twice

KORESÖZLÜK
Survival realite şovu SIXTEEN aracılığıyla şekillenen TWICE'ın 9 üyesi, 2015'te çıkış yaptıkları andan itibaren dünyayı fırtınalar estirdi.

Birçok yönden olağanüstü olan TWICE, yüksek enerjili performansları, eğlenceli müzik tarzı ve ilgi çekici konseptlerinin yanı sıra hayranlara olan büyük bağları ile kalabalığın arasından sıyrılıyor.
twice

red sky

KORESÖZLÜK
Joseon döneminde geçen Hong Cheon-Ki ( Kim You-Jung ), resim yeteneği gibi dehaya sahip bir kadın ressamdır. Dohwaseo'nun (Kore Kraliyet Resim Akademisi) ilk kadın ressamı olarak seçildi. Hong Cheon-Ki ayrıca güzel bir görünüme ve parlak bir kişiliğe sahiptir. Onun için resim her şeydir. Bir gün Ha Ram ile tanışır.

Ha Ram ( Ahn Hyo-Seop ), astronomi, coğrafya, kehanet sanatı ve meteorolojiden sorumlu bir ofis olan Seowoongwan'da bir memurdur. Küçükken geçirdiği bir kaza kör olmasına neden oldu. Hong Cheon-Ki ona aşık olur ve onun kör olmasına aldırmaz. Hong Cheon-Ki, Ha Ram'ın önünde belirmeye devam eder ve Ha Ram kendini onu beklerken bulur.
red sky

big man

KORESÖZLÜK
Kim Ji-Hyeok'un ( Kang Ji-Hwan ) ebeveynleri yoktur ve zor bir hayat yaşar. Daha sonra geleneksel bir pazarda küçük bir restoran işleten Dal-Sook ile tanışır. Kim Ji-Hyeok, annesi gibi onu takip eder ve geleneksel pazara yerleşir. Geleneksel pazarda kendi mağazasını açmak için çok çalışıyor.

Birden, Kim Ji-Hyeok, Kore'nin en iyi şirketi Hyunsung'un sahibi olan bir ailenin gizli oğlu olur. Yine de saf olmayan niyetler olduğunun farkındadır. O andan itibaren Kim Ji-Hyeok, Hyunsung şirketindeki insanlardan intikam alır. Hayatının en önemli zamanında tanıştığı So Mi-Ra ( Lee Da-Hee ) adlı bir kadınla romantik bir ilişkiye girer .

dal ri and gamjatang

KORESÖZLÜK
Jin Moo-Hak ( Kim Min-Jae ), küresel restoran franchise firması Dondon F&B'yi işleten bir ailenin ikinci oğludur. Şirket bir gamjatang (domuz kemiği yahnisi) restoranından yola çıktı. Eğitimden yoksundur, ancak para kazanma konusunda mükemmel bir yeteneği vardır.

Bu arada, Kim Dal-Ri ( Park Gyu-Young ) bir sanat galerisinde misafir araştırmacıdır. Prestijli bir ailenin tek çocuğu. Kim Dal-Ri 7 farklı dil konuşabiliyor ve iyi bir kişiliğe sahip ama yemek yapmak gibi ev işlerini yapmakta pek iyi değil.

Jin Moo-Hak ve Kim Dal-Ri birbirlerinin geçmişlerini bilmeden tanışırlar ve birbirlerine karşı iyi hisler geliştirirler. İflas eden bir sanat galerisi nedeniyle zengin, eğitimsiz bir ailenin oğlu ve prestijli bir ailenin kızı olarak tekrar karşılaşırlar.
dal ri and gamjatang

the king of pigs

KORESÖZLÜK
İşi iflas ettikten sonra, Kyung-Min ( Oh Jung-Se ) bir şey düşünmeden karısını öldürür. Öfkesini gizleyerek eski ortaokul sınıf arkadaşı Jong-Suk'u ( Yang Ik-June ) arar . Jong-Suk şimdi bir otobiyografi için hayalet yazar olarak çalışıyor, ancak kendi romanını yazmayı hayal ediyor. 15 yıl aradan sonra ilk kez karşılaşıyorlar. Kyung-Min ve Jong-Suk kendi mevcut durumlarını gizler ve ortaokul günleri hakkında konuşmaya başlar.

Ortaokullarında, servetlerine ve notlarına göre sınıflandırıldılar. Kyung-Min ve Jong-Suk en alttaydı. Onlara domuz denirdi. Köpekler denilen yönetici bir sınıf tarafından zorbalığa uğradılar. Domuz denilince kızdılar ama köpeklere karşı bir şey yapamadılar. Sonra bir domuz kralı belirir - Chul ( Kim Hye-Na ). Kyung-Min ve Jong-Suk, Chul-Yi'ye güvenmeye başladı.

Şimdi, Jong-Suk'u ortaokul alanlarına yönlendiren Kyung-Min, 15 yıl önce olanlar hakkındaki şok edici gerçeği Jong-Suk'a açıklar.
the king of pigs

neden k-drama

klip queen
NEDEN K-DRAMA?
Merhaba bu size açıklamak için burdayım.Genel izleyiciler hep 25 yaşının altında oluyor.Daha çok gençlerin izlediğini bu tür insanlara her türlü mesajı yaymakta.Öyle K-dramalar izledim ki gerçekten şuan yaşadığım hale şükretmeliyiz dedim.Öyle güzel dramalar vardı ki ne kadar güzel dostluklar bunlar keşke gerçek olsa dediğim oldu.Kısaca anlatmak istediğim dizilerden böyle şeyler öğrenilmez demeyin.Sadece bir kere deneyin.
Teşekkürler.

the lover

KORESÖZLÜK
Drama dizisi, aynı apartmanda yaşayan dört çiftin hayatlarını anlatıyor.

Daire #609: Do-Si ( Oh Jung-Se ) ve Doo-Ri ( Ryoo Hyoun-Kyoung ) 2 yıldır birlikte yaşıyorlar. Çılgın aşık değiller ama birbirleriyle rahat hissediyorlar. Do-Si bir yayın istasyonunda seslendirme sanatçısı olmak istiyor ve Doo-Ri bir internet sitesinde stajyer muhabir olarak çalışıyor. Ailesi tarafından evlenmesi için baskı görüyor.

Daire #610: Young-Joon ( Jung Joon-Young ) bir müzik grubunda gitaristtir. Jin-Nyeo ( Choi Yeo-Jin ) ile birlikte yaşıyor . Ondan 12 yaş büyük. Garnitür dükkanı işletiyor. Bazen erkek arkadaşıyla yaşamaktansa bir oğul yetiştirdiğini düşünüyor.

Daire #510: Hwan-Jong ( Park Jong-Hwan ) ve Sul-Eun ( Ha Eun-Sul ) birlikte yaşamaya başladılar. Yeni daireleri taşınmaya hazır olduğunda evlenmeyi planlıyorlar.

Daire #709: Takuya ( Takuya Terada ) bir dünya gezginidir . Bir oda arkadaşı için bir ek görür ve Joon-Jae ( Lee Jae-Joon ) ile yaşamaya başlar . Takuya, Joon-Jae için üzülüyor çünkü o daireden çıkmıyor. Takuya, Joon-Jae'yi onunla bir şeyler yapmaya çalışır. Bu arada, Joon-Jae ilk başta Takuya'dan rahatsız olduğunu hisseder, ama o değişmeye başlar.

money game

KORESÖZLÜK
Kore hükümetinin hisse senetlerine sahip olduğu bir banka iflasın eşiğinde. Ülke, yakında 1997'de yaşananlara benzer bir mali krizle daha karşı karşıya kalacaklarından endişe ediyor. Mali Hizmetler Komisyonu'ndaki insanlar benzer bir olayı önlemek için mücadele ediyor.

Chae Yi-Hun ( Ko Soo ), Finansal Hizmetler Komisyonu'ndaki Ekonomik Politika Bürosunda bir şeftir. Ekonomi bürokratı olarak elinden geleni yapıyor. Babası Güney Kore'deki en iyi ekonomisttir, ancak Chae Yi-Hun babasının kimliğini gizler.

Heo Jae ( Lee Sung-Min ) Finansal Hizmetler Komisyonunun başkanıdır. O iddialı bir adam. 1997'de Kore Mali Krizini yaşadı. O sırada Kore'nin mali altyapısının güçsüzlüğü karşısında hayal kırıklığına uğradı. Amacı, ülkenin finansal altyapısını ne pahasına olursa olsun iyileştirmektir.

Lee Hye-Joon ( Shim Eun-Kyung ), Ekonomi ve Maliye Bakanlığı'nın Uluslararası Finans Bürosunda çalışmaya başlar. Kore Mali Krizi sırasında, o bir çocuktu ve ailesi bu süre boyunca mücadele etti. Bir binaya sahip olmayı hayal ediyor.

kore kültürü

ilyada
Kore ve Türkiye'nin aile ilişkilerini çok benzetiyorum. Aile büyüklerine olan saygıları ve bunu araştırırsak daha fazla şey bulabileceğimizi düşünüyorum

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol