayal kırıklığına uğradım.

koresozluk.com açıldı

KORESÖZLÜK
Yeni nesi Kore sözlüğümüz koresozluk.com açıldı :)

Kore dünyası ile ilgili tüm bilgi ve birikimlerimizi yazarlarımız ve okurlarımızla paylaşmak için heyecanlıyız.

kore dizileri, kore filmleri, kore magazini, kpop, kore ünlüleri, kore yemekleri, kore tarihi, kore ürünleri .... kısaca Güney Kore'ye dair ne varsa bu yeni nesil sözlükte toplamayı amaçlıyoruz.
2

the great battle

KORESÖZLÜK
Ansi Kalesi kuşatmasını konu alan tarihi-aksiyon Kore filmi, Yang Man-chun ve Goguryeo'nun 88 gün boyunca 500,000 Tang askerine karşı verdiği mücadeleyi anlatıyor. The Great Battle, tarihi-aksiyon filmlerinden zevk alanların keyifle izleyebileceği, kaliteli sinematografisiyle izleyiciyi kendisine bağlayan Kore filmi.

41.5 milyon dolar hasılat yapan 2018 yapımı Kore filmi The Great Battle için, kalenin bir replikası yapılmış ve çekimler 6 aydan daha kısa sürede bitirilmiş. Bununla beraber The Great Battle'ın, Korean Association of Film Critics tarafından Yılın En İyi 11 Filminden Biri seçildiğini de hatırlatmak isteriz.

love wish

KORESÖZLÜK
Son Da-Eun ( Choi Ye-Bin ), kaderin cilvesi olan bir aşk bulmayı uman bir lise öğrencisidir. Ailesiyle birlikte Incheon'dan Seul'de yeni bir daireye taşınır. Yeni dairesindeki ilk gününde, kendisiyle aynı asansöre binen bir çocuk görür. Güzel görünüşü nedeniyle ona aşık olur.

Son Da-Eun, yeni okulundaki ilk gününde, yeni okulundaki dairesinin asansöründen çocuğu fark eder. Çocuk onun sınıf arkadaşı ve adı Kim Seung-Hyu ( Choi Young-Jae ).

the man from nowhere

KORESÖZLÜK
Cha Tae-Sik (Woo Bin), mahallesinde "Ajusshi" olarak bilinen esrarengiz ama çevresine zararı dokunmayan bir adamdır. Bir rehine dükkanı işleten Cha Tae-Sik, komşusunun kızı olan So-Mi (Kim Sae-Ron) ile aralarında bir bağ oluşur. Esrarkeş annesi sorun çıkardığında ona göz kulak olur. Küçük So Mi, annesinin çalıştığı yerde karıştığı bir uyuşturucu işinden dolayı kaçırılır. Bunun üzerine Cha Tae-Sik ,mafya tarafından kaçırılan küçük kıza yardım etmek için çekildiği köşesinden dışarı çıkar.
the man from nowhere

kore kültürü merkezi

KORESÖZLÜK
Kore Kültür Merkezi, Kore ve Türkiye arasındaki kültür alışverişini güçlendirmek için 13 Ekim 2011 tarihinde Kore Hükümetine bağlı olarak Türkiye'nin başkenti Ankara'da kurulmuş olan bir devlet kurumudur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol