dizi önerileri (okul konulu)

alinya
Okul konulu Kore dizileri
Seri:1
Falling Love



Ayrılık anksiyetesi bozukluğundan muzdarip Kang Pa Rang, her hafta farklı birine olan aşkını itiraf eder. Pa Rang'ın inatçı en iyi arkadaşı Lee Shi Won, son 10 yıldır Pa Rang'ın herhangi biriyle çıkmasına engel oluyor. Zaman zaman kızlar tarafından reddedilen Pa Rang, 10 yıllık arkadaşı Shi Won'a olan aşkını itiraf eder, ancak reddedilir. Sosyal açıdan tuhaf olan ancak 10 yıl üst üste sınıf başkanı seçilen psikopat Shi Eon hakkında tuhaf söylentilerin olmasının bir nedeni var. Gerçek duygularını soğuk yorumlarının ardına gizler, ancak on yıllık arkadaşı Shi Won'a bakışında bir şeyler vardır. 18 yaşında, birçok zorluk ve itirafla karşılaştılar, ancak çoğu zaman başarısızlıkla sonuçlandı. Tuhaf bir yaş. Aşkı bir girişim olarak bitirmek yerine, aşkı bulabilecekler mi?

kore dizileri

btsdaily
She was pretty
kore dizileri
IMDb Puanı: 7,7
Yapım Yılı: 2015

Çirkin geçen çocukluk dönemlerinin ardından büyüyerek çekici bir erkek haline gelen Ji Sun-joo ile küçüklüğünde çok güzel bir kız olan fakat büyüyünce çirkinleşen Ji Sung-joon'un küçüklüklerinden, yetişkinlik hallerine uzanan hikayeyi konu ediniyor.

18 vs 29

KORESÖZLÜK
Hye-chan, popüler bir film yıldızı olan Sang-yeong'un 29 yaşında mutsuz bir karısıdır. Boşanma davası açmaya giderken, bir trafik kazası hayatını büyük ölçüde değiştirir. Hye-chan, 29 yaşındaki aynı kadın olarak iyileşir, ancak hala on sekiz yaşında olduğunu düşünür! Sang-yeong (çocukluktaki düşmanı) ile evli olduğuna inanamasa da, onların çocuksu tartışmaları kayıp aşklarını yeniden alevlendirir. Sang-yeong, Kore'de yakışıklı, kendini ifade eden ve başarılı bir film yıldızıdır. Ailesinin kötü şöhretli geçmişi nedeniyle, önce ılık ve duygusuz görünür, ancak ruhunun derinliklerinde oldukça savunmasız kalır. Hye-chan ile şiddetli bir tartışmanın ayrılık tehditleriyle sonuçlanmasından sonra, kocasının ayrılık taleplerini yerine getirmek için evden ayrılır ama şaşırtıcı derecede farklı bir zihin yapısıyla geri döner... Görünüşe göre hafızasının son on bir yılı elinden alınmış!
18 vs 29

a moment to remember

KORESÖZLÜK
27 yaşındaki moda tasarımcısı Soo-Jin (Son Ye-Jin) kola almak için bir markete girer ancak aldığı kutu kolayı ve cüzdanını markette unutarak oradan çıkar. Kısa bir süre sonra unuttuklarını hatırlayarak markete geri döner. Marketten bir adamın (Jung Woo-Sung) elindeki kutu kola ile çıktığını görür. Kendi kolası olduğunu düşünerek kutu kolayı adamın elinden aldığı gibi bir dikişte bitirir. Daha sonra cüzdanını almak için markete girer ancak market çalışanı ona unuttuğu kutu kolayla birlikte cüzdanını iade eder.

Bir gün Soo-Jin'in babasının sorumlu olduğu inşaat alanına gider ve orada kendi kutu kolasını çaldığını zannettiği adamla karşılaşır. Adamın adının Cheol-Su olduğunu ve orada ustabaşı olarak çalıştığını öğrenir. Bu ikili arasında bir aşk başlar ve sonunda evlenirler. Çiftin hayatı harikadır. Ancak Soo-Jin'in unutkanlıkları daha da artar ve sonunda Alzheimer olduğunu öğrenir.
a moment to remember

dark hole

KORESÖZLÜK
Lee Hwa-Sun ( Kim Ok-Vin ), Seul Metropolitan Polis Teşkilatının bölgesel soruşturma biriminde bir dedektiftir. Kocasını öldüren kişiden bir telefon alır. Lee Hwa-Sun daha sonra Muji Şehrine gider. Orada insanlar gizemli bir karanlık dumanı içine çeker ve canavarlara dönüşürler. Muji Şehri sakinleri dehşete düşer. Lee Hwa-Sun oradaki insanları kurtarmak için mücadele eder ve aynı zamanda kocasının katilinin peşine düşer.

Bu arada Yoo Tae-Han ( Lee Joon-Hyuk ) tüm hayatı boyunca Muji Şehrinde yaşamıştır. Bir zamanlar dedektif olarak çalıştı ama bir dava yüzünden işi bırakmak zorunda kaldı. Şimdi bir tamirci şoförü olarak çalışıyor. Onun hala güçlü bir adaleti var, aynı zamanda kolay huylu ve şakacı. Yoo Tae-Han şimdi, insanların canavarlara dönüşmesine neden olan karanlık duman yüzünden şehrinin kaosa sürüklenmesiyle karşı karşıya. Muji Şehrindeki insanları kurtarmak için Lee Hwa-Sun'a katılır.

hello monster (remember you)

KORESÖZLÜK

Dizi, bir adamın (Seo In-Guk) ve ona bir davayı çözmek için gizlice yaklaşan bir kadının (Jang Na-Ra) etrafında dönmektedir. İkisinin de farklı nedenleri olmasına rağmen suç vakalarını çözmek için birlikte çalışmaya başlarlar. Aralarında Aşk-Nefret ilişkisi başlayan bu ikili gerçek duygularını gizlerken suç vakalarını çözer.
hello monster (remember you)

the hypnosis

KORESÖZLÜK
Sınırda kişilik bozukluğu çeken Jin-Su ( Kim Hye-Soo ), kocasının ( Yoon Chan ) ilişkisini öğrendikten sonra intihara teşebbüs eden başarısız bir romancıdır . Yakında ayrılacağı bir kuruma kendini adamıştır. Jin-Su, bir yıl sonra tesadüfen Seok-Won ( Kim Tae-Woo ) ile tekrar karşılaşır. Doktorun onu hipnoz kullanarak onunla seks yapması için manipüle ettiği bir ilişkiye başlarlar. Sonuç olarak, onu kontrol etmek ve ikisi arasında tutkulu bir ilişki yanılsaması yaratmak için hipnozu kullanır. Doktorun kendi özel kargaşası var, hala karısının intiharıyla başa çıkmak için mücadele ediyor.

korece kelimeler

korehayranıyım
Koredeki bazı kelimeler
"HOŞÇAKAL"
Hoşçakal kelimesi iki şekilde söylenir birisi giden kişi için diğeri ise onu yolcu eden kişi için
Ayrılan kisi için "annyeonghi gyeseyo"(안녕히 겨세요)
Kalan kişi için "annyeonghi gaseyo"(안녕히 가세요)
Kullanılır.

the heirs

simalunnie
The Heirs, benim en sevdiğim dizidir. Diziyi beş veya altı kez izledim. Mükemmel ötesi bir dizi. Özellikte okul konulu dizi seviyorsanız izlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Şunu da vurgulamak isterim ki Lee Min-Ho, Park Shin-Hye ve Kim Woo-Bin'nin oyunculuğu kelimenin tam anlamı ile mükemmel! Konusu ise Amerika da karşılaşan Kim Tan (Lee Min-Ho) ve Cha Eun-Sang (Park Shin-Hye) farklı sosyal sınıftalar ve bir olay yüzünden Kore'de sadece zenginlerin gittiği bir okula gider Cha Eun-Sang. Bunun üzerine olaylar gelişir. Krystal Jung benim en sevdiğim tiplemelerden birisidir.

han ji-hyun

koresozluk
Profil
İsim: Han Ji Hyun
Hangul: 한지현
Doğum: 21 Mart 1996
Doğum Yeri: Seul , Güney Kore
Yükseklik: 170cm.
Kan grubu:
Instagram: hanjiji54


Filmler
Seobok (2021) - market öğrencisi


Drama dizisi
Çatı Katı 3 (SBS / 2021) - Joo Seok-Kyung
Çatı Katı 2 (SBS / 2021) - Joo Seok-Kyung
Çatı Katı (SBS / 2020-2021) - Joo Seok-Kyung
Rüzgar Esiyor | Barami Boonda (JTBC / 2019) - Sun-Kyung

film

btsdaily
The Man From Nowhere (2010) - IMDB Puanı: 7,8

Aksiyon, dram ve gerilim türündeki filmin yönetmenliği Jeong-beom Lee yaptı. Filmde Tae-sik adında genç bir erkeği etkilemeye çalışan So Mi'nin, annesi uyuşturucu batağındadır ve bir gün uyuşturucu çaldığı için mafya üyeleri tarafından öldürülür. So Mi ise organ kaçakçıları tarafından kaçırılır. Bir zamanlar hapiste de yatmış olan ve şimdi bir rehin dükkanında yalnız yaşayan Tae-sik, So Mi'yi organ kaçakçılarının elinden kurtarmak için büyük bir mücadeleye girişir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol