moosa baek dong soo

KORESÖZLÜK
Veliaht Prens Sado, No-Ron'un gücüne meydan okur. Buna karşılık, No-Ron, Qing Hanedanlığı ile Veliaht Prens Sado'yu bir isyan komplosu olarak suçlamak için komplo kurar. Oğlu Veliaht Prens Sado'yu kurtarmak için Kral Youngjo ve No-Ron, Veliaht Prens'in en yakın irtibatı olan Baek Sa-Geong'u öldürmeyi ve onu günah keçisi olarak kullanmayı kabul eder. Baek Sa-Geong, ailesi ve hatta doğmamış çocuğu bile öldürülecek.

Baek Sa-Goeng'in kafasını kesmeden hemen önce, en iyi kılıç ustası olarak kabul edilen en yakın arkadaşı Kim Kwang-Taek'e döner ve ondan karısına ve doğmamış çocuğuna bakmasını ister. Kılıç ustası Kim Kwang-Taek'in yardımıyla Baek Sa-Goeng'in hamile karısı kaçmayı başarır. Bu arada askerler, Baek Sa-Goeng'in karısını ve doğmamış çocuğunu aramaya başlar.

Baek Sa-Goeng'in karısı sonunda bir erkek bebek dünyaya getirir. Doğumundan hemen sonra annesi ölür. Erkek bebeğe Dong-Soo adı verilir.

Askerler, anneyi ve suç ortaklarını tutuklamak için kulübeye gelirler. Kılıç ustası Kim Kwang-Taek ve yeni doğan bebek yakalandı. Yeni doğan bebek kaynar suya atılmak üzereyken Veliaht Prens Sado gelip kralın Kim Kwang-Taek'in affını isteyen emrini gösterdiğinde bebeği değil. Kim Kwang-Taek bebeğin hayatı için yalvarır. Kabul edilen bebeği kurtarmak için bir kolunu kesmeyi teklif eder.

Kim Kwang-Taek kolunu kaybettikten sonra bile adamlar bebek Dong-Soo'yu öldürmeye çalışır. KIm Kwang-Taek, Dong-Soo ile birlikte Qing Hanedanlığı'na kaçmaya karar verir. Yolda, Kim Kwang-Taek suikastçılar tarafından pusuya düşürülür. Kim Kwang-Taek, suikastçılarla savaşmadan önce bebek Dong-Soo'yu saklar. Kim Kwang-Taek geri döndüğünde bebek gitmiştir. Hwang Jin-Gi adında bir adam, bebek Dong-Soo'yu dağda bulur. Hwang Jin-Gi, bebeğin kıyafetlerinde yazılı olan kulübe adını fark eder ve onu bebeğin doğduğu kulübeye geri götürür. Dong-Soo'nun babasının arkadaşı olan Hook Sa-Mo, Dong-Soo'yu büyütür. 12 yaşına geldiğinde, Dong-Soo'nun sağlığı bozulur. Koşamıyor, ellerini bile kaldıramıyor. Diğer çocuklar tarafından sürekli alay ediliyor.

Bu arada, Yeo Woon doğduğunda, babası Yeo Cho-Sang, oğlunun kaderini birçok insanın katili olarak gördüğü için onu öldürmeye çalıştı. Yeo Woon'un annesi, Yeo Woon'u korumaya çalışırken öldürülür. 12 yıl sonra Yeo Cho-Sang, Yeo Woon'u sevgisiz yetiştirir. Yeo Woon tek başına kılıç dövüşü yapıyor. Bir gün Chun tarafından seçilir ve "Hoksa Chorong" grubu tarafından eğitilir.
moosa baek dong soo

now we are breaking up

KORESÖZLÜK
Rüya gibi bir aşk ve ayrılık hikayesi.

Ha Young-Eun ( Song Hye-Kyo ) bir moda şirketinin tasarım ekibinin lideridir. O soğuk kalpli bir realist ve önce istikrarı ön planda tutuyor. Akıllı, güzel, öz disiplinli ve trendlere duyarlı.

Yoon Jae-Kook ( Jang Ki-Yong ) popüler bir serbest çalışan moda fotoğrafçısıdır. Zeka, zenginlik ve yakışıklı görünüm gibi her şeye sahip.

a moment to remember

KORESÖZLÜK
27 yaşındaki moda tasarımcısı Soo-Jin (Son Ye-Jin) kola almak için bir markete girer ancak aldığı kutu kolayı ve cüzdanını markette unutarak oradan çıkar. Kısa bir süre sonra unuttuklarını hatırlayarak markete geri döner. Marketten bir adamın (Jung Woo-Sung) elindeki kutu kola ile çıktığını görür. Kendi kolası olduğunu düşünerek kutu kolayı adamın elinden aldığı gibi bir dikişte bitirir. Daha sonra cüzdanını almak için markete girer ancak market çalışanı ona unuttuğu kutu kolayla birlikte cüzdanını iade eder.

Bir gün Soo-Jin'in babasının sorumlu olduğu inşaat alanına gider ve orada kendi kutu kolasını çaldığını zannettiği adamla karşılaşır. Adamın adının Cheol-Su olduğunu ve orada ustabaşı olarak çalıştığını öğrenir. Bu ikili arasında bir aşk başlar ve sonunda evlenirler. Çiftin hayatı harikadır. Ancak Soo-Jin'in unutkanlıkları daha da artar ve sonunda Alzheimer olduğunu öğrenir.
a moment to remember

blackpink

nisanur
Blackpink, 2016 yılında YG Entertainment tarafından kurulmuş Güney Koreli kız grubudur. Grup Jennie, Lisa, Rosé, Jisoo olmak üzerr 4 kişiden oluşur. 8 Ağustos 2016 tarihinde " Boombayah" ve " Whistle" isimli iki tekliyi içeren Square One isimli mini albüm ile çıkışını yapmıştır.

our beloved summer

KORESÖZLÜK
Choi Ung ( Choi Woo-Sik ) ve Kook Yeon-Su ( Kim Da-Mi ) 5 yıl önce ayrılmışlardır. Lise yıllarında çektikleri bir belgesel popüler hale gelir. İstemiyorlar ama kameranın önünde durmak zorundalar.

Choi Ung saf ve özgür ruhlu bir adam gibi görünüyor ama hayatında ilk kez bir şeye sahip olmak istiyor. Bunun için aklında ne tutuyorsa onu gösterir. Kook Yeon-Su, okulunda en iyi öğrenci olmayı hedefledi, ancak artık gerçekliğine uyum sağlayan, şiddetle yaşayan bir yetişkin.

kore dizileri

btsdaily
The King Eternal Monarch (2020)
kore dizileri
IMDb: 8.5

Tür: Dram, romantik, fantastik

Dizi, iki farklı paralel dünyada geçmektedir. İnsanların dünyasında serbest kalan şeytan diğer bir paralel dünyaya geçiş yapmaya çalışmaktadır. Buna karşılık olarak Kore İmparatoru Lee Gon paralel dünyaya açılan kapıları kapalı tutmaya çalışır. Bir diğer paralel dünyada, Güney Kore Cumhuriyeti'nde yaşayan Dedektif Jung Tae-Eul insanların ve sevdiklerinin hayatlarını korumaya çalışır.

my girlfriend is a gumiho

KORESÖZLÜK
Gizemli ancak son derece güzel bir kızla tanışan bir aksiyon yıldızı özentisi, kızın aslında dokuz kuyruklu efsanevi tilki gumiho olduğunu öğrenir.
Başroldekiler:Lee Seung-gi,Shin Min-a,No Minue
Yaratıcılar:Hong Jeong-eun,Hong Mi-ran,Boo Sung-Chul
my girlfriend is a gumiho

dali and the cocky prince

KORESÖZLÜK
Jin Moo-Hak ( Kim Min-Jae ), küresel restoran franchise firması Dondon F&B'yi işleten bir ailenin ikinci oğludur. Şirket, bir gamjatang (domuz kemiği yahnisi) restoranından yola çıktı. Eğitimden yoksundur, ancak para kazanma konusunda mükemmel bir yeteneği vardır.

Bu arada, Kim Da-Li ( Park Gyu-Young ) bir sanat galerisinde misafir araştırmacıdır. Prestijli bir ailenin tek çocuğu. Kim Da-Li 7 farklı dil konuşabiliyor ve iyi bir kişiliğe sahip ama yemek yapmak gibi ev işlerini yapmakta pek iyi değil.

Jin Moo-Hak ve Kim Da-Li birbirlerinin geçmişlerini bilmeden tanışırlar ve birbirlerine karşı iyi hisler geliştirirler. İflas eden bir sanat galerisi nedeniyle zengin, eğitimsiz bir ailenin oğlu ve prestijli bir ailenin kızı olarak yeniden karşılaşırlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol