topik sınavı

bangtanman
Bugün 10 Temmuz'da gerçekleştirilen 77. Korece Yeterlilik Sınavı'nın (TOPIK) sonuçları topik.go.kr web sitesinde açıklandı. Giren arkadaşlar varsa sınav hakkındaki düşünceleriyle başlığı yeşillendirirse sevinirim. Fikir alışverişi yapmak için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Ben henüz sertifikamı indirmek için sırada bekliyorum.

dizi

btsdaily
Find Me in Your Memory (2020) – IMDb: 7,4
yaşadığı her şeyi an be an hatırlayan bir adam ve son derce unutkan bir kadının arasındaki aşk ilişkisini anlatıyor. Romantizm ve komediyi bir arada izleyicisine sunan dizi aynı zamanda Kore'de bu yılın en çok izlenen kore dizileri sıralamasında birinci sırada gösteriliyor.

at a distance spring is green

KORESÖZLÜK
Yeo Joon ( Park Ji-Hoon ), Kim So-Bin ( Kang Min-Ah ) ve Nam Soo-Hyun ( Bae In-Hyuk ) dahil olmak üzere genç üniversite öğrencilerinin hikayesi .

Yeo Joon üniversite birinci sınıf öğrencisidir. Sevimli bir görünüme ve parlak bir kişiliğe sahiptir. İnsanlara sadece iyi bir imaj göstermeye çalışır. Zengin ebeveynleri var, ancak ebeveynlerinden yeterince sevgi görmedi.

Kim So-Bin 3. sınıf bir üniversite öğrencisidir. O samimi ve dürüst. Anne ve babası boşandıktan sonra babasıyla yaşamaya başlamıştır.

Nam Soo-Hyun zeki, mükemmeliyetçi bir üniversite öğrencisidir. İyi görünümlü bir görünüme sahip ve mükemmel akademik notlar alıyor. Ama maddi olarak zor durumda. Kendisinin yanı sıra ailesinin annesi ve küçük kardeşinin geçimini sağlamak için çeşitli yarı zamanlı işler yapmaktadır. durumu nedeniyle insanlara karşı alaycıdır.
at a distance spring is green

kore sözlük formatı

kore
1-) sözlük yazarları, diğer sözlük yazarları ile polemiğe girmemeli, hakaret etmemelidirler.

2-) sözlük yazarları, kişi veya kurumlara hakaret eden entryler girmemelidirler.

3-) sözlük yazarları, ilgili başlıklara tanım, alıntı (belirtmek şartıyla), bakınız veya örnek şeklinde entry girmelidirler.

4-) sözlük yazarları, entrylerinde adres, telefon numarası, isim, e-mail adresi, özel mesaj bilgilerini kullanmamalıdırlar.

5-) sözlük yazarları, entrylerinde dil bilgisi ve noktalama işaretlerine özen göstermelidirler. sözlüğün dili türkçe'dir, tamamı yabancı dilde olan entryler silinir. türkçe dilinde özet yazılmalıdır veya yıldızlı bakınızla çeviriler yapılmalıdır.

6-) sözlük yazarları, entrylerinden kendileri sorumludurlar. sözlük yönetimi entrylerin hukuki yaptırımından sorumlu değildir. savcılık tarafından talep edildiği takdirde yazarların ip bilgileri hukuki süreç kapsamında verilebilecektir.

7 -) sözlük yazarları, entrylerinde etnik, ırk, cinsiyet, cinsel yönelim veya din gibi herhangi bir türde ayrımcılık yapmamalıdırlar.

8 -) gerekli durumlarda, sözlük yöneticileri, herhangi bir entryi ya da kişiyi silmek/durumunu değiştirmek vb. hakkına sahiptir. bu işlem sonrası yöneticinin kişilere bilgilendirme yapması gerekmez.

9-) sözlük yazarları, özel mesajları izinsiz deşifre edemez. özel mesajlarla diğer yazarlara taciz, tehdit ve reklam içerikli istenmeyen mesajlar göndermemelidirler.

10-) sözlük yazarları, entrylerinde özel hayata saygı göstermeli, deşifre olmamış kişileri istekleri dışında deşifre etmemelidirler.

11-) sözlük yazarları, diğer yazarların isim, adres, telefon, e-posta adresi gibi kişisel bilgilerini hiçbir şekilde başka yerde kullanmamalıdırlar.

12-) sözlük yazarları girdikleri tüm entryleri sildiklerinde yöneticiler tarafından çaylak yapılır ya da sözlükten uçurulurlar.

13-) bu kurallar yöneticiler tarafından gerekli görüldüğünde herhangi bir bildirime gerek görmeden güncellenebilir, ek yapılabilir. kuralları takip etmek yazarların sorumluluğundadır.

kore sözlükte yazılanlar doğru olmayabilir. site içeriği küçük yaştakiler için uygun olmayabilir. sitede yazılanların sorumlusu yazarlarıdır. site içinden alıntılarda kore sözlük kaynak olarak belirtilmelidir. kore sözlük tüm haklarını saklı tutar. bu site toplum tarafından kısıtlanan birçok bireyin daha özgürce yazabildiği bir platform olmayı amaçlar.

nickaltı diye bilinen, bir yazarın nicki ile oluşturulmuş başlıklar kore sözlük'te yasak değildir.
entryleriniz; tanım, tanım devamı, örnek veya bakınız içermiyorsa silinir. sözlük formatının dikkatlice okunması tavsiye edilir.

sympathy for lady vengeanca

KORESÖZLÜK
İntikam Meleği'nde; işlemediği bir suçu üstlenmek zorunda kalıp Kyoungju Kadın Hapishanesi'nde 13,5 yıl yatan Lee Geum-ja'nın hikayesi anlatılıyor. Hapise düştüğü gün intikam alma sürecini başlatan ve bu amaçla ileride özel bir hizmet talep edeceği mahkum arkadaşlarına akla hayale gelmedik güzellikler yapan Lee Geum-ja; kendisini bu duruma sokan kişiyi bizzat kuracağı mahkemede yargılayacağı günün hayaliyle yaşamaktadır. Bu arada intikam almayı düşündüğü kişinin de kendine göre planları vardır…Kuzey Kore'li casusu, soyguncu çifti, kocasını ve kocasının metresini öldürdükten sonra pişirip yiyen “cadı”sı, menfaatçi rahibi, sakat pastacısı ve çılgın fahişesi ile Fellini biçimciliğine sahip grotesk bir sirki andıran İntikam Meleği; Chan-Wook Park'ın intikam üçlemesinin en iyi görüntü ve ses çalışmasına sahip.
sympathy for lady vengeanca

love in sadness

korean
Seo Jung-Won ( Ji Hyun-Woo ) plastik bir cerrahtır. O iyi bir insan, akıllı ve yakışıklı. Yoon Ma -Ri'ye ( Park Han-Byul ) aşık olur . Yoon Ma-Ri bir sanatçı ve bir chaebol ailesinin gelinidir. Evlilik hayatı sefildir. Kocası Kang In-Wook ( Ryu Soo-Young ) mükemmel bir koca gibi görünür ama Yoon Ma-Ri'ye takıntılıdır ve ona şiddet uygular. Yoon Ma-Ri, takıntılı kocasından kaçmaya karar verir. Seo Jung-Won ile tanışır ve ona aşık olur.

kore dizileri

btsdaily
Missing Nine
kore dizileri
IMDb Puanı: 6,9
Yapım Yılı: 2017

Sadece Legend Entertainment adındaki bir firmada çalışan 9 kişinin bindiği özel uçak, bilinmeyen bir nedenle arızalanarak bir adaya düşer ve uçakta bulunan 9 kişi de hayatta kalmayı başarmıştır. Fakat aradan geçen 4 ayda, 8 kişi ölmüş ve Ra Bong-Hee olayın son tanığı olarak tek başına kurtarılmayı beklemektedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol