3rd hospital

KORESÖZLÜK
Güney Kore'de Seohan Ulusal Tıp Merkezi açılıyor. Hastane, batı tıbbı ile geleneksel doğu tıbbını birleştiren türünün ilk örneğidir. Hastanenin açılış törenine giderken, Dr. Doo-Hyun ( Kim Seung-Woo ) trafik kazasında yaralanan bir kişiyi kurtarır. Seung-Hyun ( Oh Ji-Ho ) hastanede doğulu bir doktor olarak çalışmaya başlar ve batılı bir tıbbi prosedür uygulayarak bir çocuğun hayatını kurtarır. Seung-Hyun, batılı tıbbi prosedürleri uygulamak için lisanslı olmadığı için, diğer batılı tıp doktorları öfkeyle protesto ediyor. Hastane, batılı eğitimli doktorlarla doğulu doktorlar arasındaki bölünmeden kurtulabilecek mi?
3rd hospital

love wish

KORESÖZLÜK
Son Da-Eun ( Choi Ye-Bin ), kaderin cilvesi olan bir aşk bulmayı uman bir lise öğrencisidir. Ailesiyle birlikte Incheon'dan Seul'de yeni bir daireye taşınır. Yeni dairesindeki ilk gününde, kendisiyle aynı asansöre binen bir çocuk görür. Güzel görünüşü nedeniyle ona aşık olur.

Son Da-Eun, yeni okulundaki ilk gününde, yeni okulundaki dairesinin asansöründen çocuğu fark eder. Çocuk onun sınıf arkadaşı ve adı Kim Seung-Hyu ( Choi Young-Jae ).

k-pop

btsdaily
3ye

k-pop
GH Entertainment tarafından 2019'da kurulan 3YE kpop kız grupları arasında yer alıyor. 21 Mayıs 2019'da “DMT” adlı ilk teklisini piyasaya süren grubun bu zamana kadar 1 Ep'si, 5 teklisi ve 1 de ödülü (KY Star Awards'tan) bulunuyor. 3YE, diğer k-pop gruplarına göre daha az üyeye sahip. Üç kişiden oluşan grupta ana vokalde ve Rap'te Yuji, vokalde Yurim ve ana Rap'te ve vokalde ise Haeun yer alıyor.

the last princess

KORESÖZLÜK
Prenses Deokhye ( Son Ye-Jin ), Kore'nin son prensesiydi.

Japon sömürge yönetimi altında, rehin olarak Japonya'ya götürülür. Dönemin zorlu koşullarıyla Kore halkının umudunu korumak için mücadele ediyor. Jang-Han ( Park Hae-Il ), Kore'nin bağımsızlığı için savaşan bir savaşçıdır. Görevi Prenses Deokhye'yi Güney Kore'ye geri getirmek ve o da onu seviyor.

emergency man and woman

KORESÖZLÜK
Dizi, başlarından evlenme ve boşanma geçtikten sonra aşkın asıl anlamını anlayan bir çiftin hikayesini anlatmaktadır. Ayrıca ölümle yaşam arasındaki savaşın olduğu acil servis yaşantısını izleyiciye göstermektedir.

Jin-Hee (Song Ji-Hyo) bir diyetisyen olarak tatmin edici bir hayat sümektedir. Daha sonra bir tıp fakültesi öğrencisi olan Chang-Min (Choi Jin-Hyuk) ile tanışır. Chang-Min'in ailesi doktorlarla doludur. Chang-Min'in zengin ailesi Jin-Hee ve Chang-Min evlenmesine karşı çıkmalarına rağmen, onlar evlenirler. Chang-Min tıp stajından vazgeçer ve bir ilaç satıcısı olarak çalışmaya başlar. Onların evlilik hayatı mutlu değildir. Chang-Min'in ailesi Jin-Hee'e tepeden bakmaktadır ve Chang-Min bile değişmiş gibi gözükmektir. Jin-Hee'den nefret etmeye başlar ve sonunda boşanırlar.

Onlar boşandıktan sonra, Jin-Hee bir tıp öğrencisi olur ve bir stajyer olarak çalışmaya başlar. Chang-Min de tıp okulundan mezun olur ve stajyer olarak çalışmaya başlar. Onlar çalışmaya başladıkları aynı hastanenin acil servisinde tekrar karşılaşacaklardır.
emergency man and woman

dali and the cocky prince

KORESÖZLÜK
Jin Moo-Hak ( Kim Min-Jae ), küresel restoran franchise firması Dondon F&B'yi işleten bir ailenin ikinci oğludur. Şirket, bir gamjatang (domuz kemiği yahnisi) restoranından yola çıktı. Eğitimden yoksundur, ancak para kazanma konusunda mükemmel bir yeteneği vardır.

Bu arada, Kim Da-Li ( Park Gyu-Young ) bir sanat galerisinde misafir araştırmacıdır. Prestijli bir ailenin tek çocuğu. Kim Da-Li 7 farklı dil konuşabiliyor ve iyi bir kişiliğe sahip ama yemek yapmak gibi ev işlerini yapmakta pek iyi değil.

Jin Moo-Hak ve Kim Da-Li birbirlerinin geçmişlerini bilmeden tanışırlar ve birbirlerine karşı iyi hisler geliştirirler. İflas eden bir sanat galerisi nedeniyle zengin, eğitimsiz bir ailenin oğlu ve prestijli bir ailenin kızı olarak yeniden karşılaşırlar.

melancholia

KORESÖZLÜK
Yolsuzluk yuvası olan özel bir lisede geçiyor. Matematik öğretmeni ile dahi bir matematik öğrencisi arasında güzel bir hikaye ortaya çıkar.

Ji Yoon-Su ( Lim Soo-Jung ) özel bir lisede matematik öğretmenidir. İyi huyludur ve ayrıca bir kez karar verdikten sonra ilerlemek için güçlü bir iradesi vardır. Ji Yoon-Su, her zaman zor matematik sorularının önünde çarpıntı yapan matematik konusunda tutkulu. Öğrencilerini matematik sorularına kendi cevaplarını ve kanıtlarını bulmaya teşvik eder. Paik Seung-Yoo ( Lee Do-Hyun ) ile ilişkiye girer .

Paik Seung-Yoo, Ji Yoon-Su'nun öğrettiği özel lisede bir öğrencidir. Pek konuşmuyor ama DSLR fotoğraf makinesiyle fotoğraf çekmeyi seviyor. Okulda arkadaşı yok ve akademik puanı en alt sıralarda yer alıyor ama şaşırtıcı bir geçmişi var. Küçükken sayısız matematik olimpiyatları kazandı. 10 yaşındayken ABD'de MIT'ye girdi ancak 12 yaşında aniden ortadan kayboldu.

bossam steal the fate

KORESÖZLÜK
Ba-Woo ( Jung Il-Woo ) dejenere bir adamdır. Kumar oynar, çalar, kavga eder ve para için bossam (bir dulun kaçırıldığı geleneksel yeniden evlenme prosedürü) yapacaktır. Gerçek kimliğini gizler. Bir bossam yaparken yanlışlıkla Prenses Soo-Kyung'u ( Kwon Yuri ) kaçırır . Prens Gwanghae'nin kızı ve düşmanı Lee Yi-Cheom'un gelinidir. Gizli bir siyasi anlaşma için sevdiği bir adamın ağabeyi ile evlendi, ancak düğün gününde kocası öldü. Daha sonra dul oldu.

successful story of a bright girl

KORESÖZLÜK
Yangsoon sert, cesur, havalı ve parlak bir genç kızdır. Ailesinin başı her zaman belaya girdiğinden, kendine bakabilmek için hizmetçi olarak çalışmak üzere Seul'e taşınır. Kitae, aynı zamanda Yangsoon'un işvereni olan küstah, inatçı bir kozmetik şirketi CEO'sudur. Küçük hatalardan sahneler yapar ve Yangsoon'u azarlamaya çalışır ama bunun yerine ondan bir ders alır. Birbirlerini sık sık tartışarak tanıdıkça Kitae, Yangsoon'un çekiciliğini yavaş yavaş fark eder. Bununla birlikte, Kitae, Juntae tarafından sevilen Nahee tarafından ateşli bir şekilde takip edilmektedir. Aşk oyunlarını oynarken Kitae, ailesinin ölümünün ardındaki sırrı keşfeder...

dizi önerileri (okul konulu)

alinya
Okul konulu Kore dizileri
Seri:5
Twenty Twenty Dizi Konusu
Yirmi Yirmi, yetişkin olduklarında karşılaştıkları gerçekçi sorunları paylaşan yirmi yaşındaki çocukların hayalini ve sevgisini anlatıyor. Lee Hyun Jin ve Chae Da Hee tanışır ve kendi sınırlarını oluşturarak birlikte olgunlaşmaya başlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol