sungkyunkwan scandal

KORESÖZLÜK
Joseon Hanedanı'nın hüküm sürdüğü sırada, "Sungkyunkwan Scandal", Sungkyunkwan Üniversitesi'nde okuyan ve kendi aşk ve arkadaşlık hikâyelerini anlatan 4 yakışıklı öğrenciyi bir araya toplar.Kim Yun-Hee (Park Min-Young), bağımsız bir gayreti olan zeki, güvenilir bir genç kadındır. O, babasının ölümünden beri ailesine destek için çalışıyordu fakat derslerini de iyi yapabiliyordu. Bir gün, Kim Yun-Hee erkek kardeşinin yerine geçer ve sadece milli sınavını geçmek için erkek kılığına girer. Sınav gününde, Kim Yun-Hee, Lee Seon -Joon (Micky Yoochun) ile tanışır ve arkadaş olurlar. Lee Seon-Joon ayrıcalıklı bir çevreden gelir ve de yakışıklıdır. O, yalnız küstah ve kibirlidir. Onlar hem milli sınavı geçerler hem de Sungkyunwan Üniversitesi'nde beraber bir oda bile paylaşırlar.Ku Yong-Ha, Sungkyunkwan Üniversitesi'nde, şarkı söyleyen, içki içen ve bir de bayanlar arasında popülerliği olan iyi birisidir. Ku Yong-Ha, Kim Yun-Hee'nin bir kadın olduğunu keşfeder. Eğlence için, Ku Yong-Ha onun bu sırrını ortaya çıkarmaz ve okulda olduğu sürece onu gözlemler. Çok geçmeden Ku Yong-Ha, Kim Yun-Hee'den hoşlanmaya başlar.Moon Jae-Sin (Yu Ah- In) Sungyunkwan'da sorunları olan bir adamdır. Düşüncesiz bir kişi olan Moon Jae-Sin, düşünmeden önce harekete geçmeye yatkındır. O, bir politikacı olan babasından ve onun fırsatçı yöntemlerinden nefret eder. O, babasından intikam almak için Sungyunkwan'a gider. Moon Jae-Sin'de Kim Yong-Hee'nin sırrını keşfeder. O, onu korumaya çalışır, yaşamının geri kalanını onunla geçirmeyi beklerken.
sungkyunkwan scandal

tale of the nine tailed

tokorain
Dizi, dokuz kuyruklu bir tilki (kore mitolojisinde geçen efsanevi bir yaratık) ile bir insanın etrafında dönmektedir. Bir programın yapım yönetmeni olan Nam Ji-A, şehirlerinde yaşayan dokuz kuyruklu bir tilkinin varlığını öğrenir ve programına çıkartmak için onun peşine düşer.
tale of the nine tailed

zombi ekspresi

KORESÖZLÜK
Seok-woo (Yoo Gong) kızı Soo-ahn ile birlikte Seul'den Busan'a gitmek üzere bir hızlı trene binmişlerdir. Ancak yolculuk esnasında hızla yayılan bir virüs baş gösterir ve virüse yakalanan herkes kana susamış zombilere dönüşmeye başlar. Virüsten etkilenmemiş yolcular, Busan'a sağ salim varabilmek için son derece tehlikeli bir yolculuğu tamamlamak zorunda kalacaktır.

park chan-yeol

KORESÖZLÜK
Profil
İsim: Chanyeol
Hangul: 찬열
Doğum Adı: Park Chan-Yeol (박찬열)
Doğum: 27 Kasım 1992
Doğum yeri: Güney Kore
Yükseklik: 184cm
Kan Grubu: Bir
Instagram: real__pcy
notlar
K-pop grubu "EXO" üyesi.

Filmler
Kutu (2021) - Ji-Hoon
Salut D'Amour | Jangsoosanghwe (2015) - Min-Sung (A-Young'un erkek arkadaşı)

Drama dizisi
Elhamra Anıları | Alhambeuraui Gungjeonui Chooeok (tvN / 2018-2019) - Jung Se-Joo
Kayıp Dokuz (MBC / 2017) - Lee Yeol
Güzel Sana | Areumdawoon Geodaeege (SBS / 2012) - EXO-K üyesi

seo ji-soo

KORESÖZLÜK
Seo Ji Soo, 11 Şubat 1994'te doğan Güney Koreli bir şarkıcı ve aktris. Kasım 2014'te K-pop kız grubu Lovelyz'in bir üyesi olarak çıkış yaptı ve “Girls' Invasion” albümünü yayınladı. O zamandan beri 2015 yılında “Real Men: Season 2” dahil olmak üzere çeşitli V varyete şovlarında yer aldı. Oyunculuğa ilk çıkışını 2019 drama dizisi “One Fine Week”te başrol oynayarak yaptı.

the lover

KORESÖZLÜK
Drama dizisi, aynı apartmanda yaşayan dört çiftin hayatlarını anlatıyor.

Daire #609: Do-Si ( Oh Jung-Se ) ve Doo-Ri ( Ryoo Hyoun-Kyoung ) 2 yıldır birlikte yaşıyorlar. Çılgın aşık değiller ama birbirleriyle rahat hissediyorlar. Do-Si bir yayın istasyonunda seslendirme sanatçısı olmak istiyor ve Doo-Ri bir internet sitesinde stajyer muhabir olarak çalışıyor. Ailesi tarafından evlenmesi için baskı görüyor.

Daire #610: Young-Joon ( Jung Joon-Young ) bir müzik grubunda gitaristtir. Jin-Nyeo ( Choi Yeo-Jin ) ile birlikte yaşıyor . Ondan 12 yaş büyük. Garnitür dükkanı işletiyor. Bazen erkek arkadaşıyla yaşamaktansa bir oğul yetiştirdiğini düşünüyor.

Daire #510: Hwan-Jong ( Park Jong-Hwan ) ve Sul-Eun ( Ha Eun-Sul ) birlikte yaşamaya başladılar. Yeni daireleri taşınmaya hazır olduğunda evlenmeyi planlıyorlar.

Daire #709: Takuya ( Takuya Terada ) bir dünya gezginidir . Bir oda arkadaşı için bir ek görür ve Joon-Jae ( Lee Jae-Joon ) ile yaşamaya başlar . Takuya, Joon-Jae için üzülüyor çünkü o daireden çıkmıyor. Takuya, Joon-Jae'yi onunla bir şeyler yapmaya çalışır. Bu arada, Joon-Jae ilk başta Takuya'dan rahatsız olduğunu hisseder, ama o değişmeye başlar.

film

btsdaily
Bin Jip (2004) - IMDB Puanı: 8,1

Bin Jip, Güney Kore sanat sinemasının en başarılı isimlerinden biri olan Ki-duk Kim'in en beğenilen filmlerinden. Film Türkçeye Boş Ev ismiyle çevrildi. Film, boş evlere gizlice girme alışkanlığı olan Tae-Suk ve eşinden şiddet gören bir kadının karşılaşmasını, bu karşılaşma sonunda kadının kurtuluşunu konu alıyor. Filmde anlatılan hikaye uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek türden. Aynı zamanda film müziklerinde ünlü Mısırlı sanatçı Natacha Atlas da devreye giriyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol