night light

klip queen
Seo Yi-Kyung ( Lee Yo-Won ) hırslı bir şekilde kendi imparatorluğunu kurmak istiyor. O sakin ve aynı zamanda tutkulu. Açgözlülüğün günah olduğuna inanmıyor. Park Gun-Woo ( Jin Goo ) iyi bir görünüme sahiptir ve büyük bir şirketi işleten zengin bir aileden gelmektedir. Seo Yi-Kyung onun ilk aşkıdır ve hala ona aşıktır. Lee Se-Jin ( Uee ) fakir bir geçmişe sahiptir. İçinde bulunduğu durumdan umutsuzca kaçmak ister.
night light

whispering corridors 6 the humming

koresozluk
Eun-Hee ( Kim Seo-Hyung ) lise öğrencileriyle ilgili anılarını kaybetmiştir. Mezun olduğu lisede müdür yardımcısı olarak göreve başlar. Orada çalışmaya başladığından beri bilinmeyen fantazmalar ve işitsel halüsinasyonlar görüyor.

Bu arada, Ha-Young ( Kim Hyun-Soo ) okul zorbalığının kurbanıdır. Ancak okulda bir baş belası haline gelir. Bir gün, Ha-Young okulda kapalı bir tuvalete gider ve bir hayaletin sesini duyar. Orada Eun-Hee ile yüzleşir.

Eun-Hee ve Ha-Young, okuldaki tuhaf olayların kapalı banyoyla ilgili olduğunun farkındadır.

dizi önerileri (okul konulu)

btsdaily
Sassy, Go Go (IMDb Puanı: 7.6)
2015 yapımı 12 bölümlük bu okul konulu Kore dizisindeyse, sert bir eğitim sisteminin uygulandığı, hırslı öğrencilerle dolu bir okuldaki bir grup gencin aşk ve arkadaşlık ilişkilerine sarılmaları anlatılıyor. Başrollerde Han-Yeon Cha, Soo-bin Chae ve Eun-ji Jung yer alıyor.
dizi önerileri (okul konulu)

bts

btsxjimin
BTS üyesi
gerçek adı :Min yoon-gi
pozisyonu: Rapper
doğum tarihi:9 mart 1993
burcu:balık
boyu:1.74
kilosu:59
kan grubu:0
doğum yeri:Daegu
kardeşleri:BULAMADIM
hobisi: basketbol oynamak, çizgi roman okumak,fotoğraf çekmek
eğitimi: liberal sanat lisesi , global cyber üniversitesi
favori sayısı:3
en sevdiği renkler: beyaz
en sevdiği yemekler: ET

neden k-drama

klip queen
NEDEN K-DRAMA?
Merhaba bu size açıklamak için burdayım.Genel izleyiciler hep 25 yaşının altında oluyor.Daha çok gençlerin izlediğini bu tür insanlara her türlü mesajı yaymakta.Öyle K-dramalar izledim ki gerçekten şuan yaşadığım hale şükretmeliyiz dedim.Öyle güzel dramalar vardı ki ne kadar güzel dostluklar bunlar keşke gerçek olsa dediğim oldu.Kısaca anlatmak istediğim dizilerden böyle şeyler öğrenilmez demeyin.Sadece bir kere deneyin.
Teşekkürler.

five children

KORESÖZLÜK
Sang-Tae ( Ahn Jae-Wook ), karısı öldükten sonra iki çocuğuyla birlikte kalır . O zamandan beri iki çocuğu ve kayınvalidesi ile birlikte yaşıyor. Bir moda markası için pazarlama ekibi lideri olarak çalışıyor.

Mi-Jung ( So Yu-Jin ) aynı moda şirketinde müdür yardımcısı olarak çalışmaktadır. 3 yıl önce kocası arkadaşıyla bir ilişki yaşadı ve onu terk etti. Çocuklarına babaları hakkındaki gerçeği söyleyemedi ve babalarının Amerika'da işe gittiği yalanını söyledi. Bu güne kadar çocuklar hala babalarının Amerika'da olduğuna inanıyorlar.

Sang-Tae ve Mi-Jung bir daha aşık olmayı hiç düşünmediler ama birbirlerine aşık olurlar.
five children

a business proposal

KORESÖZLÜK
Shin Ha-Ri ( Kim Se-Jeong ) bekar bir kadındır ve bir şirkette çalışmaktadır. Bir erkek arkadaşı vardır ve uzun süredir ona aşıktır ama arkadaşının bir sevgilisi olduğunu öğrenir. Shin Ha-Ri üzülür ve bir chaebol ailesinin kızı olan arkadaşı Jin Young-Seo ile tanışmaya karar verir. Jin Young-Seo daha sonra Shin Ha-Ri'den kör bir randevuda yerini almasını ister ve hatta onun zamanı için biraz para teklif eder. Shin Ha-Ri, arkadaşının teklifini kabul eder. Randevusu tarafından reddedilme niyetindeyken Jin Young-Seo olarak kör randevuya çıkıyor. Kör randevusunu gördüğünde Shin Ha-Ri şaşkına döner. Kör randevusu Kang Tae-Mu'dur ( Ahn Hyo-Seop ). Çalıştığı şirketin CEO'su.

Kang Tae-Mu, büyükbabasının kurduğu bir şirketin CEO'sudur. Bir gün, büyükbabası ona, kendisi için ayarladığı yaklaşan bir kör randevu hakkında bilgi verdi. Kang Tae-Mu bir işkoliktir ve büyükbabasının onun için kör randevular ayarlamasından rahatsızdır. Artık işinden rahatsız olmamak için, kör bir randevuda tanıştığı bir sonraki kadınla evlenmeye karar verir. O kadın Shin Ha-Ri ama Jin Young-Seo gibi davranıyor.

Ertesi gün, Shin Ha-Ri, Kang Tae-Mu'dan bir telefon alır. Onunla evlenmesini ister.

forest

klip queen
Kang San-Hyeok ( Park Hae-Jin ) 119 özel kurtarma ekibinin bir üyesidir. Yakışıklı ve zeki ama çocukluğunu hatırlamıyor. Jung Young-Jae ( Jo Bo-Ah ) hevesli bir cerrahi asistanıdır.

Kang San-Hyeok ve Jung Young-Jae gizemli bir ormanda buluşurlar. Her ne kadar istemeseler de gizemli ormanda birlikte yaşamak zorundadırlar. Orada yaşayarak küçük zevkler keşfederler. Kang San-Hyeok ve Jung Young-Jae çok geçmeden kendileri ve orman hakkında bir sırrı ortaya çıkarır.
forest

acılı kore yemekleri

merakli biri
acılı kore yemeği 1:Kimchi
Eminim Kore sevenlerin en yaygın olarak bildiği yiyeceklerden biri Kimchi. Bir nevi Kore turşusu denilebilir. Her yemeğin yanında çoğunlukla servis ediliyor, her evin dolabında kesinlikle de bulunuyor. Hatta ülke çapında çok sevilen bu turşu için Kimchi festivalleri bile yapılıyor Kore'de. İçeriğinde, Çin marulu, havuç, yeşil soğan, zencefil, bol bol sarımsak ve Kore'ye özgü Gochujang biber salçası bulunuyor.

acılı kore yemekleri

dizi önerileri (okul konulu)

alinya
Okul konulu Kore dizileri
Seri:15
The Mermaid Prince: The Beginning:Aşka inanmadığı için çıkmayı bırakmaya karar veren lise öğrencisi Jo Ahra'nın Woohyuk ile tanışmasıyla ortaya çıkan aşk hikayesini anlatıyor.

she would never know

KORESÖZLÜK
Yoon Song-A ( Won Jin-A ) bir kozmetik markası için pazarlamacı olarak çalışmaktadır. İşini severek yapıyor ve bunu gayretle yapıyor. Hayali kendi kozmetik markasını kurmaktır. Bu arada, Chae Hyun-Seung ( Ro Woon ), Yoon Song-A ile pazarlamacı olarak çalışıyor. Yoon Song-A'ya ilgi duymaya başlar ve onunla romantik bir ilişki geliştirmeye çalışır. Ancak Yoon Song-A, genç erkekleri flört partneri olarak görmediği için onun ilerlemelerini reddeder.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol