the slave hunters (chuno)

KORESÖZLÜK
Joseon Hanedanlığı döneminde geçen "Chuno", köle avcıları ("Chuno Ggun" olarak bilinir) ve köleler ("Nobi" olarak bilinir) dünyası etrafında döner. Köleler bazen kölelik sisteminin içine doğmuş, bazen de bir suçun cezası olarak köle olmuşlardır. "Chuno" dizisinde bir köle avcısı ( Jang Hyuk ) böyle bir kaçak kölenin ( Oh Ji-Ho ) izini sürmeye çalışır . Kaçak köle, işlemediği bir suçla haksız yere suçlandıktan sonra nobi oldu. Köle avcısı kaçak kölenin izini sürerken, sevdiği kadını da arar ( Lee Da-Hae ).

little women

KORESÖZLÜK
Dört kız kardeşin aşkı ve tutkusu Oyuncular: Park Ye Jin, Yu Sun, Park Eun Hye, Kim Ho Jin. Hye-deuk ( Park Ye-Jin ) En büyük kızı. Aşkın acısını paylaşarak ve açılarak ifade edilmesi gereken bir şey olduğunu, tıp fakültesine girememesi, özverili evlilikler, boşanıp geri dönüş, doktor yerine kimyager olarak yeniden başlaması ve tüm çabalarıyla öğreniyor. aileyi yeniden inşa et.

Mideuk ( Yoo-Sun ) İkinci kızı. İçinde dünyaya karşı o kadar çok öfke ve öfke var ki, ona mantıklı gelmiyor. Liseyi bırakır ama daha sonra hukuk öğrencisi olur. Ailesini korumak için kaçınamadığı şiddet nedeniyle cinayet zanlısı olur.

Hyundeuk ( Park Eun-Hye ) Üçüncü kızı. Sempatik ve şefkatlidir. Katı babası ve sert kız kardeşlerinin yanında sessiz ve pasif bir insan olarak büyümüştür ama aşkı için savaşırken daha iddialı ve kendinden emin olur. Indeuk ( Lee Youn-Mi ) En küçüğü. Doğumunun üzücü sırrına rağmen sevimli, dışa dönük bir rapçi.

Babası, erkek çocuk sahibi olma arayışındayken onu evlilik dışı bırakmıştır. Sunwoo ( Kim Ho-Jin ). Fakir, çalışan bir öğrencidir. O sırada lise öğrencisi olan Haedeuk'a aşık olur. Önce belirsiz geleceği, daha sonra arkadaşının kadını olurken arkadaşlığı için sessizliğini korumak zorundadır.

the full sun - beyond the clouds

KORESÖZLÜK
Jung Se-Ro ( Yoon Kye-Sang ) babasını kaybetti ve Tayland'da çalınan elmasları da içeren bir cinayet davası yüzünden hayatı mahvoldu. Bu olaydan sonra Jung Se-Ro hayatını bir dolandırıcı olarak yaşar. Park Gang-Jae ( Cho Jin-Woong ) onun suç ortağıdır ve kardeşler gibi yakındırlar. Jung Se-Ro daha sonra Han Young-Won adında bir kadına aşık olur. Nişanlısı Jung Se-Ro yüzünden öldü.

kral jeongjo

KORESÖZLÜK
Kral Jeongjo (1752-1800) Joseon Hanedanlığı'nın 22. hükümdarıdır. Ülkenin gelişmesi için çeşitli reformlara girişmesi nedeniyle Joseon'da reformcu hükümdar olarak kabul edilir. Büyükbabası Kral Yeongjo (1724-1776)'dan sonra ve oğlu Kral Sunjo (r. 1800-1834)'dan önce gelmekteydi. Kendisi birçok kişi tarafından Joseon'da Kral Sejong'la beraber en başarılı ve ilerigörüşlü hükümdar olarak kabul edilmektedir.

Babası Kral Yeongjo tarafından öldürülen Veliaht Prens Sado'nun oğludur. Annesi Hanımefendi Hyegyeong'un yazdığı Hanımefendi Hyegyeong'un Hatıratı adlı otobiyografisinde Kore'nin Talihsiz Veliaht Prensesi olarak yaşamını ayrıntılarıyla anlatmıştır. Paha biçilemeyecek kadar değerli olan bu eser Kral Yeongjo, Kral Jeongjo ve Kral Sunjo'nun saltanatları süresince yaşanan politik olaylara kaynaklık etmektedir.

Reformu nedeniyle Kral Jeongjo, kralın gücünü geliştirmesi için çok çalışan ancak sonunda suikast girişiminde bulunan ihtilaflı politikacı Hong Guk-yeong ile tanışmıştır.

Jeongjo, babasının adını temize çıkarmak için uzun süre saltanatta kalmıştır. Sarayın yanı sıra babasının mezarının da bulunduğu şehir olan Suwon'a gitmiştir. Babasının mezarını koruması için Hwaseong Kalesi'ni yaptırmıştır. Kale, bugün UNESCO Dünya Miras Alanı olarak kabul edilmektedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol