monsta x

KORESÖZLÜK
Üyeler 2015'te birlikte çıkış yapmak için No.Mercy hayatta kalma programını fethettikleri gibi , MONSTA X tüm dünyanın dikkatini çekti.

Korece, Japonca ve İngilizce dahil olmak üzere birçok dilde müzik yayınlayan ve daha koyu, daha keskin konseptlerden daha hafif, daha kabarcıklı olanlara kadar uzanan bir müzik tarzı ve estetiği sergileyen sanatçılar, benzersiz ve farklı tarzlarıyla sürekli olarak dikkat çekiyor.
monsta x

mr. sunshine 2

KORESÖZLÜK
1800'lerin son çeyreğinde Kore henüz Japonya işgaline uğramamışken küçük bir çocuk olan Eugene Choi, Jaseon'a sefere gelen Amerikan askerleri tarafından savaşın içerisinden alınır kurtarılarak Amerika'ya getirilir.Yıllar sonra Eugene Choi, bir yetişkin olduğunda çocukken kaçtığı memleketi Jaseon'a bu sefer yeni bir kimlikle bir Amerikan askeri olarak geri döner.Yeniden Jaseon'a döndüğünde burada Ae-Shin isminde soylu bir kadına gönlünü kaptıracaktır.Diğer ismi Bay Sean Shine olan dizi APAN Star'ın 2018 ödüllerinde yılın en iyi dizisi seçilmiştir.

k-pop grupları

bunnyandduffy
Kpop Grupları 2: Exo

EXO (엑소), 2011 yılında oluşturulup 2012 yılında SM Entertainment altında çıkış yapmış bir Koreli-Çinli erkek grubudur. Çıkış yaptığı zaman 12 üyesi bulunan grubun şu anda 9 üyesi devam etmektedir. Exo grubunun Korece ağırlıklı şarkı söyleyen EXO-K ve Çince ağırlıklı şarkı söylenen EXO-M olmak üzere 2 alt grubu vardır. Exo'nun ilk albümü XOXO ticari anlamda oldukça başarılı olmuştur. Exo grubunun fanlarına Exo-l denmektedir. EXO-K ve EXO-M arasında Exo-love olarak aşk anlamına geldiği için bu isim verilmiştir. Grup üyelerinin çoğu askerde olmasına rağmen hala aktif bir şekilde devam etmektedir.

Üyeleri: Oh Sehun, Kim Jongin (Kai), Do Kyung-Soo (D.O), Kim Jong-Dae (Chen), Byun Baekhyun, Park Chanyeol, Kim Minseok (Xiuimin), Zhang Yixing (Lay), Kim Junmeyon (Suho)(grup lideri)


k-pop grupları



happy home

KORESÖZLÜK
Sam-Bong ( Kim Young-Chul ) Çin restoranı Gahwamansasung'u açar. Ailesine karşı ucuz ve otoriterdir. Bir karısı ve üç çocuğu var: ikizler Hae-Ryung ( Kim So-Yeon ) ve Man-Ho ( Jang In-Sub ) ve küçük kardeşi Hae-Won ( Choi Yoon-So ).

Hae-Ryung'un kocası Hyun-Ki ( Lee Pil-Mo ) ile mükemmel bir hayatı var gibi görünmektedir . Kayınvalidesi başarılı bir Kore geleneksel kıyafet tasarımcısıdır. Gerçekte, Hae-Ryung'un hayatı mükemmel olmaktan uzaktır. Tek oğlu 5 yıl önce bir trafik kazasında öldü. Kocası ona karşı kayıtsız, kayınvalidesi ise özel hayatında ona karşı acımasızdır. O sırada Hae-Ryung, Ji-Gun ( Lee Sang-Woo ) ile tanışır . Ortak bağları paylaştıkça yakınlaşırlar, ancak Ji-Gun'un Hae-Ryung'a söyleyemeyeceği bir sırrı vardır.

Hae-Ryung'un ikiz kardeşi Man-Ho, beceriksiz ve çocuksu. Karısı Mi-Soon ( Kim Ji-Ho ) ile babasının Çin restoranında çalışmaktadır . Hem işte hem de evde Mi-Soon'a güveniyor. Bir gün, geçmişte Sam-Bong'un restoranında çalışan ve Mi-Soon ile aynı yetimhanede büyüyen Se-Ri ( Yoon Jin-Yi ), bir bebek oğluyla ortaya çıkar. Se-Ri, Mi-Soon'a çocuğun babasının Man-Ho olduğunu söyler.

En küçük kardeş Hae-Won bir moda dergisinde editör olarak çalışmaktadır. Yeni baş editörü Kang-Min'i ( Park Min-Woo ) sevmiyor , çünkü babasının şirketin CEO'su olması nedeniyle pozisyonu kazandı.

all about my romance

koreanturk
Kim Soo-Young ( Shin Ha-Kyun ) ulusal meclisin yeni seçilmiş bir üyesidir. Muhafazakar Yeni Kore Partisi üyesidir. Seçimden önce, Kim Soo-Young yargıç olarak çalıştı, ancak daha yüksek makamlar tarafından baskı gördü ve siyaset dünyasına girmeye karar verdi. Şimdi, Kim Soo-Young, kız kardeşinin ölümünden sonra siyaset dünyasına giren ulusal meclis üyesi No Min-Young ile karışık bir duruma girer. Hiçbir Min-Young'ın kız kardeşi başkan adayı değildi. Hiçbir Min-Young, ulusal mecliste yalnızca iki üyesi olan İlerici İşçi Partisi'nin de üyesi değil. Kim Soo-Young ve No Min-Young daha sonra birbirlerine karşı romantik duygular beslemeye başlarlar.
all about my romance

the slave hunters (chuno)

KORESÖZLÜK
Joseon Hanedanlığı döneminde geçen "Chuno", köle avcıları ("Chuno Ggun" olarak bilinir) ve köleler ("Nobi" olarak bilinir) dünyası etrafında döner. Köleler bazen kölelik sisteminin içine doğmuş, bazen de bir suçun cezası olarak köle olmuşlardır. "Chuno" dizisinde bir köle avcısı ( Jang Hyuk ) böyle bir kaçak kölenin ( Oh Ji-Ho ) izini sürmeye çalışır . Kaçak köle, işlemediği bir suçla haksız yere suçlandıktan sonra nobi oldu. Köle avcısı kaçak kölenin izini sürerken, sevdiği kadını da arar ( Lee Da-Hae ).

enhypen

KORESÖZLÜK
Hayatta kalma programı I-LAND aracılığıyla bir araya gelen yedili, yeni nesil önde gelen bir K-Pop sanatçısı yaratma hedefiyle kuruldu.

Yakıcı tutkuları ve azimleriyle, çıkışlarından önce bile bu hedefe ulaşmayı çoktan başarmışlardı. Önde gelen sanatçılar olarak onları daha da farklı kılan bu 7 adam, geniş becerileri ve ilgi çekici konseptleri ile hayranlarla olan güçlü bağları ile büyülemeye devam ediyor.
enhypen

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol