train to busan

KORESÖZLÜK
Sok-woo, yoğun iş temposundan dolayı sürekli kızını ihmal etmektedir. Doğum gününde kızının ısrarlarına dayanamayan Sok -woo, onu eski eşinin yanına götürmek için gönülsüzce Seul'den kalkıp Busan'a gidecek olan trene biner. Tren kalkmak üzereyken, Güney Kore'yi etkisi altına alan yıkıcı bir zombi virüsünden etkilenen bir kadın, virüsü trendekilere yaymaya başlar. Virüsün bulaştığı herkes, birer birer zombiye dönüşür. Sebebi belirlenemeyen virüs, tüm ülkeye yayılırken, hızla Busan'a yol alan trende de Sok-woo, kızı ve daha birçok yolcu amansız bir hayatta kalma mücadelesine girişir.
train to busan

memories of murder

KORESÖZLÜK
1986 yılında Güney Kore, askeri bir diktatörlük altındadır. Ülkede yasaklar ve baskılar tüm sıkılığı ile devam ederken bir gün, tecavüze uğrayarak vahşice bir cinayete kurban giden bir kadın bulunur. Hemen başlayan soruşturmanın başına, yerel polis dedektifi Park Doo-man getirilir. Fakat olayı çözmek için kullandığı yöntemler, herşeyi berbat etmekten başka bir işe yaramayacaktır.Başarısızlıkla sonuçlanan soruşturma yöntemleri nedeni ile bir çok tanığın zarar görmesi sonucu, Seul'dan yeni bir dedektif olan Seo göreve atanır. Zeki, kurnaz ve işini bilir tavırlarına rağmen Seo'nun da soruşturmada son derece başarısız olması, olayları iyice sarpa sardıracaktır.
memories of murder

drinking solo

KORESÖZLÜK
Dramanın arka planı, Güney Kore, Seul, Noryangjin'de memurluk sınavlarına hazırlanan insanlar için özel bir enstitü etrafında geçiyor.

Hikaye, farklı nedenlerle tek başına alkol alan insanları ve Jung-Suk ( Ha Seok-Jin ) ile Shin-Ib (Park Ha-Sun) arasındaki romantizmi anlatıyor . Jung-Suk kibirli ama popüler bir eğitmendir ve Shin-Ib çaylak bir eğitmendir. Özel enstitü dünyasında hayatta kalmak için mücadele ediyor.

old boy

KORESÖZLÜK
İhtiyar Delikanlı, yıllarca hapis tutulan bir adamın serbest bırakılmasının ardından intikam arayışını konu ediyor. Oh Dae-Soo adında bir adam, bir gün kaçırılır ve 15 yıl boyunca eski püskü bir hücrede tutuklu kalır. Hiçbir açıklama yapılmamıştır. Sonra bir gün serbest bırakılır. Eline, para, cep telefonu ve pahalı kıyafetler verilir. Bu adam başına gelen bu durumun nasıl ve neden olduğunu anlamak ve gereken intikamı almak konusunda kararlıdır. Bu sırada Oh Dear-Soo aslında kendisini kaçıranların daha da büyük bir planının olduğunu keşfeder. Ancak bu planın özü acı dolu bir yoldan geçmektedir. Gerçeği bulmak ise bu yolun ta kendisidir.
old boy

crime puzzle

KORESÖZLÜK
Han Seung-Min ( Yoon Kye-Sang ) Polis Üniversitesinde popüler bir profesördür. Aynı zamanda adli psikolog olarak da tanınır. Kız arkadaşı Yoo Hee ( Ko Ah-Sung ) bir suç profili uzmanı olarak çalışmaktadır. Aniden Han Seung-Min, Yoo Hee'nin babasını ve diğer insanları öldürdüğünü itiraf eder. Sonunda suçlarından dolayı ömür boyu hapis cezası alır. Yoo Hee yaptığı itirafa inanmıyor. Cevaplar için davasına bakar. Bu, Yoo Hee'yi hapishanede Han Seung-Min'i ziyaret etmeye ve onunla 10 röportaj yapmaya yönlendirir.

madame antoine

KORESÖZLÜK
Ko Hye-Rim ( Han Ye-Seul ) ünlü bir falcıdır. "Madam Antoine" olarak bilinir ve ruhsal olarak Marie Antoinette'e bağlı olduğu konusunda ısrar eder, ancak bu kısım bir yalandır. Zekası ve keskin sezgisi sayesinde insanların hikayelerini görebilir. Romantik bir filmde sevişmeyi hayal ediyor.

Ko Hye-Rim daha sonra psikoterapist Choi Soo-Hyun (Sung Joon) tarafından yürütülen bir psikolojik test projesinde yer alır. Amacı gerçek aşkın olmadığını kanıtlamaktır. Tesadüfen, psikolojik tedavi merkezinin adı Madam Antoine.
madame antoine

welcome 2 life

KORESÖZLÜK
Dizi, geçirdiği gizemli bir trafik kazası sonrasında paralel bir dünyaya giren Lee Jae-Sang'ın (Rain) etrafında dönmektedir. Lee Jae-Sang sadece parayı önemseyen ve yasalardaki boşlukları kullanarak müvekkillerini mahkûmiyetten kurtaran bir avukattır. Ancak bir gün, bir trafik kazası geçirir ve kendisini paralel bir dünyada bulur. Bu paralel dünyada, kendisi yasaları uygulamak konusunda katı olan bir savcıdır. Dahası 10 yıl önce ayrıldığı eski kız arkadaşı (Lim Ji-Yeon) ile bu dünyada evlidir. Kendisinin tam zıttı bir kişiliğe sahip bu dünyaya ayak uydurmak için mücadele etmeye başlar.
welcome 2 life

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol