midnight runners

KORESÖZLÜK
Ki-Joon ( Park Seo-Joon ) ve Hee-Yeol ( Kang Ha-Neul ) Kore Ulusal Polis Üniversitesinde yeni öğrencilerdir. En iyi öğrenciler değiller ama önemli olduğunda samimiler. Bir akşam dışarı çıkmaya karar verirler. Gecenin sonuna doğru genç bir kadının kaçırıldığına tanık olurlar. Ki-Joon ve Hee-Yeol polisi dahil etmeye çalışır, ancak ilgisizlik ve bürokrasi ile karşılaşırlar. İki polis öğrencisi çok geç olmadan genç kadının hayatını kurtarmaya karar verir.

a superior day

KORESÖZLÜK
Lee Ho-Chul ( Jin Goo ) itfaiyeci olarak çalışmaktadır. Karısını ve kızını seven tipik ev reisinizdir. Son zamanlarda, medya çözülmemiş bir seri katil vakasını ele alıyor. Davanın Lee Ho-Chul ile hiçbir ilgisi yok, ancak "Seri katilin kim olduğunu size bildireceğim" yazılı bir metin mesajı ve bir fotoğraf alıyor. Fotoğraf, elinde kanla kaplı bir bıçak tutan bir adama ait ve öldürülen bir kişinin yanında.

Lee Ho-Chul, kanlı bıçağı tutan adamın , yanında yaşayan Kwon Shi-Woo ( Lee Won-Geun ) olduğunu fark eder. Lee Ho-Chul, "24 saat içinde Kwon Shi-Woo'yu öldürün. Bunu yapmazsanız, kızınızı bir daha görmeyeceksiniz" yazan başka bir kısa mesaj alır. Lee Ho-Chul, kızının şimdi kayıp olduğunu keşfeder.

Bu arada, kısa mesajı gönderen kişi Bae Tae-Jin'dir ( Ha Do-Kwon ). Seri katil Kwon Shi-Woo'nun peşinden koşan kiralık bir katildir. Bae Tae-Jin, Lee Ho-Chul'u kullanarak Kwon Shi-Woo'yu öldürmek için bir plan yapar.

Kwon Shi-Woo ( Lee Won-Geun ) yakışıklı bir görünüme sahip nazik bir genç adama benziyor, ama o bir psikopat. İnsanları öldürerek bir üstünlük duygusu hisseder.

dizi önerileri (okul konulu)

btsdaily
Sassy, Go Go (IMDb Puanı: 7.6)
2015 yapımı 12 bölümlük bu okul konulu Kore dizisindeyse, sert bir eğitim sisteminin uygulandığı, hırslı öğrencilerle dolu bir okuldaki bir grup gencin aşk ve arkadaşlık ilişkilerine sarılmaları anlatılıyor. Başrollerde Han-Yeon Cha, Soo-bin Chae ve Eun-ji Jung yer alıyor.
dizi önerileri (okul konulu)

page turner

KORESÖZLÜK
Yoo-Seul ( Kim So-Hyun ) bir sanat lisesi öğrencisidir. Yetenekli bir piyanist ve çeşitli yarışmalar kazandı, ancak annesi tarafından yönlendiriliyor. Yoo-Seul'ün annesi, gençken piyanist olmak istiyordu. Bir gün Yoo-Seul bir kaza geçirir. Yoo-Seul kaza yüzünden bir daha asla piyano çalamayabilir. Yoo-Seul, arkadaşı Cha-Sik ve Yoo-Seul'ün rakibi Jin-Mok'un yardımıyla yeni bir hayat yaşamaya başlar.
page turner

k-pop

btsdaily
4Minute
k-pop
4Minute, Cube Entertainment tarafından 2009'da kurulan bir k-pop kız grubu. “Hot Issue” adlı teklileriyle ilk çıkışını yapan grup, daha sonra ilk mini albümü “Muzik” adlı şarkısıyla ödül aldı. Grup, 2016'da dağılana kadar toplamda 8 ödül kazandı. Ayrıca televizyon şovları ve belgeselleri yayımlanan 4Minute grubu, 7 yıllık kariyer hayatına Japon ve Kore dillerinde pek çok şarkı sığdırdı.

4Minute grup üyeleri:
– Ji Yoon (lider Rapçi, ana vokal)
– HyunA (ana Rapçi)
– Ji Hyun (lider, alt vokal)
– Ga Yoon (ana vokal)
– So Hyun (alt vokal)

lee min-ho dizileri

minny
2) The Legend of the Blue Sea
The Legend of the Blue Sea

Tür: Komedi, Fantastik, Romantik
Yapım Yılı: 2016
Bölüm Sayısı: 21 Bölüm
IMDb Puanı: 8,1
Kore'nin ilk resmi olmayan tarihi masal koleksiyonuna ait klasik Joseon efsanesinden esinlenen, bir denizkızını yakalayıp kaçıran balıkçı hakkındaki bu dizi; Joseon soylu Kim Dam Ryung (Lee Min Ho) ile Denizkızı Se Hwa (Jun Ji Hyun) arasında geçmektedir.

Ağustos 1598 akşamı Lord Yang, Dam Ryung'a Se Hwa adlı esir denizkızını gösterir. O gecenin ilerleyen saatlerinde Dam Ryung onu okyanusa bırakır ve denizkızı da elini ona uzatır. Günümüz zamanında ise Heo Joon Jae bir dolandırıcıdır. Heo Joon Jae ve denizkızı Se Hwa'yı, geçmişin izleriyle beraber neler bekliyor olacak?

dizi önerileri (okul konulu)

almina
Okul konulu Kore dizileri
Seri:16
Convenience Store Fling:
Tamamen farklı kişiliklere sahip dört yakışıklı adamla tuhaf, cilveli bir ilişkiye giren bir markette part-time çalışan genç bir kızın hikayesini anlatıyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol